Nasze Miśki - Lancer Evo IV
Seiji - 09-08-2013, 22:19
dzisiaj pod spodkiem na Making of SCP Video trafił się gruby JDM, w sumie te dwa zdjęcia oddają klimat Japonii
był też skaj R33 ale niestety nie ustawił się z nami :<
Mithrill - 09-08-2013, 23:08
Fajna Subarynka.
Podobna jest w okolicach Kluczborka i od czasu do czasu "syczy" mi pod oknami...
JCH - 10-08-2013, 10:08
Seiji napisał/a: | Fajna Subarynka. | 22B W Katowicach
D1VenO - 10-08-2013, 10:18
Pytalem o przekladke bo sporo pracy serca i czasu poswiecasz na detalingu co jest godne podziwu i nasladowania. Jednak co do wprowadzenia przepisu raczej go nie bedzie. I konsola chyba nie bedzie pasowac :/
Tak czy siak robisz dobra robote i za to auto sie odwdzieczy
Seiji - 10-08-2013, 11:15
JCH napisał/a: | Obrazek
Seiji napisał/a: | Fajna Subarynka. | 22B W Katowicach |
TypeR STi
D1VenO napisał/a: | Pytalem o przekladke bo sporo pracy serca i czasu poswiecasz na detalingu co jest godne podziwu i nasladowania. Jednak co do wprowadzenia przepisu raczej go nie bedzie. I konsola chyba nie bedzie pasowac :/
Tak czy siak robisz dobra robote i za to auto sie odwdzieczy |
no niestety pasować by nie pasowała, mam nadzieję, że wreszcie poprawią te kulawe przepisy a jak pisałem wcześniej czasu mam dużo, i chyba go przedłużę na sam koniec ciągnąć lancerka na lawecie na wyspy
Seiji - 11-08-2013, 22:30
z racji, że nie można się obijać dzisiaj zabrałem się za bagażnik (i jak zawsze niestety znów dużo foto )
na sam początek przedstawię bohaterów dnia dzisiejszego
oraz (pierwszą) ofiarę
dywanik out.
zapas out.
przy okazji z ciekawych rzeczy jakie się znajduje podczas rozbierania auta
kable out + dimmer + pucu pucu
po przetarciu wszelkich śladów przetarć na których były drobne ślady ryżej do gołej blachy i przetarciu wszystkiego rozpuszczalnikiem uderzył Novol Protect 360
w wyczyszczone zakamarki uderzył Novol Gravit 640 z pomocą kompresora
wygląda na strasznie jasny i jak by nie chwycił wszędzie ale ten typ tak ma, cała powierzchnia została nim pokryta
przy okazji szarpnąłem się o umycie pozostałych profili zamkniętych czyt drzwi wewnątrz i zabezpieczeniu ich gravitem 640 (zdjęcia tylko z prawej strony żeby nikt nie zarzucił, że za dużo zdjęć wrzucam )
aż sobie wykapało
jak już wyschło do bagażnika trafiło wypełnienie, do dorwania jeszcze to prawe z okienkiem na zbiorniczek AYC (narazie zwykłe, docięte)
tresorex - 11-08-2013, 23:02
Pięknie
Seiji - 14-08-2013, 01:01
no i lancerek wylądował na jednym zdjęciu w galerii Summer Cars Party
Mithrill - 14-08-2013, 02:28
Kurczę, kogo mam zabić żeby takiego zdobyć?
Seiji - 16-08-2013, 23:54
bohaterów dnia dzisiejszego jest troszkę więcej jak ostatnio
co zawiśnie, nie utonie
zderzak out
po wymyciu całego podwozia karcherem przedstawiam powód mojego zajęcia się wczesną konserwacją, generalnie wygląda to tragicznie ale nie jest źle biorąc pod uwagę, że to auto ma 17 lat a pod tym elementem jest absolutny brak jakiejkolwiek konserwacji - nawet specjalista Robertdg rzucił na to okiem i stwierdził że trzeba się tym zająć ale że źle nie jest (faza przed)
po 4.5h obcowania z dwoma typami szczotek drucianych na szlifierce, listkiem, i małą szlifiereczką z końcówką do 'grawerowania'
tylne nadkola i tylny pas również zostały pozbawione wszelkich oznak korozji, następnie wszystko zostało obklejone
i na cały tył zawitał antykorozyjny podkład epoksydowy Novol Protect 360
ciąg dalszy nastąpi jutro jak tylko wyschnie podkład
wookash83 - 16-08-2013, 23:58
widać że korzystasz póki pogoda jest super tak patrzeć jak Lancer pięknieje
Drzemacz - 17-08-2013, 00:11
Co jakiś czas zaglądam do tego tematu i z każdym dniem jest progress czy to wiekszy czy mniejszy, sam fakt że robota nie stoi w miejscu i nie szczędzi pln'ów,
dla Seiji'ego należą sie wielkie brawa za wytrwanie w boju w celu przywrócenia EVK'i do stanu fabrycznego.
Oby ten zapał szybko się nie wypalił 3mam kciuki
Rebelias - 17-08-2013, 00:19
Piękne cudo Żebym ja miał tyle czasu żeby swoje tak wypieścić
Zielu - 17-08-2013, 00:24
Podoba mi się podejście do prac przy aucie-bierzesz się za coś i realizujesz tak, jak powinno być prawidłowo zrobione. Od początku do końca. Jak to mówią-nie ma lipy
Rdza faktycznie powierzchowna, tragedii nie ma, osobiście jednak zrezygnowałbym ze szlifowania druciakiem i Novola, na rzecz piaskowania i Wurtha. Raz, a dobrze.
Piasek wchodzi w każdy zakamarek i zostawia czystą blachę, a po druciaku zawsze coś zostanie...wżery itd.
Zresztą, powtarzam to jak mantrę i szczerze już mam dość...
p.s. fotek NIGDY za wiele
Seiji - 17-08-2013, 00:42
Zielu napisał/a: | Piasek wchodzi w każdy zakamarek i zostawia czystą blachę, a po druciaku zawsze coś zostanie...wżery itd. |
powiem szczerze, że też uważam, że piaskowanie jest lepsze od wszelkich szczotek lecz niestety nie posiadam do tego sprzętu a znalezienie kogoś kto zrobi to dobrze i nie spierdzieli czegoś po drodze (znajomemu w imprezie sti gd przy piaskowaniu podwozia rozwalili tuleje wahaczy z tyłu i 3 czujniki abs) graniczy z cudem, a jeżeli nie zrobi się czegoś samemu raz a dobrze, to nie można liczyć że ktoś nawet za wór złota to zrobi jak należy
wurth też oczywiście fajny ale na równi z novolem
Zielu napisał/a: | p.s. fotek NIGDY za wiele |
|
|
|