Nasze Miśki - Bandyta aka Czarna Fur(i)a
Tomek - 28-03-2014, 10:31
Marcino napisał/a: |
Nie tylko BMW, glanat nie jest super wygodny, przynajmmniej moj w bananowych skórachm, może inne fotele są lepsze. |
jak masz fotele w idealnym stanie (gąbki) to jest lepiej, ale luksusów nie ma się co spodziewać
ja w poprzednim Galancie miałem mocno wytyrane siedzenie, to była masakra, przełożyłem idealny fotel z angola - ogromna różnica
Torp12 - 28-03-2014, 10:37
Temat chyba do zamknięcia skoro auto sprzedane. Mody spią??
Krzyzak - 28-03-2014, 10:47
Fragu napisał/a: | Ja mam porównanie z 320d 150km i 118i 143km i w obu przypadkach galant nie miał najmniejszych problemów inna sprawa, że przyjemnością z jazdy czy pozycją za kierownica BMW zdecydowanie wygrywa | to bardzo subiektywne odczucia - akurat takie bmw ma/miał deenbe z forum i miałem okazję nim jeździć - w bmw jest bardzo mało miejsc, wręcz tragicznie a fotel kierowcy w galu (inne też) jest dużo wygodniejszy
bmw miało super hamulce (tarcze 330mm) i fajny motyw z lusterkami, które się przyciemniają po włączeniu świateł i pochylają po wrzuceniu wstecznego - NIC więcej lepszego tam nie było
Fragu - 28-03-2014, 11:04
Nie chodziło mi o wygodę foteli, te przynajmniej u mnie są całkiem ok w galu(czarna skóra), ale o pozycję całego ciała, położęnie pedałów, kierownicy (reg 2 osie), siedzenie niżej
Galancior94 - 28-03-2014, 19:17
sveno napisał/a: | Galancior94 napisał/a: | M54B22 | moc i moment zbliżone do 6A13, masą E39 jest podobne do EA5A. Ciekawy jestem jak daleko BMW zostaje w tyle?
Ja robiłem kiedyś porównanie z E46 z tym silnikiem... nie jedzie to. |
Galant lepiej reaguje na gaz oraz nie czuć że auto zostało obciążone 5 osobami . BMW waży ok 100kg więcej Za to sporo więcej miejsca w środku jest, lepsza pozycja za kierownicą i ogólnie jest wygodniejsze BMW sete łapie w ok 9 sek, galanta jeszcze nie sprawdzałem, ale na pewno szybciej. E39 idzie dobrze bo ma krótki dyfer (2 sie przy 90 kończy, a 5 przy 220. 6b nie ma ). Ale jest wielki plus dla tego silnika w BMW, mianowicie strasznie mało pali jak na ten silnik i tą bude. W mieście o takiej porze jak teraz mamy to średnio mi 10l wychodzi, w trasie do 100km/h jakieś 7l PB oczywiście No i wielki plus za RWD, fajnie można się pobawić zimą na lotnisku Galant też ma swoje plusy, ale nie będę ich wypisywał, bo każdy je zna Tyle ode mnie Aha. E46 2.0d 150KM nie daje rady E39
Xsystoff - 28-03-2014, 22:14
Krzyzak napisał/a: | to bardzo subiektywne odczucia - akurat takie bmw ma/miał deenbe z forum i miałem okazję nim jeździć - w bmw jest bardzo mało miejsc, wręcz tragicznie a fotel kierowcy w galu (inne też) jest dużo wygodniejszy
|
E46 jest bardzo ciasne, to prawda, ale to ma swoje plusy, bo auto jest zwarte i krotkie, jak ktos jest singlem albo nie ma dzieci to jest to fajna opcja. Fotel zgadzam sie, standardowy jest fatalny, stolek jakich malo, ale sportsitze to mistrzostwo swiata
Krzyzak napisał/a: |
bmw miało super hamulce (tarcze 330mm) i fajny motyw z lusterkami, które się przyciemniają po włączeniu świateł i pochylają po wrzuceniu wstecznego - NIC więcej lepszego tam nie było |
Jest duzo fajnego wyposazenia w starym E46 ktorego Galant nigdy nie mial (nie wiem jak vr4). Zaczynajac od xenonow, przez duza nawigacje, sterowanie komputerem, radiem, tempomatem z kierownicy, czujniki swiatel, deszczu, skladane lusterka, czujniki parkowania, naped na 4 buty, fotele z pamiecia, naglosnienie harman cardon, smaczki jak czarna podsufitka, sportowe fotele, automat 5 biegowy byl juz w 1990 roku (hahaha), esp itp. No ale to czego przod naped nie ma to prowadzenie, jest bajeczne, smialo powiem ze tam gdzie Galant wyleci z zakretu tam mozna dolozyc +20km/h w przypadku e46 i przejdzie.
Niestety zeby miec szanse z Galem V6 trzeba miec albo m52b28 (2.8 193 konie) albo nowsze m54b25 (2.5 193 konie) albo m54b30 (3.0 230 koni) albo 3.0d po chipie (~240-250hp). Reszta nie jedzie, bo auto swoje wazy.
Bamber - 28-03-2014, 22:19
Miałem E46 touring 2,0 vanosik i jechalo nie najgorzej, strasznie długie biegi i trzeba go kręcić a dźwięk rzędowej szóstki bezcenny dla mnie był.
mkm - 30-03-2014, 15:11
Galancior94, czekamy na dalszy ciąg historii Bandyty.
|
|
|