To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Projekt koszulki regionalnej

marcink - 18-01-2016, 11:07

Marcin - ta flaga nie jest elementem projektu, wstawiłem ją tam poglądowo, żeby pokazać inspirację odnośnie palety kolorów.

Mkm - zgadza się, dlatego unikam gradientów itp. Upiększaczy, wstępny szkic jest rastrowy ale finalny wzór powstanie na wektorach.

Jeśli, powiedzmy, do końca miesiąca nie pojawi się więcej pomysłów, to zacznę działać w konkretnym kierunku.
Przydałby się większy odzew, jak na razie tylko garstka osób jest zainteresowana tematem. Wolałbym uniknąć sytuacji w której wysiedziałem naście pupogodzin i nagle okazuje się że większości (która do tej pory nie brała udziału w dyskusji) projekt się nie podoba.

wojzi - 19-01-2016, 00:26

Mi tam każdy projekt odpowiada, byle w końcu po latach na czymś stanęło :)
Marcin-Krak - 21-01-2016, 22:39

Na razie nie wiadomo (z tego, co wiem, a mogę się mylić) - ale jest kłopot i problem z tym, jak będzie wyglądało logo Mitsumaniaków. Tzn mogą zniknąć z niego diamenty ;)
Więc nie ma się co ... spieszyć :twisted:

mkm - 21-01-2016, 22:44

To jest dla nas nieistotne.

I tak myślałem tylko o napisie, że jesteśmy Mitsumaniakami.
Nasze logo może miec nawet inną czcionkę.

Sam widzisz, ze już się smoki zamiast diamentów pojawiają :wink:
Zaraz dojdzie Wawel, Sukiennice, precel plus coś z regionu, żeby nie było, że sam Kraków i będzie trzeba opis stworzyć, żeby było wiadomo, że to jest klub motoryzacyjny. :biggrin:

Golotheman - 22-01-2016, 07:21

PRECEL ! - mkm, jesteś genialny ! i jeszcze tylko gołąb nad tym preclem... proszeeeee ! Nie ma nic bardziej charakterystycznego dla tego regionu ;p no może jeszcze korek na nowohuckiej i zakopiance...
marcink - 22-01-2016, 11:07

Albo szary prostokąt i dopisek, że tam jest to wszystko, tylko akurat smog zasłania :D
Golotheman - 25-01-2016, 08:15

Biegnący gołąb, który popuścił a zanim unosi się smog. Cóż to byłoby za przesłanie aj aj aj :) . Ok koniec OT...hy..
Tomek - 04-05-2016, 17:12

OK, trzeba szukać nowego projektu.
Ktoś chętny zaprojektować całość koszulki?

mkm - 08-05-2016, 12:32

Najpierw logo trzeba przeprojektować.
Po zmianie znaku "unifikujemy" regiony :wink:

Mamy jakiegoś grafika profesjonalistę lub amatora, który podołałby przeróbce znaku? Czcionka i ogólny zarys jest gotowy - trzeba tylko dodać coś małopolskiego i przygotować pod druk/haft/grawer itp.

gzesiolek - 08-05-2016, 19:40

Może zarys architektury Krakowa na słońcu?
Ale niestety grafikiem nie jestem...

mkm - 08-05-2016, 23:41

[ Dodano: 09-05-2016, 00:12 ]
Pokazuję właśnie znaki innych regionów koledze... nie jest związany z naszą marką.
Jego propozycja.
Walnijcie napis Małopolska, a czerwoną kropę zróbcie na szaro.
Znani jesteśmy głównie ze smogu - będzie gustownie, prosto i czytelnie :mrgreen:

kordiank2 - 13-06-2016, 09:17

Łódzkie - fonta nie. Wielkość, krój i położenie. Jeśli nazwa regionu jest krótsza, to litery rozstrzelić tak, by równo wypełniały to prostokątne światło pod MitsuManiakami. Czcionka regionu/miasta to Keep Calm Med. W razie problemów mail kontakt@kordianmichalski.com
Poniżej jeszcze wersja z nickiem gdyby ktoś chciał się podpisać pod swoim regionem: szary kolor, również KeepCalmMed

marcink - 16-06-2016, 19:49

Wracamy do tematu!

Kordian podesłał mi praktycznie gotowy projekt logo, który stylem pasuje do pozostałych regionalnych emblematów.
Wewnątrz zachodzącego słońca znajduje się zarys Wawelu.
Być może bardziej charakterystyczny dla nas byłby Kościół Mariacki, ale wtedy mielibyśmy prawie identyczny sygnet jak koledzy z Częstochowy.

Tak to wygląda:

Jedyna alternatywa, która przychodzi mi do głowy, to lajkonik.

Co o tym myślicie?

tyku - 16-06-2016, 20:52

Marcin, nigdy bym się nie domyślił, że to Wawel. :P Proponuje zamieścić w logo smoka wawelskiego i każdy będzie wiedział o co chodzi. :wink:
mkm - 16-06-2016, 21:15

No ten Wawel do Wawelu jakiś taki niepodobny. :D