[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Jakie Świece zapłonowe?
Jonny156 - 11-10-2009, 23:09
Skoro piszecie że tylko w ASO tzn. że takie przewody nie nadają się do niczego?
http://moto.allegro.pl/it...ant_lancer.html
Dalej nie mogę zrozumieć kwestii tych dwóch przewodów, przecież są 4 świece i powinny być 4 przewody, prawda?
Miałem wcześniej Gala E52 i nie było żadnego problemu z czymkolwiek, niestety do "rekina" ciężko jest cokolwiek kupić, szok
Fajne auto, ale jeśli chodzi o części to tylko szrot zostaje
Cezar - 11-10-2009, 23:59
Jonny156, przewody (Seiwa) w IC to koszt ok 55zl i sa od reki wiec tekst Jonny156 napisał/a: | do "rekina" ciężko jest cokolwiek kupić | raczej bledny
Sa 2 przewody i 2 cewki zaplonowe
Hugo - 12-10-2009, 01:50
Jonny156 napisał/a: | Dalej nie mogę zrozumieć kwestii tych dwóch przewodów, przecież są 4 świece i powinny być 4 przewody, prawda? | To wysil się spoglądając pod maskę i zrozumiesz. Pasują, ale SAKURA to trochę szmelc, poszukaj Seiwy.
Jonny156 - 12-10-2009, 08:10
Ok, dzięki za pomoc, wczoraj się trochę uniosłem (wcześniej ktoś napisał że tylko w ASO) sorki
Zamawiam dziś kalble seiwy.
Pozdrowionka i jeszcze raz dzięki
cobrarti - 12-10-2009, 10:32
niedawno w swoim autku wymieniałem zarówno świece jak i przewody - stanowczo i z czystym sumieniem mogę polecić zamontowany u siebie zestaw - świece NGK Platinum, przewody Blue Print o ile dobrze pamiętam pisownię - wszystko chodzi jak złoto
Borys232 - 12-10-2009, 17:02
cobrarti napisał/a: | niedawno w swoim autku wymieniałem zarówno świece jak i przewody - stanowczo i z czystym sumieniem mogę polecić zamontowany u siebie zestaw - świece NGK Platinum, przewody Blue Print o ile dobrze pamiętam pisownię - wszystko chodzi jak złoto |
Możesz napisać dokładnie jakie świece kupiłeś? I czy posiadasz gaz czy nie?
marrok - 04-03-2010, 21:53
ja do Gala EA2A z czystym sumieniem polecam świece platynowe NGK PFR6J-11 i kable wysokiego napięcia z tej samej firmy....
po doświadczeniach ze zwykłymi siwcami NGK różnica znaczna.., na plus
marcinzam - 05-03-2010, 09:40
z wypowiedzi i doświadczeń klubowiczów wynika że najlepszy komplet to świece denso i przewody ngk , nie ma co ryzykować ze świecami ngk bo jak widać większośc ma z nimi problemy no chyba że ngk irydowe
spown - 12-03-2010, 17:36
Na Allegro pojawiły się przewody NGK RC-ME111 za 205zł i świece DENSO IK20 za 42zł, dobra oferta, czy macie jakieś namiary na coś tańszego?
Przymierzam się do założenia gazu i przy okazji bym i to powymieniał za jednym zamachem... Nikt tylko jednoznacznie nie napisał, czy brać przy takim zabiegu oryginalnie 1,1mm czy mnie?
marcinzam - 12-03-2010, 22:36
przewody na e-ngk.pl 177 zł
http://www.e-ngk.pl/advan...ME111&x=22&y=12
cena świec dobra raczej taniej nie znajdziesz
spown - 12-03-2010, 23:10
O, jeszcze lepsza cena, ale jak dodam przesyłkę to wyjdzie mi na to samo, a kupując świece i przewody razem raz zapłacę na przesyłkę - zysk? wszystko przyjdzie jedną paczką
Ale wielkie dzięki za zainteresowanie!!!
fck - 17-03-2010, 17:33
marcinzam napisał/a: | z wypowiedzi i doświadczeń klubowiczów wynika że najlepszy komplet to świece denso i przewody ngk , nie ma co ryzykować ze świecami ngk bo jak widać większośc ma z nimi problemy no chyba że ngk irydowe |
trochę nierozumiem, ale niechcę się wymądrzać bo alfą i omegą nie jestem, ale jeszcze niedawno ngk było chyba w czołówce jeśli chodzi o jakość świec, może mi zatem ktoś powiedzieć co się takiego zmieniło że "wielu użytkowników ma z nimi problemy"
czekoladka_1981 - 17-03-2010, 18:19
fck napisał/a: | jeszcze niedawno ngk było chyba w czołówce jeśli chodzi o jakość świec, może mi zatem ktoś powiedzieć co się takiego zmieniło że "wielu użytkowników ma z nimi problemy" |
Jeżdżę od trzech lat na ngk i jak dotąd wszystko jest OK
fck - 17-03-2010, 21:18
czekoladka_1981 napisał/a: | fck napisał/a: | jeszcze niedawno ngk było chyba w czołówce jeśli chodzi o jakość świec, może mi zatem ktoś powiedzieć co się takiego zmieniło że "wielu użytkowników ma z nimi problemy" |
Jeżdżę od trzech lat na ngk i jak dotąd wszystko jest OK |
tak też myślałem dlatego lepiej się zastanowić zanim się wypisuje osądy. Podobne opinie czytałem dziś na forum o klockach ATE, tymczasem ATE jest na pierwszym montażu w vw/audi więc raczej o słabej jakości nie ma tu mowy
Fikus83 - 17-03-2010, 23:15
ja roównież jeżdżę na NGK Platinium PFR6G-11 od 2,5 roku, przejechałem na nich już 70000 km, na gazie i wszystko jest ok! Nic nie przerywa i wspomnę tylko, że w ogóle nie wymienialem przewodów WN. Więc moim zdaniem świece NGK są bardzo dobre.
|
|
|