Chcę kupić Lancera! - [Lancer X] Czy to jest drogi samochód? Przymiarka do zakupu
mjsystem - 26-02-2014, 13:32
Cytat: |
Czyli można kupowac pewnego Lancera X z przebiegiem w granicach 130 000km - 150 000km? |
Można ale są mniejsze przebiegi
apikus - 26-02-2014, 13:36
mjsystem napisał/a: | A ma ktoś auto z tym przebiegiem? Niewiele osób przekroczyło "setkę" |
Mój ma ponad setkę (1,5 - 2008). Jest jeden problem w sume od początku. Przy bardzo niskich temperaturach gaśnie zestaw wskaźników na chwilę i tak powtarza się do rozgrzania auta. Reszta to tylko wymiany eksploatacyjne + czujniki poduszek jako akcja serwisowa.
mjsystem - 26-02-2014, 13:39
apikus napisał/a: | Przy bardzo niskich temperaturach gaśnie zestaw wskaźników na chwilę i tak powtarza się do rozgrzania auta. |
Szukałeś przyczyny? Moim zdaniem to tylko kwestia styków, ale....
apikus - 26-02-2014, 13:47
mjsystem napisał/a: | Szukałeś przyczyny? Moim zdaniem to tylko kwestia styków, ale.... |
Zgłaszałem w ASO, ale ........
Zdarza się raz, może dwa razy w roku i tylko jak jest poniżej -15. W tych warunkach nie chciałoby mi sie szukać, a w cieple nie występuje.
mjsystem - 26-02-2014, 14:27
apikus napisał/a: | Zdarza się raz, może dwa razy w roku i tylko jak jest poniżej -15. W tych warunkach nie chciałoby mi sie szukać, a w cieple nie występuje. |
Kurde no kicha. Niby nic ale... Nie ma innej przyczyny jak tylko styki i ich zawilgocenie...
miksell - 26-02-2014, 14:41
apikus napisał/a: | Mój ma ponad setkę (1,5 - 2008). Jest jeden problem w sume od początku. Przy bardzo niskich temperaturach gaśnie zestaw wskaźników na chwilę i tak powtarza się do rozgrzania auta. Reszta to tylko wymiany eksploatacyjne + czujniki poduszek jako akcja serwisowa. |
A ile pali Ci ten Lancer?
apikus - 27-02-2014, 10:50
miksell napisał/a: | A ile pali Ci ten Lancer? |
Teraz to już ciężko powiedzieć, bo jeździ nim moja żona. Jak ja jeżdziłem to raport masz tutaj:
http://www.spritmonitor.d...cht/299984.html
Średnio 6,2 (ostatnie 5 wpisów to już nie moja jazda )
miksell - 27-02-2014, 13:36
apikus napisał/a: | Teraz to już ciężko powiedzieć, bo jeździ nim moja żona |
A czemu oddałeś takie fajne autko żonie?
Jak wrażenia po kilku latach jazdy?
apikus - 27-02-2014, 15:38
Bo nie miałem wyjścia
A tak poważnie kupiłem frytkownicę i z racji tego, że ja mam do pracy dalej to żona jeździ Lancerem.
Moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Ja zrobiłem nim trochę ponad 80 kkm w niecałe 4 lata. Bez problemów. Raz nie odpalił (przejechanie dwa razy krótkiego odcinka na zimnym silniku i zalane świece - teraz wiem jak go dopalić po tym). Trakcja super, lakier słaby. Kilka rzeczy dołożyłem. Dla mnie dobre auto.
miksell - 27-02-2014, 17:50
Dziś gadałem z gościem co ma do sprzedania lancera. (auto stało pod Tesco i zadzwoniłem) Facet prywatny, sprzedaje lancera bo kupił nowe auto.
Lancer Sportback, z lisopada 2008, wersja INVITE z BT, przebieg 143000km, czerwony na alufeldze. Cena za Lancera to 31 000 zł. Bezwypadkowy, serwisowany w ASO, zgodził się na ASO przed kupnem.
I teraz pytanie: Zakładając, że auto jest w dobrym stanie technicznym to czy jest sens kupować Lancera z takim przebiegiem? Znając życie zaraz trzeba będzie wymienić tarcze hamulcowe i klocki oraz amorki. To wyjdzie mnie pewnie z 2 000zł. A może lepiej dołożyć z 5 000 zł i kupić coś z mniejszym przebiegiem?
Trochę gadałem o tym z żona, a ona na to: Skoro to dobre auto to po co ktoś je sprzedaje? A może ma jakąś ukrytą wadę To babskie gadanie wzmogło u mnie chęć zastanawiania się nad tym na wiele sposobów
Mikuc - 27-02-2014, 18:03
miksell, To teraz musisz kupić nowego miśka
Luk - 27-02-2014, 18:17
miksell napisał/a: | Zakładając, że auto jest w dobrym stanie technicznym to czy jest sens kupować Lancera z takim przebiegiem? |
Na pewno bardziej warto, niż z przeb. 99000 od handlarza...
Mój z 11.2008 ma przebieg 87000 i amortyzatory w bardzo dobrym stanie (sprawdzane). Tarcze już raz wymieniane, ale to jakieś "grosze" są...
miksell napisał/a: | Skoro to dobre auto to po co ktoś je sprzedaje? A może ma jakąś ukrytą wadę |
To samo mógł ktoś powiedzieć, jak sprzedawałem 12-letnią Astrę...
PS. Założyłem, że to pierwszy właściciel, a auto krajowe. Jeżeli nie, to oferta nie jest już taka korzystna.
miksell - 27-02-2014, 18:22
W sumie musze pojechac oglądnąc tego Lancera, jednak zawsze chciałem czarne auto a to jest czerwone . Jakoś nie wyobrażam się siebie w Czerwonym Aucie
Luk - 27-02-2014, 18:26
Cytat: | jednak zawsze chciałem czarne auto a to jest czerwone |
Czarne mega nie praktyczne, wszystko na nich widać, począwszy od zwykłego brudu, a skończywszy na rysach...
Poza tym na czarnym mniej się odznacza charakterystyczny grill Sportbacka
RalfPi - 27-02-2014, 19:11
powiem tak - czerwony kolor jest naprawdę świetny - jak się umyje Lancera.. to wygląda jak 5 zł - i się nie dziwię, że mnie niektórzy w pracy nie lubią
|
|
|