To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - [CSx Ogólne] kilka pytań przed zakupem

krzychu - 07-09-2014, 10:15

Artii napisał/a:
Na temat ceny miski olejowej cos się nie wypowiadacie :)

Bo podałeś prawidłową cenę... A mi po prostu mechanik przy wymianie oleju sam zauważył, oczyścił, psiknął jakimś ocynkiem w spray, konserwacją i jest ok...

A co do świec to nie zapominaj, że nie ma przewodów wysokie napięcia (znaczy są 2, ale nie podlegają wymianie), które trzeba co jakiś czas wymieniać czy kuna lubi je skonsumować...

Artii - 07-09-2014, 11:54

Ceny które podałem obowiązywały jakieś 2 lata temu. Tyle płaciłem więc napisałem.

Co do wymiany świec, nigdzie nie pisałem aby wymieniać częściej niż co 90tkm (platynowe). Ale przy wymianie rozrządu powinno się je wymienić bo rozrząd się wymienia co 90tkm.

Przewodów nie ma co jest na plus, ale są cewki które kosztują też troszkę także podczas wymiany świec należy uważać aby nie uszkodzić

Poza rzeczami które wypisałem Lancer wg mnie to super autko i żałuje iż sprzedałem :( swojego.

juar_78 - 07-09-2014, 17:34

Artii napisał/a:
Ceny które podałem obowiązywały jakieś 2 lata temu. Tyle płaciłem więc napisałem.

Co do wymiany świec, nigdzie nie pisałem aby wymieniać częściej niż co 90tkm (platynowe). Ale przy wymianie rozrządu powinno się je wymienić bo rozrząd się wymienia co 90tkm.

Przewodów nie ma co jest na plus, ale są cewki które kosztują też troszkę także podczas wymiany świec należy uważać aby nie uszkodzić

Poza rzeczami które wypisałem Lancer wg mnie to super autko i żałuje iż sprzedałem :( swojego.

Czy Twój lancer był piaskowego koloru?

Czym teraz jeździsz, jeżeli mogę spytać?

Artii - 08-09-2014, 07:49

Mój był koloru czarnego.

Chwilowo rowerem :)

krzychu - 08-09-2014, 07:53

Artii - A to Ty miałeś Mazdę 3 MPS?
Artii - 08-09-2014, 08:02

Lancera 2.0 CSW

A skąd ta mazda?

krzychu - 08-09-2014, 08:11

A ktoś na forum przesiadł się z CS-a na Mazdę 3 MPS (między innymi chwalił hamulce tylko, że tam tarcza 300 albo 320mm była czyli jak w EVO). Myślałem, że Ty. Pomyłka.
donar - 01-11-2014, 22:14
Temat postu: Sport i comfort-jakie róznice w budowie zawieszenia?
Witam serdecznie

planuję zakup Lancera kombi. Jedyny dostępny w okolicy rozsądny egzemplarz to 2.0, więc zawieszenie sport. Wakacje spędzam na kempingach, więc auto będzie jeździć załadowane po sam dach plus box na górze, a z tyłu żona, córka i butla lpg. Mam spore obawy, czy przy takim stanie rzeczy tył nie "siądzie" za głęboko, a rodzina bez wymiotów zniesie podróż 700 km. Zastanawiam się nad zmianą zawieszenia na wersję comfort. I tu moje pytanie: czy poza sprężynami są inne różnice w zawieszeniu? Przeglądam strony hurtowni motoryzacyjnych i wydaje mi się, że amortyzatory w obu wersjach są te same (chyba, że źle szukam). Możecie coś podpowiedzieć?

robertdg - 01-11-2014, 22:23

Tutaj nawet standardowe spręzyny nie zdadzą egzaminu w przypadku takiego użytkowania, amortyzatory wystepują w wersji dla sportowego i standardowego zawieszenia
donar - 01-11-2014, 22:30

Dzięki za odpowiedź. Czyli do wymiany sprężyny i amortyzatory. Coś jeszcze? I czy w ogóle do 2.0 można montować zawieszenie 1.6 comfort?
robertdg - 01-11-2014, 22:35

Nie można, a standardowe spręzyny zwłaszcza z tyłu nie sprawdzą się przy dodatkowym obciązeniu auta instalacja LPG + ewentualne dodatki, bagaże, etc, zatem trzeba sprawę przemyśleć gdyż w sprzedazy nie ma dostępnych spręzyn wzmocnionych
donar - 01-11-2014, 22:43

Jeszcze raz wielkie dzięki
krzychu - 02-11-2014, 09:42

A wystarczy ładowności Lancera? Bo z tego co pamiętam około 400kg... Pomijając wzmocnienie sprężyn to wpisu w dowodzie nie zmienisz...
donar - 02-11-2014, 14:00

Ładowność wystarczy: 2 osoby dorosłe, jedno dziecko, butla z lpg i całe malene kempingowe (namiot i wszystkie inne). Bagaż obszerny, ale niespecjalnie ciężki. Najcięższy namiot (jakieś 20 kg), poza tym cała reszta rzeczy na biwak. Myślę, że łącznie bagaż nie więcej jak 75-100 kg. Ale bardziej martwi mnie to, czy Lancer Sport to w ogóle dobry pomysł na auto rodzinne, biorąc pod uwagę stan naszych dróg. Chodzi mi tu przede wszystkim o komfort podróżowania
krzychu - 02-11-2014, 14:04

E tam, moim zdaniem połykacz km ;) Bardzo przyjemnie się jeździ. A jak chodzi o chorobę lokomocyjną to ma moja żona i Lancerem nie raz już zrobiliśmy z 800km na raz bez przygód (w innych samochodach czasem wystarczy 5km i problem). Drogi przecież coraz lepsze, a pewnie się prowadzi, a jak chcesz trumnę na dach to tym bardziej twardy zawias. Ja zawszę mówię jak za twardy to zmień felgi na 15 cali i wtedy robi się prawie jak kanapa. A jak chcesz go doładować to raczej poszukaj wzmocnionych sprężyn na tył. Pamiętaj też, że bagażnik w kombi jak na kombi jest jednym z mniejszych...