To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant EA5A by tresorex

tresorex - 01-06-2013, 21:04

Od wczoraj mam już stare auto

Z tej okazji w piwnicy czeka pierwsza część gratów do avancowania :D

Sunderland86 - 02-06-2013, 13:22

tresorex napisał/a:
Z tej okazji w piwnicy czeka pierwsza część gratów do avancowania :D

Podgrzewane?

Zdradzisz dalsze plany co do modyfikacji?

tresorex - 02-06-2013, 23:32

Niestety nie mają grzania ale spróbuję jakoś przełożyć swoje.

Chciałbym jak większość pakiecik zewnętrzny avance, ale na razie będzie wnętrze bo na takie polowałem szukając auta i niestety się nie trafiło.

danino88 - 03-06-2013, 22:59

wkrótce więcej gratów :)
tresorex - 23-06-2013, 22:26

No i w weekend udało się zamontować w 7h całe czarne wnętrze (dywan, boczki, słupki, półka, dół deski, siedzenia, kanapa, pasy) :)
było:

jest:

Hugo - 23-06-2013, 22:39

Dźwignia ręcznego na drugim zdjęciu :shock: :mrgreen:
Metamorfoza na duuuży plus.

tresorex - 23-06-2013, 22:44

Ręczny mam do naciągnięcia... dopiero jak rozebrałem wnętrze to zorientowałem się że wystarczy wyjąć plastik z przyciskami podgrzewania foteli żeby go naciągnąć. W tym tygodniu będzie poprawiony :)
Tomii - 24-06-2013, 08:14

nie wiem co niektórzy widzą w tej brzydkiej materiałowej tapicerce z/w Avance, ja tam wolę welurek :P

ps. co to za radyjko ?

Hugo - 24-06-2013, 09:17

tresorex napisał/a:
Ręczny mam do naciągnięcia... dopiero jak rozebrałem wnętrze to zorientowałem się że wystarczy wyjąć plastik z przyciskami podgrzewania foteli żeby go naciągnąć
Nie, nie. Naciąga się regulatorami w mechanizmach szczęk pod tarczobębnami. Pod schowkiem się tylko koryguje na koniec położenie dźwigni ręcznego.
sipex - 24-06-2013, 09:22

Hugo ma ma rację :P ja tam grzebałem gdzie Ty chcesz i finał był taki ze linka wkoncu pękła :P
tresorex - 24-06-2013, 10:02

Tomii napisał/a:
nie wiem co niektórzy widzą w tej brzydkiej materiałowej tapicerce z/w Avance, ja tam wolę welurek :P

nie wiem co niektórzy widzą w tej brzydkiej welurowej tapicerce , ja tam wolę z avance :P

Czarne wnętrze bardziej mi się podoba.
Hugo napisał/a:
Nie, nie. Naciąga się regulatorami w mechanizmach szczęk pod tarczobębnami. Pod schowkiem się tylko koryguje na koniec położenie dźwigni ręcznego.

Źle się wyraziłem. Ręczny dobrze trzyma na kołach tylko właśnie dźwignia zbyt wysoko go łapie. W colcie miałem podobnie i wystarczyło przekręcić kilka razy nakrętkę przy ręcznym i łapie tak że wystarczy dźwignię podnieść ok 7cm w górę i już dalej nie idzie :)

Hugo - 24-06-2013, 13:22

tresorex napisał/a:
Ręczny dobrze trzyma na kołach tylko właśnie dźwignia zbyt wysoko go łapie
A to trochę zmienia postać rzeczy :wink:
tresorex napisał/a:
Hugo napisał/a:
nie wiem co niektórzy widzą w tej brzydkiej materiałowej tapicerce z/w Avance, ja tam wolę welurek

nie wiem co niektórzy widzą w tej brzydkiej welurowej tapicerce , ja tam wolę z avance
Nie ja to napisałem.
tresorex - 25-06-2013, 22:40

Wyczyszczone, wypiaskowane, pomalowane zaciski i jarzma, zrobione reparaturki tłoczków i wymienione klocki :)

tresorex - 28-07-2013, 19:16

Zrobiłem mały mod.

W miejsce oryginalnego korka wlewu paliwa:

wkręciłem mniejszy od mojego CA :)

Korek jest mniejszy i już nie haczy o "wlew biedy" :P

I już nie trzeba go odkładać na haczyk na klapce tylko może sobie wisieć na lince:

danino88 - 30-07-2013, 00:27

łooo poszalałeś ;)