To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E54A 2.0 V6] Szukam Galanta V6 E54A

tpodsiadlo - 31-05-2012, 11:32

kazdy ma swoj gust i kazdemu sie podoba cos innego...
sam osobiscie widzialem w niemczech czarnego sedana z bialymi drzwiami z napisem POLICE na boku, i po prostu tak wygladal jak po nie wiem jakim tuningu (nie chodzi mi juz o upodobnianie wygladu do policji, rownie dobrze mogłoby pisac WÓDKA), po prostu mi sie bardzo spodobal i teraz mysle czy swojego nie przebarwic...

z kolei bialy lub srebrny jadac ulica wyglada jakby byl sporo mlodszy, mam sasiadke ktora jezdzi amerykanskim bialym galantem e3, i nikt nie pomysli ze on jest 89r, ktos kto sie nie zna obstawia 96-97.

po polerce to nawet rozowy ladnie wyglada - wogole wygladem to on swoja epoke wyprzedza

Soner - 05-06-2012, 07:14

Co do mojego skuszenia się na szary kolor... Veni, Vidi ale nie Vici. Niestety nie był to egzemplarz wart tych pieniędzy. Szukam dalej.
pawel41418 - 12-06-2012, 22:57

http://suchen.mobile.de/a...Features=EXPORT niestety w niemczech.. :(
k@rol - 13-06-2012, 13:31

pawel41418, kolega Soner, szuka Gala E54A a nie EAxx :wink:
Soner - 13-06-2012, 18:16

k@rol napisał/a:
Soner, szuka Gala E54A a nie EAxx
:!: Się zgadza.
marycjusz - 05-07-2012, 14:21

Koledzy i jak się podpinam do tematu, w zasadzie szukamy Rekina 2,5 V6 ale dobre E54A też warte jest uwagi, także jakby ktoś chciał się swojego pozbyć, to jestem otwarty na propozycję
kisian - 07-07-2012, 12:59

A ten?? http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-C24918249.html
jacek11 - 07-07-2012, 13:24

Ładny,ale cena powala :)
Frost - 07-07-2012, 15:23

kisian napisał/a:
A ten?? http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-C24918249.html

widziałem tego na żywo. Kolega jest na forum MMów, bardzo zadbane auto, zakupione od wojskowego który śruby przed rdzą nawet tawotem smarował - osobiście widziałem to na własne oczy. Cena może nie powala, ale egzemplarz zdecydowanie lepszy od tych za 4-5tys zł

marycjusz - 09-07-2012, 09:55

No żeby nie ta cena, to pewnie już by był nasz...
Nawet jeżeli Gal jest bardzo zadbany to wydaje mi się że cena i tak za duża, więc przydałoby się ponegocjować.
Frost , masz namiar do właściciela na forum ?

tpodsiadlo - 10-07-2012, 17:33

tak wiec w zwiazku z sytuacja materialno-finansowo-pieniezna, moge niechetnie sprzedac swojego - ewentualnie zamienie na cos tanszego (?!) z doplata (moze byc stary colt/ galant/ eclipse 1g byle w lpg)

galant 94, 2.0 v6, elektryka szyb, lusterek, swiatel, tempomat, klima, abs, poduszka, wspomaganie, alusy 15', oryginalne dokladni i spojler, spryskiwacze lamp, antena automatyczna,szyber elektryczny

napisze najpierw co jest w nim zle -
po pierwsze blacha - nieladna zaprawka przy antenie oraz przednich kierunkach - podloga, progi - o dziwo - zdrowe (pod dokladkami plastykowymi tez)

byl niewielki problem z kielichem z przody - zostala wspawana blacha- jest juz dobrze, ale widac ze bylo spawane, moznaby jakas szpachelke dac na to

po wymianie rozrzadu zaswiecila kontrolka absu

zamki w drzwiach - centralny jest z pilota i dziala bez zarzutu, niestety nie wiem co jest z zamkami - kluczyk otwiera tylko klape bagaznika, drzwi nie chce, i tak sie z niego nie korzysta :)

lozysko przedniego kola - przy predkosci powyzej stowki czuc takie cos jakby gdzies komorka wibrowala z poltorasekundowymi przerwami

brak chlodnicy klimy (sam osobiscie z wlasnej glupoty ja wyjalem, chociaz byla szczelna - reszta klimy sprawna - na upartego moge poskladac i nabic)

wydech nieoryginalny - przelotowy srodek, do koncowego dospawane koncowki z BMW 750, chodzi cicho, tak mruczaco, jednak minimalnie glosnij od fabryki, brak katalizatora

instalacja gazowa

po dlugim staniu rano stuka ktorys popychacz, troche dziwnie bo najpierw po cichutku, powoli coraz glosniej i glosniej i nagle cichnie i od nowa, po kilku takich cyklach po rozgrzaniu cichnie calkowicie,

a teraz plusy:
nowe WSZYSTKIE paski i plyny, kompletny CALY rozrzad z pompa wody, troche rzeczy w zawieszeniu

silnik jak na marne 150km wydaje mi sie ze ladnie chodzi, bo prelude, czy 150konna celice udaje sie wyprzedzic czasem, a przynajmniej dogonic :P

dymka nie pusci, oleju nie bierze, zadnych stukow (poza powyzszym zaworem)
wszystko z elektryki sprawne (poza klima), lusterka grzeja, szyby sie otwieraja wszystkie dosc szybko, przyciski dzialaja lekko, podswietlane sa wszystkie na panelu a nie tylko wlacznik od szyby kierowcy. Dziala tez wysuwana antena (oryginalna) i (UWAGA) spryskiwacze przednich swiatel!! (teoretycznie sa wysoko-cisnieniowe - w praktyce- przyklejone muchy zmyja ale na twardszym brudzie nie sprawdzalem - ogolnie sporo czasu zajela mi regeneracja tego)

auto ma lampke podwietlajaca pod maska, ktora sam montowalem (juz sie nawet raz przydala jak zmienialem zarowke) oraz lampke w srodku nad glowami pasazera

swiatlo w srodku po zamknieciu drzwi sciemnia sie stopniowo, a nie gasnie na chama jak mialem w poprzednich - ta dodatkowa lampka tez

rewelacyjnie dziala wspomaganie, nie szumi, chodzi lekko i precyzyjnie

skrzynia biegow na razie bez oznak starzejacych sie synchronizatorow

zawieszenie bajka, miekkie jak na galanta (moje poprzednie 3 byly zdecydowanie twardsze) ale samochod plynie po dziurach, nie znosi ani zadne takie, wiekszosc wahaczy nie starsze niz pol roku, przeguby cale itd, nic nie stuka

hamulce ok (w poprzednim mialem lepsze - moze zbyt twarde klocki czy cos - w razie czego mam stare zaciski)

auto ma polakierowane plastiki dokola panelow nawiewu i w zegarach - mam tez oryginalne plastiki w razie czego

alusy oryginalne 15 - rowne, nie telepie przy duzych predkosciach

komp bez bledow, poduszka powietrzna ok

fotele, tapicerka, nieponiszczone

mam do tego pelna czapke gratow na ewentualna stluczke: zderzaki, maske, lampy, jeden blotnik, maglownice, cale zawieszenie tyl i wiekszosc przodu, kupe gratow ze srodka i elektryki

przeglad zrobiony miesiac temu, oc z tego co pamietam do lutego 2013.

chciabym dostac za niego cos pod 4tys, ewentualnie z naglosnieniem ktore jest 5tys, ale nie sadze ze ktos by chcial byc takim hardcorem bo do bagaznika normalnie wchodza 4 trupy a teraz ledwo reklamowka z ziemniakami

jest:
radio alpine jakies stare gra konkretnie,
glosniki przod alpine,
glosniki tyl oryginalne plus w polce yamahy jajka i jakies amerykanskie nie pamietam firmy (ale nie alphard czy cos takiego)
wzmalcniacz jbl-gto 6000
subwoowery 30cm- jeden JBL, drugi Magnat
nie daje sie tego poglaszac z pozamykanymi szybami bo swedza uszy jakos dziwnie

auto jest w takim stanie, ze moja dziewczyna nie boi sie nim jezdzic, nawet raz widzialem jak kogos wyprzedzala - a to naprawde juz cos znaczy

te mankamenty blacharskie sa naprawde bardzo malo widoczne i wogole jest ladnie i cacy

szkoda mi jak pieron - moge go w razie czego dac pod zastaw pozyczki na pol roku :)

alem sie opisal, reka mnie az boli, ale moze sie znajdzie ktos uczciwy i chetny (zeby nie pisac ze naiwny)

sekiwc - 14-08-2012, 02:00

hmm sprzedam galanta 2.0 v6 (ikonka) niedlugo dalsza informacja w dziale sprzedam o ile bede mogl wystawic ogloszenie w razie co to pw
rafii88 - 24-09-2012, 12:17

http://otomoto.pl/mitsubi...-C25978303.html
Orientuje sie ktoś co jest z nim nie tak bo w opisie jest napisane że w całości ale na części a odpala i jeździ :?:

jacek11 - 24-09-2012, 16:52

rafii88, tu coś znajdziesz o nim :) http://forum.mitsumaniaki...1108133#1108133