Radomskie - ...POMAGAMY SOBIE
Ksiao - 30-04-2013, 23:04
motke napisał/a: | nie pomogło
Dziś przejrzałem kabel sygnałowy i nic nie znalazłem, tzn. jest sprawny.
Jutro zabieram się za przeglądanie dwóch pozostałych przewodów prowadzących do sterownika silnika. |
jak jutro nic nie zdziałasz to jak coś to w czwartek do 15:00 mogę podjechać do ciebie i podepniemy się pod ECU bo mam kabelek obd2 i zobaczymy może coś pokarze
m6riano - 01-05-2013, 00:26
koliber124, dzięki za wszystko...
"pomógł" niestety nie poleci.ale tak jak mówiłem zrobie ci ładne oświetlenie bagara..;-)
koliber124 - 02-05-2013, 07:36
m6riano napisał/a: | koliber124, dzięki za wszystko...
"pomógł" niestety nie poleci.ale tak jak mówiłem zrobie ci ładne oświetlenie bagara..;-) |
...nie za ma co....
Ksiao - 02-05-2013, 16:44
motke i jak misio żyje??
motke - 03-05-2013, 18:51
żyje
Oddałem do znajomego elektronika i usterkę naprawił, ale nie chce mi powiedzieć co było nie tak. Z tego co się dowiedziałem to moje sprawdzanie bardzo mu pomogło, a usterka była gdzieś na wiązce Ecu lub w ecu i właśnie tego nie chce zdradzić.
A jaki masz ten kabelek?
Vag-a po tuningu Czy coś lepszego?
Ksiao - 03-05-2013, 22:44
motke napisał/a: | A jaki masz ten kabelek?
Vag-a po tuningu Czy coś lepszego? | nom Vag-a z evoscanem i wszystko można podpatrzeć jak pracuje silnik i błędy też sprawdzić (nie doszedłem czy można je skasować bo nie miałem żadnych) na następny zlot wezmę to posprawdzamy sobie
motke - 04-05-2013, 00:49
ten zestawik nie pokarze ci bledow
Jendrula - 24-11-2013, 19:39
Za dużo w Car Audio sie nie zagłębiałem, a chciałem nieco poprawić jakość dźwięku w Miśku. Aktualnie nie dużo bo mam do przeznaczenia jakieś 350-400 zł i wypatrzyłem taki oto zestaw:
Radio
Głośniki
I tu pojawia się pytanie czy będzie to miało ręce i nogi?
P.S. Dodam, że aktualnie wygrzebałem jakieś stare radio, które po przełączeniu na CD, USB całkiem ładnie szumi, jak muszla, więc tak czy siak wypada je wreszcie zmienić
sebcio_rdm - 24-11-2013, 21:29
Jendrula, jeżeli radio to ja bym brał clariona albo kenwooda, ten pioneer kolega ma i daje jakos radę. Co do głośników to po pierwsze do czego Ty chcesz te głośniki bo link jest do głośników 10 cm. W galancie z przodu i z tyłu w półce jest 16cm to po pierwsze a po drugie zapomnij o głosnikach ktore mają w sobie wysokotonowe (jak te z linka). Galant ma odseparowane gwizdki w oryginale więc powinien Ciebie co najniżej interesować zestaw DSK165 jeżeli chodzi o Hertza.
[ Dodano: 24-11-2013, 21:38 ]
Podsumowując co ja bym zrobił: jeżeli masz do wydania 300-400zl i oryginalne głośniki oczywiscie, które nie "pierdzą czy harcza" to kasę bym zainwestował w lepsze radio np z bluetoothem po to jest dobra opcja ( ja korzystam i zarabista sprawa) np. Radio
a jak nie pomoże to w póżniejszym terminie głosniki (ja mam oryginalne głosniki i nic nie można im zrzucic, żeby coś było lepiej niz oryginał to już trzeba wydać na głosniki 400zł). Mówię oczywiście cały czas o nowym sprzęcie a możesz też kupić np. radio używane (tylko nie kupuj głosników używanych)
[ Dodano: 24-11-2013, 21:44 ]
Jeżeli uprzesz się na tamto radio to w cenie od 100 do 150zł kup te głosniki glosniki , nic lepszego nie wymyslisz.
Jendrula - 25-11-2013, 00:10
No to już mnie uprzedziłeś co do głośników bo nawet jeszcze nie zdążyłem tego pomierzyć, chodziło mi raczej o marke głośników ale skoro faktycznie jest tak jak mówisz to głośniki sobie daruje bo oryginalne nie są złe i raczej wszystkie szumy, pierdy wywoływane są przez moje chińskie Radio, które odbiera stacje radiowe w dobrej jakości natomiast płytki czy z usb nie da sie tego słuchać. Myślałem jeszcze nad radiem 2din ale niestety w takiej cenie można znaleźć "Dignity" i nie ma zbyt dobrych opinii z tego co patrzyłem. W każdym razie dzięki za wypowiedź, może na początek pomyśle nad samym radiem, zresztą subwoofera nie zamierzam montować bo potrzebne mi jest miejsce w bagażniku
[ Dodano: 25-11-2013, 00:21 ]
Jeżeli jeszcze chodzi o samo Radio to oglądałem Alpine, ma dużo funkcji. Co prawda nie ma możliwości odtwarzania CD ale myśle, że port USB byłby wystarczający. A stosunek jakość/cena wydaje sie być przyzwoita
sebcio_rdm - 25-11-2013, 09:18
Dlatego mówię, najpierw kup sobie dobre radio (bo dobra końcówka to podstawa dobrego dźwięku). Powiem tak Alpine ostatnio się popsuło, kiedyś było na wysokim poziomie, a ostatnio poszło w masówkę i nie jest tak dobre jak kiedyś. Płyt CD uwierz mi, że mając USB nie będziesz używał, ja szczerze nie pamiętam kiedy ostatnio używałem płyt. Nawet w Seicento miałem takie radio Kenwooda KIV-700 bez napedu CD.
Jendrula - 25-11-2013, 10:47
No dobra to chyba już postanowiłem i wezmę Kenwooda, podziękować raz jeszcze za pomoc
m6riano - 25-11-2013, 23:10
1.Dobre radio z USB.
2.Porządne wygłuszenie drzwi.
3.Jeśli HERTZ to HSK ale tylko ori(nie łudź sie że za 300zł kupisz zestaw ori-jest dużo podrób)
Metoda3 - 04-12-2013, 17:42
Siema chłopaki potrzebuję pomocy. Rozkodował mi się pilot od galutka ktoś wie co zrobić ,żeby znów działał jak trzeba?? Baterie oczywiście już zmieniłem na nowe.
motke - 04-12-2013, 18:07
poczytaj: http://forum.mitsumaniaki...3f571d27#203825
|
|
|