Nasze Miśki - Fioletowa Śliweczka.
piotrkor1 - 29-08-2013, 19:01
sveno napisał/a: | A Legnum VR4 też ma takie oznaczenie a ma DOHC. |
Dokładniejsza specyfikacja.
Hugo - 29-08-2013, 19:20
piotrkor1 napisał/a: | spinki są skruszałe i łatwo je połamać | A jest możliwość ich wymiany pojedyńczo gdyby się połamały?
P.S. Dzisiaj wyszła do Ciebie paczka. Pozdro.
piotrkor1 - 29-08-2013, 19:29
Hugo napisał/a: | piotrkor1 napisał/a: | spinki są skruszałe i łatwo je połamać | A jest możliwość ich wymiany pojedyńczo gdyby się połamały?
P.S. Dzisiaj wyszła do Ciebie paczka. Pozdro. |
Będzie ciężko bo trzeba wsunąć tą spinkę pod listwę i ją wcisnąć żeby wąsy się w niej schowały.
danino88 - 30-08-2013, 17:47
Cytat: | Możesz opisać prawidłowy sposób demontażu i montażu tych listw, aby nic nie urwać? |
opisałbym to słowami, ale byłoby ciężko hehe
piotrkor1 - 29-09-2013, 21:44
Klamka zapadła.
Hugo - 29-09-2013, 22:02
A stelaż pod deską rozdzielczą masz? Tą rurę w poprzek pod deską z mocowaniem kolumny kierowniczej po lewej stronie? Mogłem dzisiaj ceknąć fotę, bo wszystko wyjąłem z auta. Została sama blacha. Mogę cyknąć pojutrze jak chcesz. Jakby co odkładam też różne uchwyty blaszane spod deski w razie "W"
Najlepiej jakbyś znalazł chwilę we wtorek i podjechał , będę wyjmował silnik ze skrzynią i wszystko będzie widoczne jak na dłoni...
danino88 - 30-09-2013, 23:22
To czekamy na relacje
piotrkor1 - 01-10-2013, 19:46
To zaczynamy pracę.
W z związku z decyzją naszego rządu samochody z kierownicą po prawej stronie nie będą rejestrowane w Polsce.Otrzymałem też negatywną odpowiedz na moje pismo ,w przedmiotowej sprawie z Wydziału Komunikacji z Warszawy.
Mój cel to przeróbka auta z RHD na LHD.
Wspawanie ściany grodziowej z europejczyka i przeniesienie wszystkich elementów:kolumna kierownicza, pedały,wiązki kabli,wycieraczki,klimatyzacja itp na lewą stronę.
Rozbiórkę auta rozpocząłem od demontażu plastikowej osłony kolumny kierowniczej.
Zamocowana jest ona na trzech wkrętach na śrubokręt krzyżakowy.
Na odwrocie widać,datę produkcji i że ta część pasuje do wersji EU.
W dalszej części demontaż wszystkich dolnych plastikowych osłon deski rozdzielcze oraz metalowego stelażu podpory schowka,deski w środkowej części i radia.
Mocowane są one na wkręty i śruby 8.
Wcześniej należy odłączyć wszystkie wtyczki
Następnie demontujemy osłonę zegarów.2 wkręty od góry.lekko podważamy od góry.Wcześniej odpinamy wtyczki podświetlenia tarcz zegarów.Kładziemy za kierownicą i przekręcamy koło kierownicy w lewo.Sama spadnie
piotrkor1 - 01-10-2013, 20:40
Zapomniałem dodać,że wszystkie elementy plastikowe(łącznie z osłoną zegarów) pod deską trzymają się też na metalowych klamrach,które niekiedy mocno trzymają.Znam to z autopsji.
piotrkor1 - 01-10-2013, 21:11
konsole środkową pewnie każdy raz w życiu już demontował,procedura jest gdzieś na forum.
Podłokietnik też nie trudno zdemontować.Wyjmujemy środek schowka wkładamy rękę do środka środka żeby odpiąć wtyczkę podświetlenia.W tylnej części z lewej i prawej strony mamy po jednym wkręcie do odkręcenia.
wyjęcie deski rozdzielczej rozpoczynamy od wykręcenia wszystkich dolnych i górnych śrub.
Górne schowane są za kratkami wentylacji.
Kratki najlepiej podważyć od tyłu,trzymają na zatrzaskach wtedy mamy gwarancję,że ich nie połamiemy.
Tak wyglądają kostki pod radiem.
Po odpięciu wszystkich kabli i śrub deska zaczyna się odchylać.
Deskę ,niestety z jednej strony połamałem bo nie chciałem na razie demontować kierownicy.Zresztą to RHD.
Na koniec pierwsza krew.Skaleczyłem się w palec
piotrkor1 - 01-10-2013, 21:49
Hugo napisał/a: | A stelaż pod deską rozdzielczą masz? Tą rurę w poprzek pod deską z mocowaniem kolumny kierowniczej po lewej stronie? |
Mam .
fj_mike - 01-10-2013, 21:53
piotrkor1 napisał/a: | konsole środkową pewnie każdy raz w życiu już demontował |
Powodzenia w swapie
danino88 - 02-10-2013, 00:31
Cytat: | W z związku z decyzją naszego rządu samochody z kierownicą po prawej stronie nie będą rejestrowane w Polsce |
i bardzo dobrze
powodzenia !!
polaff - 02-10-2013, 05:50
danino88 napisał/a: | Cytat: | W z związku z decyzją naszego rządu samochody z kierownicą po prawej stronie nie będą rejestrowane w Polsce |
i bardzo dobrze
powodzenia !! |
w Bułgarii pod tym względem jest fajnie -> wolna amerykanka
Tomek - 02-10-2013, 14:37
polaff napisał/a: | danino88 napisał/a: | Cytat: | W z związku z decyzją naszego rządu samochody z kierownicą po prawej stronie nie będą rejestrowane w Polsce |
i bardzo dobrze
powodzenia !! |
w Bułgarii pod tym względem jest fajnie -> wolna amerykanka |
nie tylko w Bułgarii
poza tym w Anglii można rejestrować LHD
|
|
|