Nasze Miśki - Galant EA5A by tresorex
tresorex - 01-06-2013, 21:04
Od wczoraj mam już stare auto
Z tej okazji w piwnicy czeka pierwsza część gratów do avancowania
Sunderland86 - 02-06-2013, 13:22
tresorex napisał/a: | Z tej okazji w piwnicy czeka pierwsza część gratów do avancowania |
Podgrzewane?
Zdradzisz dalsze plany co do modyfikacji?
tresorex - 02-06-2013, 23:32
Niestety nie mają grzania ale spróbuję jakoś przełożyć swoje.
Chciałbym jak większość pakiecik zewnętrzny avance, ale na razie będzie wnętrze bo na takie polowałem szukając auta i niestety się nie trafiło.
danino88 - 03-06-2013, 22:59
wkrótce więcej gratów
tresorex - 23-06-2013, 22:26
No i w weekend udało się zamontować w 7h całe czarne wnętrze (dywan, boczki, słupki, półka, dół deski, siedzenia, kanapa, pasy)
było:
jest:
Hugo - 23-06-2013, 22:39
Dźwignia ręcznego na drugim zdjęciu
Metamorfoza na duuuży plus.
tresorex - 23-06-2013, 22:44
Ręczny mam do naciągnięcia... dopiero jak rozebrałem wnętrze to zorientowałem się że wystarczy wyjąć plastik z przyciskami podgrzewania foteli żeby go naciągnąć. W tym tygodniu będzie poprawiony
Tomii - 24-06-2013, 08:14
nie wiem co niektórzy widzą w tej brzydkiej materiałowej tapicerce z/w Avance, ja tam wolę welurek
ps. co to za radyjko ?
Hugo - 24-06-2013, 09:17
tresorex napisał/a: | Ręczny mam do naciągnięcia... dopiero jak rozebrałem wnętrze to zorientowałem się że wystarczy wyjąć plastik z przyciskami podgrzewania foteli żeby go naciągnąć | Nie, nie. Naciąga się regulatorami w mechanizmach szczęk pod tarczobębnami. Pod schowkiem się tylko koryguje na koniec położenie dźwigni ręcznego.
sipex - 24-06-2013, 09:22
Hugo ma ma rację ja tam grzebałem gdzie Ty chcesz i finał był taki ze linka wkoncu pękła
tresorex - 24-06-2013, 10:02
Tomii napisał/a: | nie wiem co niektórzy widzą w tej brzydkiej materiałowej tapicerce z/w Avance, ja tam wolę welurek |
nie wiem co niektórzy widzą w tej brzydkiej welurowej tapicerce , ja tam wolę z avance
Czarne wnętrze bardziej mi się podoba. Hugo napisał/a: | Nie, nie. Naciąga się regulatorami w mechanizmach szczęk pod tarczobębnami. Pod schowkiem się tylko koryguje na koniec położenie dźwigni ręcznego. |
Źle się wyraziłem. Ręczny dobrze trzyma na kołach tylko właśnie dźwignia zbyt wysoko go łapie. W colcie miałem podobnie i wystarczyło przekręcić kilka razy nakrętkę przy ręcznym i łapie tak że wystarczy dźwignię podnieść ok 7cm w górę i już dalej nie idzie
Hugo - 24-06-2013, 13:22
tresorex napisał/a: | Ręczny dobrze trzyma na kołach tylko właśnie dźwignia zbyt wysoko go łapie | A to trochę zmienia postać rzeczy tresorex napisał/a: | Hugo napisał/a:
nie wiem co niektórzy widzą w tej brzydkiej materiałowej tapicerce z/w Avance, ja tam wolę welurek
nie wiem co niektórzy widzą w tej brzydkiej welurowej tapicerce , ja tam wolę z avance | Nie ja to napisałem.
tresorex - 25-06-2013, 22:40
Wyczyszczone, wypiaskowane, pomalowane zaciski i jarzma, zrobione reparaturki tłoczków i wymienione klocki
tresorex - 28-07-2013, 19:16
Zrobiłem mały mod.
W miejsce oryginalnego korka wlewu paliwa:
wkręciłem mniejszy od mojego CA
Korek jest mniejszy i już nie haczy o "wlew biedy"
I już nie trzeba go odkładać na haczyk na klapce tylko może sobie wisieć na lince:
danino88 - 30-07-2013, 00:27
łooo poszalałeś
|
|
|