To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Bandyta aka Czarna Fur(i)a

Tomek - 28-03-2014, 10:31

Marcino napisał/a:

Nie tylko BMW, glanat nie jest super wygodny, przynajmmniej moj w bananowych skórachm, może inne fotele są lepsze.

jak masz fotele w idealnym stanie (gąbki) to jest lepiej, ale luksusów nie ma się co spodziewać
ja w poprzednim Galancie miałem mocno wytyrane siedzenie, to była masakra, przełożyłem idealny fotel z angola - ogromna różnica

Torp12 - 28-03-2014, 10:37

Temat chyba do zamknięcia skoro auto sprzedane. Mody spią??
Krzyzak - 28-03-2014, 10:47

Fragu napisał/a:
Ja mam porównanie z 320d 150km i 118i 143km i w obu przypadkach galant nie miał najmniejszych problemów :lol: inna sprawa, że przyjemnością z jazdy czy pozycją za kierownica BMW zdecydowanie wygrywa
to bardzo subiektywne odczucia - akurat takie bmw ma/miał deenbe z forum i miałem okazję nim jeździć - w bmw jest bardzo mało miejsc, wręcz tragicznie a fotel kierowcy w galu (inne też) jest dużo wygodniejszy
bmw miało super hamulce (tarcze 330mm) i fajny motyw z lusterkami, które się przyciemniają po włączeniu świateł i pochylają po wrzuceniu wstecznego - NIC więcej lepszego tam nie było

Fragu - 28-03-2014, 11:04

Nie chodziło mi o wygodę foteli, te przynajmniej u mnie są całkiem ok w galu(czarna skóra), ale o pozycję całego ciała, położęnie pedałów, kierownicy (reg 2 osie), siedzenie niżej :wink:
Galancior94 - 28-03-2014, 19:17

sveno napisał/a:
Galancior94 napisał/a:
M54B22
moc i moment zbliżone do 6A13, masą E39 jest podobne do EA5A. Ciekawy jestem jak daleko BMW zostaje w tyle? :)
Ja robiłem kiedyś porównanie z E46 z tym silnikiem... nie jedzie to.

Galant lepiej reaguje na gaz oraz nie czuć że auto zostało obciążone 5 osobami ;) . BMW waży ok 100kg więcej ;) Za to sporo więcej miejsca w środku jest, lepsza pozycja za kierownicą i ogólnie jest wygodniejsze ;) BMW sete łapie w ok 9 sek, galanta jeszcze nie sprawdzałem, ale na pewno szybciej. E39 idzie dobrze bo ma krótki dyfer (2 sie przy 90 kończy, a 5 przy 220. 6b nie ma :( ). Ale jest wielki plus dla tego silnika w BMW, mianowicie strasznie mało pali jak na ten silnik i tą bude. W mieście o takiej porze jak teraz mamy to średnio mi 10l wychodzi, w trasie do 100km/h jakieś 7l PB oczywiście ;) No i wielki plus za RWD, fajnie można się pobawić zimą na lotnisku :mrgreen: Galant też ma swoje plusy, ale nie będę ich wypisywał, bo każdy je zna ;) Tyle ode mnie ;) Aha. E46 2.0d 150KM nie daje rady E39 ;)

Xsystoff - 28-03-2014, 22:14

Krzyzak napisał/a:
to bardzo subiektywne odczucia - akurat takie bmw ma/miał deenbe z forum i miałem okazję nim jeździć - w bmw jest bardzo mało miejsc, wręcz tragicznie a fotel kierowcy w galu (inne też) jest dużo wygodniejszy

E46 jest bardzo ciasne, to prawda, ale to ma swoje plusy, bo auto jest zwarte i krotkie, jak ktos jest singlem albo nie ma dzieci to jest to fajna opcja. Fotel zgadzam sie, standardowy jest fatalny, stolek jakich malo, ale sportsitze to mistrzostwo swiata :o

Krzyzak napisał/a:

bmw miało super hamulce (tarcze 330mm) i fajny motyw z lusterkami, które się przyciemniają po włączeniu świateł i pochylają po wrzuceniu wstecznego - NIC więcej lepszego tam nie było

Jest duzo fajnego wyposazenia w starym E46 ktorego Galant nigdy nie mial (nie wiem jak vr4). Zaczynajac od xenonow, przez duza nawigacje, sterowanie komputerem, radiem, tempomatem z kierownicy, czujniki swiatel, deszczu, skladane lusterka, czujniki parkowania, naped na 4 buty, fotele z pamiecia, naglosnienie harman cardon, smaczki jak czarna podsufitka, sportowe fotele, automat 5 biegowy byl juz w 1990 roku (hahaha), esp itp. No ale to czego przod naped nie ma to prowadzenie, jest bajeczne, smialo powiem ze tam gdzie Galant wyleci z zakretu tam mozna dolozyc +20km/h w przypadku e46 i przejdzie.

Niestety zeby miec szanse z Galem V6 trzeba miec albo m52b28 (2.8 193 konie) albo nowsze m54b25 (2.5 193 konie) albo m54b30 (3.0 230 koni) albo 3.0d po chipie (~240-250hp). Reszta nie jedzie, bo auto swoje wazy.

Bamber - 28-03-2014, 22:19

Miałem E46 touring 2,0 vanosik i jechalo nie najgorzej, strasznie długie biegi i trzeba go kręcić a dźwięk rzędowej szóstki bezcenny dla mnie był.
mkm - 30-03-2014, 15:11

Galancior94, czekamy na dalszy ciąg historii Bandyty.