To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2014 Pytania i odpowiedzi

grzesiopol - 11-08-2014, 15:52

Trzeba było nie spać :P Zobacz PW
mateusek33 - 14-08-2014, 22:44

A ja Mam pytanie, ponieważ chcę pojechać na zlot, ale nie wiem na 100% czy będę mógł, tak więc, czy na obecność na zlocie, tj. parking muszę się zapisywać? Druga sprawa tyczy się noclegu, czy pod namioty trzeba się zapisywać?
Zresztą, ja myślę, że zlot nie jest po to aby się chwalić tym co się ma(np. Ja mam EVO to ty ze zwykłym<cywilnym> autem jesteś gorszy)!!! Łączy nas jedno: miłość do aut z trzema diamentami!!! Aczkolwiek warto się chwalić, ale nie bądźmy snobami! Ktoś może mieć poloneza i być dumnym z tego :)
Nieraz widzę auto na poboczu, i pytanie, czy zatrzyymać sie i pomóc? Może zmiana koła, może zabrakło paliwa (specjalnie kupiłem karnister w razie co), może scholować, ale nigdy sam nie jadę (zawszę z eściową, i z żoną do pracy)... Dlatego wolę odpuścić i jechać dalej... Ale chyba jako kierowca mam prawo bezinteresownie pomóc innym? Czekam na opinię i mam nadzieję widzieć Was na zlocie :)
P.S. A jakby każdy z Nas miał na zlocie na szybie nick z forum?? Co Wy na to?
Pozdrawiam

Blondi - 14-08-2014, 23:39

nie wiem co z noclegiem ale na miejsce na parkingu zapisywać się nie musisz. Co do nika na aucie to zwykle są tabliczki z opisem czyje i co w nim jest wiec nic nowego nie wymysliłeś. Wpadaj na zlot to sam zobaczysz :-)
Misiek :) - 15-08-2014, 10:31

Każdy jest równy. Nie zależnie czy masz nowe pajero, jakiekolwiek evo, czy Colta za 1200zł z silnikiem 1,3 i i rdzą.
Spać można za darmo w aucie. Z namiotami napisz do organizatorów.
A zlot jest po to:
Pochwalić się autem
Spotkać się ze znajomymi i trochę pobawić (nie tylko %%)
Poznać nowe osoby
Wymienić doświadczenie

koszmarek - 16-08-2014, 06:14

Misiek, zapomniales o tych co przyjezdzaja prawie-Mitsu ;)
Jaro1974 - 16-08-2014, 09:14

mateusek33, W odpowiedzi na Twoje pytania:
mateusek33 napisał/a:
A ja Mam pytanie, ponieważ chcę pojechać na zlot, ale nie wiem na 100% czy będę mógł, tak więc, czy na obecność na zlocie, tj. parking muszę się zapisywać? Druga sprawa tyczy się noclegu, czy pod namioty trzeba się zapisywać?

Za parking nie płacisz, natomiast za namiot jest opłata:
Pole namiotowe - 15 zł za osobę dorosłą, 10 zł za dziecko w wieku 2-10 lat, 5 zł za dziecko do 2 lat - wpisać ilość osób i wiek, np. 2 dorosłe, 1 dziecko 6 lat, jedno 1 rok.
mateusek33 napisał/a:
P.S. A jakby każdy z Nas miał na zlocie na szybie nick z forum?? Co Wy na to?

Na każdym samochodzie będzie znajdować się komisówka i będzie tam napisana informacja do kogo należy dany egzemplarz więc Twoja prośba zostanie spełniona :wink:
Poza tym jak masz ochotę to wpadaj w każdej chwili, jestem pewny że spotkasz tu fajnych ludzi z którymi można porozmawiać dosłownie na każdy temat, wymienić swoje doświadczenia itp.

mjsystem - 16-08-2014, 09:29

Jaro1974 napisał/a:
jestem pewny że spotkasz tu fajnych ludz

Zacznij od rozmowy z "czerwonym koszulkami" z nazwą ORGANIZATOR. A potem podążaj za niebieskim królikiem, tzn niebieskim alkoholem :mrgreen: Na zlocie nie ma "obcych", "nowych". Każdy z nas kiedyś zaczynał przygodę z forum i nawzajem się poznawaliśmy. Nie wstydź się i podchodź do ludzi. Pierwsza i najważniejsza zasada. Do zobaczenia. :wink:

Jaro1974 - 16-08-2014, 09:31

Sławku sam tak zaczynałem dwa lata temu w Wawrzkowiźnie :twisted: :wink:
Misiek :) - 16-08-2014, 11:06

Ja zaczynałem w 2010 w Wilkasach... znałem osobiście może 10 osób tylko z mazowieckiego... i jakoś jadę po raz kolejny... znając już multum osób (ten czas szybko leci).
Cytat:
Misiek, zapomniales o tych co przyjezdzaja prawie-Mitsu

dla mnie osoby drugiej kategorii... Ale ja jestem fanatykiem i rasistą (tylko Mitasubiszi i ew. pochodne jak niektóre protony, eagle, dwa peugeot, dodge...)
A na poważnie liczy się osoba nie samochód.

Mały OT:
Jakie jest najbrzydsze Mitsubishi? Volvo V40

Joann - 16-08-2014, 11:17

Jedyna rzecz z jaką się zgodzę z postem powyżej to to, że ważniejsi są ludzie... Wiadomo przyjeżdżamy też po to by pokazać, pochwalić się (czy jak to tam inaczej nazwiecie) swoimi autkami, ale najważniejsze są więzi i czas spędzony z Rodziną MitsuManiaków ( ja to tak odczuwam)
Często lepsze wrażenie robi odpicowany (w pozytywnym sensie) stary Colt niż najnowsze EVO czy Pajero :P
A co do ludzi kupujących inne marki coraz bardziej ich rozumiem patrząc na najnowszą ofertę Mitsu :P

mjsystem - 16-08-2014, 14:01

Joann napisał/a:
A co do ludzi kupujących inne marki coraz bardziej ich rozumiem patrząc na najnowszą ofertę Mitsu

Misiek, zgadzasz się z Aśką, czy... będzie bura :lol: :mrgreen: 8) :P
Wiadomo, że Misiek to "maniak" z prawdziwego zdarzenia :wink: Szacun za to :D

[ Dodano: 16-08-2014, 14:14 ]
Jaro1974 napisał/a:
Sławku sam tak zaczynałem dwa lata temu w Wawrzkowiźnie

Ja też tam zaczynałem znając tylko kilka osób z regionu. I dalej podchodzę do każdego i się witam, biorę do ręki identyfikator, śmieję się w oczy i mówię:... a to Ty :shock: Fajnie Cię zobaczyć :)
Dlatego uważam, że starsi stażem maniacy powinni podchodzić do wszystkich, których nie znają i tworzyć atmosferę rodziny.

grzesiopol - 16-08-2014, 17:46

mjsystem, mojej plakietki nie będziesz musiał oglądać bo i tak chyba będę jedyną osobą którą lepiej przeskoczyć niż obejść :wink: :mrgreen:
Powtórzę się za innymi, na zlot przyjeżdża się dla ludzi a nie na rewię mody (aczkolwiek każdy może pochwalić się swoim miśkiem, pokazać co w nim ma :lol: ), nawet jak będzie krucho w atrakcje czy będzie ich aż do znudzenia to i tak wszyscy dla siebie jesteśmy atrakcjami i to jest właśnie to co nas łączy.

JESTEŚMY MANIAKAMI I TO OD MITSU

mjsystem - 16-08-2014, 17:53

grzesiopol napisał/a:
bo i tak chyba będę jedyną osobą którą lepiej przeskoczyć niż obejść

I tu się mylisz.... Oj bardzo :mrgreen:

grzesiopol - 16-08-2014, 17:56

To cieszy mnie, że nie jestem osamotniony w tym, że lubię dobrze zjeść i coś pochlipać w kieliszku
Evka - 16-08-2014, 18:14

koszmarek napisał/a:
Misiek, zapomniales o tych co przyjezdzaja prawie-Mitsu ;)

Heeeeeej czyli mogę liczyć na to iż na zlocie będzie moja ulubiona śliwkowa Subaryna? :biggrin: ;)