To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)

Anonymous - 28-08-2007, 20:23

a znacie jakiegoś dobrego blacharza z Gdańska?
novy - 01-10-2007, 15:46

Czy zna ktoś może zakład w trójmieście który podjął by się klejenia plastikowego zderzaka? Kot mi wleciał przed auto i ... po kocie....i zderzak połamany:( Biedny kiciuś "miaaauuuu" pecha :evil: No i lakiernik dobry by się przydał...

@poprzedni link nie działał....ten jest dobry http://www.fotosik.pl/pok...e0ffbef6fc.html

akbi - 01-10-2007, 16:00

novy, zadzwoń pod ten numer: 500666439 - warsztat jest w Osowej.
To jest lakiernik, ... on też naprawiał mój zderzak po tym jak wjechał w mojego rekinka taksiarz ... powołaj się na mnie ... Właściciela Galanta, którego robił 2 miechy temu.

Krzyzak - 05-10-2007, 16:53
Temat postu: Gdzie w 3miescie naprawiaja szyby?
Czy ktos zna warsztat profesjonalnie naprawiajacy szyby samochodowe? Bo oberwalem kamulcem (chyba) dzis na Witominskiej. I patrze, a tu w rogu, przed pasazerem widac 'sloneczko'. Ma max. 1.5 cm srednicy i wole miec naprawiona oryginalna szybe niz wstawiona podrobe, ktora w przyszlym roku bedzie porysowana od wycieraczek...
josie - 05-10-2007, 19:15

Ja też chętnie się dowiem - w nowo kupionym aucie dla mamy jest około 5mm kreska - warto by to zabezpieczyć przed zimą.
Darek - ja bym zaczął od JAAN'a - jak jedziesz od Wzgórza Maksymiliana w stronę Redłowa to po prawej przez jakiś czas mijasz ogródki działkowe. Potem po lewej masz Lotosa, a po prawej dawną zajezdnię trajtków, a teraz jakieś wydziały UM. Trzeba tam skręcić (w prawo) i tam będzie też JAAN.

Cytat:
Firma Autoglass Jaan wprowadziła nowa technologię napraw czołowych szyb samochodowych metodą RAS. Do naprawy kwalifikują się uszkodzenia punktowe o średnicy nie przekraczającej 22 mm - tj. średnicy monety 5-złotowej.
Co odróżnia metodę RAS od pozostałych, znanych obecnie na rynku?

Metoda RAS to:
całkowicie nowa konstrukcja przyrządu do naprawy szyb, szczególnie przystosowana do naprawy uszkodzeń punktowych
wielkości ciśnienia i podciśnienia pojawiające się w trakcie procesu naprawy to przebadane laboratoryjnie wartości
zdecydowanie lepsza jakość optyczna i mechaniczna naprawionego miejsca od efektów uzyskiwanych metodami wcześniejszymi
nowa konstrukcja przyrządu sprowadza do minimum przypadki pęknięcia szyby podczas naprawy
specjalnie dobrane właściwości żywic stosowanych podczas naprawy
stosowanie dwóch rodzajów żywic podczas każdej naprawy
stała powtarzalność jakości naprawy.
Zalety napraw szyb:
przywrócenie 95% pierwotnej wytrzymałości szyby w miejscu uszkodzenia
szyba, listwy, klipsy pozostają na swoim fabrycznym miejscu
niski koszt naprawy w stosunku do wymiany
czas trwania naprawy - 15 min
samochód gotowy do jazdy w momencie zakończenia naprawy
zdecydowanie lepszy efekt kosmetyczny naprawionego uszkodzenia

Pamiętaj liczy się czas reakcji. Pozwól naszym specjalistom ocenić Twoje uszkodzenie na szybie!!!

EDIT:
Tam gdzie napisałem chyba już ich nie ma...
Adres jaki znalazłem na stronie to:

GDYNIA - CISOWA ul. MORSKA 306
tel. (058) 623 68 88, fax (058) 664 25 69
PN-PT 9-17; SOB 8-13

Krzyzak - 05-10-2007, 19:39

ja jeszcze znalazlem na Wladyslawa 4 w Sopocie (http://www.adan.netmot.pl/), ale szukam kogos, kto zna sprawdzone miejsce, bo na reklamach, to wszystko pieknie dziala...
wkur....sie na maxa - czlowiek raz na tydzien wyjezdza swoim przedmiotem kultu (zeby aku podladowac i poczuc ta przyjemnosc z jazdy), a tu takie zachowanie...

sruba - 05-10-2007, 21:04

kiedyś jakiś mój znajomek robił takie uszkodzenie w Sopocie, na Grunwaldzkiej (czy też Al. Zwycięstwa, nie wiem jak ta główna przez Sopot się nazywa). ale jak się firma nazywała nie pamiętam. w każdym razie zakład znajdował się, jadąc w kierunku Gdyni, mniej więcej w "środku" Sopotu po prawej stronie. w takich barakach. nie wiem czy jeszcze istnieje, w każdym razie kumpel był bardzo zadowolony...
Anonymous - 05-10-2007, 21:57

Dzwoniłem kiedyś do tej firmy w Sopotu - numeru niestety nie mam ale zasada jest jedna- nikt gwarancji nie daje na naprawianie szyb...............

Adresy- Jak pisał Josie
JAAN
Gdynia-Cisowa ul.Morksa 306 # 058-623-68-88
Gdyniaal.Zwycięstwa 96/98 # 058-662-30-70 :arrow: nie wiem czy tam jeszcze są.

Ja w colcie wstawiałem kiedyś w AutoVer Partner ul. Morska 491 # 058-664 24 24 / 664 20 48 lub 0604 167 197 ..............wiem że chyba tam też naprawiali szyby.........ceny mieli tansze niż w Jaan'ie :arrow: oni mieszczą sie na parkingu Dełu albo tego co tam teraz jest

Kibloo - 06-10-2007, 12:49

Powiem wam, że to u Autoglass JAAN działa, miałem poważnego pająka jeszcz w berlingo i naprawa trwała jaiieś 40 min i kosztowała 1/5 szyby nowej, więc się opłaca.

Ale to co mogę poradzić to przejechać się do JAAN'a na grunwaldzkiej we wrzeszczu (naprzeciw media markt) to jest o ile wiem główna siedziba w trójmiście.

powodzenia

P.S. w Jaannie dostaniesz gwarancję, że jak szyba zacznie pękać po naprawie, to oni chyba wymieniają, ale zapytaj, bo jakaś gwarancja na usługę naprawy jest...

żeby to dobrze wyglądłao zabezpiecz pęknięcie (przed brudem) przy pomocy przezroczystej taśmy klejącej (jak miałem to pęknięcie to tak mi poradził gościu w Autoglass)

pozdrówka

Krzyzak - 08-10-2007, 16:15

Bylem w Sopocie. Bardzo nie polecam firmy AdAn, bo:
1. probowalem sie dodzwonic (na komorke) - za kazdym razem od razu wlaczala sie sekretarka (bez wyjasnienia co i jak, tylko nagraj sie i tyle); nagralem sie i d...pa - zadnego odzewu
2. w sobote tam pojechalem - brama zamknieta, drzwi zamkniete, napis zamkniete - bez wyjasnienia, bez informacji... po prostu.
Zrobilem te kilometry, zeby cos zrobic - pomimo reklamy o godzinach urzedowania, kompletna kleska. Jak tak dziala, to do d....y z ta firma.
Na szczescie nie jechalem tam celowo, tylko Baska miala cos na UG zalatwic, bo inaczej bym sie bardziej wk....l.

Marcino, kiedys jezdzilem Galantem rzadziej (bywalo, ze w zimie i 2 miechy stal) i takich jazd nie bylo. Dostala szyba kamieniem i tyle - to zreszta widac po charakterze pekniecia.
Bede sie musial karnac do tego Jaana - moze w sobote. Jakby co, to potem zdam relacje - narazie jezdze ze sloneczkiem i wydaje mi sie jeszcze mniejsze niz ostatnio.

Anonymous - 11-10-2007, 10:43

Jedna z filii JAAN'a byla w Pruszczu Gdanskim na ul. Powstancow Warszawy i slyszalem o nich dobre opinie wiec proponuje Ci zaczac od nich.
Widze w Polsce zima w pelni bo Sruba juz nosi szalik, jeszcze takie bialo zielone nauszniki by sie przydaly. :twisted:

Anonymous - 16-10-2007, 06:05
Temat postu: Wymiana wydechu
Witam,
Czy mógłby ktoś polecić dobry warsztat w Gdańsku, w którym mógłbym wymienić cały układ wydechowy w Cari 1.8 SOHC? Niestety, serwis w którym naprawiam samochód orzekł, iż nadchodzi czas problemów z wydechem (luzy, rdza, nieszczelności) i najlepszym sposobem jest jego całkowita wymiana. Niestety nie wiem jak się za to zabrać (autko ma wycięty katalizator i wstawioną strumienicę) i na co zwrócić szczególną uwagę podczas wymiany, a ponieważ chciałbym zrobić to w miarę porządnie, gdyż poprzedni właściciel nie dbał o samochód, dlatego prosiłbym o jakiekolwiek sugestie.

Z pozdrowieniami dla wszystkich pomorskich MitsuManiaków,
t0maszek

Anonymous - 16-10-2007, 10:47
Temat postu: dobry mechanik w Trojmiescie
Witam wszystkich. Wlasnie wczoraj nabylam Colta z 1997 i pierwsza rzecza, ktora musze zrobic, to wymiana piszczacych gum gdzies w zawieszeniu. I teraz mam pytanie- gdzie w Trojmiescie znajde punkt, w ktorym warto zostawic moje autko? Moze jakis Mitsu-fachowiec ma tu swoj zaklad?
Marcin-Krak - 16-10-2007, 10:57

Witam. Gratuluję. Ja bym jeszcze sugerował zrobić porządek z rozrządem, a temat przenoszę.
Anonymous - 16-10-2007, 12:32

Tutaj masz obszerny temat KLIK
Następnym razem poszukaj na forum np. używając wyszukiwarki :wink: :wink: