Car Audio - 2 Din z GPS co polecacie za rozsądną kasę
sampler - 29-08-2014, 11:07
juras2013 napisał/a: |
Jest to urządzenie dwu-systemowe.
Jednostka główna pracuje pod kontrolą systemu WINCE 6.2 a tzw. android-box jak nazwa wskazuje pod kontrolą systemu Android 4.2.
|
Jak to rozumiec? mozna uruchomić albo windowsa albo androida? Pod androidem działają nawigacje np Automapa?
Pieraś - 29-08-2014, 11:11
Czy tego typu urzadzenia maja funkcje nagrywania obrazu z kamery?
Bylby to dobry feature jako rejestrator jazdy.
juras2013 - 29-08-2014, 11:48
sampler napisał/a: |
Jak to rozumiec? mozna uruchomić albo windowsa albo androida? Pod androidem działają nawigacje np Automapa? |
Lepiej, masz uruchomione obydwa systemy rownoczesnie i wybierasz który ma być w danej chwili na ekranie wyświetlany.
Glowna jednostka jest na WINCE 6.2 ( w tym momencie) a Android jest zainstalowany na tzw. box'ie i jest to oddzielna skrzyneczka która wrzucasz do schowka a jest polaczona specjalnym kablem z jednostka centralna.
Automapa, iGO dzialaja bez problemu , działa tez Torqu przez bluetooth z decoderem podłączonym do gniazda OBDII w samochodzie. działa internet po Wifi lub GSM modem podłączony do USB - generalnie wszystko co w danej chwili jest dostępne na andka 4.2 i dany hardware.
Pieraś napisał/a: | Czy tego typu urzadzenia maja funkcje nagrywania obrazu z kamery?
Bylby to dobry feature jako rejestrator jazdy. |
Da się podlaczyc do Androida kamere internetowa USB (taka od komputera) i nagrywać na SD karte -podobno. Nie wiem dokładnie ponieważ ja mam DVR kamere z własnym czytnikiem microSD i tam mi się wszystko nagrywa a na ekranie radia mogę wyswietlac obraz, przegralda etc... tyle ze funkcje wybiera się na tej DVR kamerze.
Zajzyjcie na mój blog, tam z grubsza widać jak to wygląda.
Ja mam dokładnie to RADIO
Pzdr.
Pieraś - 29-08-2014, 14:35
Sorry za pytanie ale na tel. ciezko szukac.
Jaka jest tego cena i jakosc wykonania biorac pod uwage stabilnosc dzialania i szybkosc reakcji na akcje uzytkownika.
juras2013 - 29-08-2014, 14:54
Ja za carpad2 (jednostka centralna z WinCE i Androidbox, GPS antena i okablowanie), TV DVBT z WiFi i z kosztami dostawy zaplacilem 630$ (TV tuner widziales na blogu)
Jeśli chodzi o to radyjko to jestem mile zaskoczony jakoscia wykonania (mogę tylko zewnętrznie to ocenic bo nierozbieralem go)
WinCE i Android dzialaja płynnie, telefon sparowany po bluetoth z WinCE działa dobrze i glosno.
Ja mam root'a na Android zrobionego wiec robie co chce.
Jest jedno ale... Nie dzialaja mi na razie przyciski w kierownicy (poki co wypialem canbus decoder bo zle dzialal). Producent testuje do Miskow sterowanie z kierownicy wiec czekam na wyniki.
Jakos nie przeszkadza mi to specjalnie, ale lepiej będzie jak już zaczna dzialac
Zapomnialem dodac, ze DVR kamere i kemerke cofania już miałem zamontowane w samochodzie - kupione wczesniej
Pzdr.
polaff - 02-09-2014, 05:26
Ciekawe jak działa w nim tuner radiowy, bo z reguły w tego typu chińskich śmietnikach to jest masakra.
Oczywiście na terenie warszawy będzie przyzwoicie, ale poz może być różnie...
Marcino - 25-09-2014, 12:32
Skusił by się ktoś na takie radyjko:
http://www.aliexpress.com...1441157185.html
polaff - 25-09-2014, 19:17
Ja zamontowąłem w poniedziałek Pioneer AVIC-F920BT czy ktoś może miał styczność z tym urządzeniem i jest w stanie podpowiedzieć coś na temat interface bt - nie wykrywa mi telefonu używam syfu zwanego samsung galaxy grand 2
swinks_UK - 25-09-2014, 20:43
Mam F910BT.
Musisz być cierpliwy. Mi za którymś razem złapało HTC One M8, ale musiałem zrobić wykrywanie i parowanie z obu urządzeń. Jak już załapał to jest elegancko.
Z tego co pamiętam to seria 7xx oraz 900/910 i 920 miała update bluetootha jakieś 2 lata temu. Przez jakiś czas update był dostępny na portalu peb.pl, bo bezpośrednio dorwać update od Pioneera to kosmos.
polaff - 25-09-2014, 20:48
swinks_UK, ja chyba nawet pobrałem ten update ze strony pioneer'a archiwum o nazwie:
Kod: | AVICF20BT_APL2.00300 | myślę to ten plik:)
Jednak po opiniach na różnych forach w tym na chyba najgłupszym na świecie elektroda.pl trochę boję się aktualizować w tym urządzeniu co kolwiek bo wielu ludziom po aktualizacjach i innych dogrywaniach softu radio przestało sie uruchamiać.
Ja włączałem skanowanie sprzętu w obu urządzeniach i ani jedno ani drugie nic nie wykrywa. W tym pseudotelefonie włączyłem widoczność przez inne urządzenia i tak klika razy... Czyli mówisz kombinować metodą prób, błędów i kombinacji...
juras2013 - 26-09-2014, 08:56
Ja mam co prawda inne radio, ale gdy parowałem nowy tel OPO to przystawiłem nieomalże do radia telefon i zalapalo.
Wczasniej SGSII sparowałem bez problemu majac go na kolanach a z nowym Oneplus One już tak latwo nie pozlo.
Za to teraz nie ma najmniejszego problemu z widocznoscia - za każdym razem laczy się tel. z radiem mimo ze tel schowany gdzies w kieszeni etc.
Pzdr.
polaff - 26-09-2014, 08:58
tak ale juras2013 napisał/a: | SGSII | to był jeszcze dość porządny tel. to co teraz sprzedają to śmietnik jest.
juras2013 - 26-09-2014, 09:03
polaff napisał/a: | tak ale juras2013 napisał/a: | SGSII | to był jeszcze dość porządny tel. to co teraz sprzedają to śmietnik jest. |
Może i tak po części jest - liczy się ilość a nie jakość
Nie ma co się dolowac z tego powodu
Przetestuj z bardzo malej odleglosci, jak wspomniałem mnie zadzialalo i teraz jest OK.
Jak już uda Ci się sparować to powinno dzialac za każdym razem.
BTW. Zauwazylem, ze teraz ciężej jest sparować nowe urządzenia z odleglosci większej niż ok. 5cm ale jak już to się zrobi to dzialaja nawet ze sporej odleglosci i za każdym razem - może to tak ma być w nowych telefonach...(jakas forma zabezpieczenia etc..)
Pzdr.
polaff - 26-09-2014, 09:04
juras2013, dzięki za podpowiedź.
milo - 26-09-2014, 15:01
Nie miałem przekonania do wyrobu Chińskiego aż do chwili kupna radia 2 din canwa 7200 po 4 latach użytkowania sprawuje się bezproblemowo bardzo czuły ekran dotykowy bezproblemowe łączenie bt nawigacja itd...
|
|
|