To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - [Lancer X] Czy to jest drogi samochód? Przymiarka do zakupu

mjsystem - 26-02-2014, 13:32

Cytat:

Czyli można kupowac pewnego Lancera X z przebiegiem w granicach 130 000km - 150 000km?

Można ale są mniejsze przebiegi :wink:

apikus - 26-02-2014, 13:36

mjsystem napisał/a:
A ma ktoś auto z tym przebiegiem? Niewiele osób przekroczyło "setkę"

Mój ma ponad setkę (1,5 - 2008). Jest jeden problem w sume od początku. Przy bardzo niskich temperaturach gaśnie zestaw wskaźników na chwilę i tak powtarza się do rozgrzania auta. Reszta to tylko wymiany eksploatacyjne + czujniki poduszek jako akcja serwisowa.

mjsystem - 26-02-2014, 13:39

apikus napisał/a:
Przy bardzo niskich temperaturach gaśnie zestaw wskaźników na chwilę i tak powtarza się do rozgrzania auta.

Szukałeś przyczyny? Moim zdaniem to tylko kwestia styków, ale....

apikus - 26-02-2014, 13:47

mjsystem napisał/a:
Szukałeś przyczyny? Moim zdaniem to tylko kwestia styków, ale....

Zgłaszałem w ASO, ale ........ :butthead:

Zdarza się raz, może dwa razy w roku i tylko jak jest poniżej -15. W tych warunkach nie chciałoby mi sie szukać, a w cieple nie występuje.

mjsystem - 26-02-2014, 14:27

apikus napisał/a:
Zdarza się raz, może dwa razy w roku i tylko jak jest poniżej -15. W tych warunkach nie chciałoby mi sie szukać, a w cieple nie występuje.

Kurde no kicha. Niby nic ale... Nie ma innej przyczyny jak tylko styki i ich zawilgocenie... :?

miksell - 26-02-2014, 14:41

apikus napisał/a:
Mój ma ponad setkę (1,5 - 2008). Jest jeden problem w sume od początku. Przy bardzo niskich temperaturach gaśnie zestaw wskaźników na chwilę i tak powtarza się do rozgrzania auta. Reszta to tylko wymiany eksploatacyjne + czujniki poduszek jako akcja serwisowa.

A ile pali Ci ten Lancer?

apikus - 27-02-2014, 10:50

miksell napisał/a:
A ile pali Ci ten Lancer?

Teraz to już ciężko powiedzieć, bo jeździ nim moja żona. Jak ja jeżdziłem to raport masz tutaj:
http://www.spritmonitor.d...cht/299984.html
Średnio 6,2 (ostatnie 5 wpisów to już nie moja jazda :wink: )

miksell - 27-02-2014, 13:36

apikus napisał/a:
Teraz to już ciężko powiedzieć, bo jeździ nim moja żona

A czemu oddałeś takie fajne autko żonie? ;-)

Jak wrażenia po kilku latach jazdy?

apikus - 27-02-2014, 15:38

Bo nie miałem wyjścia :wink: :mrgreen:
A tak poważnie kupiłem frytkownicę i z racji tego, że ja mam do pracy dalej to żona jeździ Lancerem.
Moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Ja zrobiłem nim trochę ponad 80 kkm w niecałe 4 lata. Bez problemów. Raz nie odpalił (przejechanie dwa razy krótkiego odcinka na zimnym silniku i zalane świece - teraz wiem jak go dopalić po tym). Trakcja super, lakier słaby. Kilka rzeczy dołożyłem. Dla mnie dobre auto.

miksell - 27-02-2014, 17:50

Dziś gadałem z gościem co ma do sprzedania lancera. (auto stało pod Tesco i zadzwoniłem) Facet prywatny, sprzedaje lancera bo kupił nowe auto.

Lancer Sportback, z lisopada 2008, wersja INVITE z BT, przebieg 143000km, czerwony na alufeldze. Cena za Lancera to 31 000 zł. Bezwypadkowy, serwisowany w ASO, zgodził się na ASO przed kupnem.

I teraz pytanie: Zakładając, że auto jest w dobrym stanie technicznym to czy jest sens kupować Lancera z takim przebiegiem? Znając życie zaraz trzeba będzie wymienić tarcze hamulcowe i klocki oraz amorki. To wyjdzie mnie pewnie z 2 000zł. A może lepiej dołożyć z 5 000 zł i kupić coś z mniejszym przebiegiem?

Trochę gadałem o tym z żona, a ona na to: Skoro to dobre auto to po co ktoś je sprzedaje? A może ma jakąś ukrytą wadę :twisted: To babskie gadanie wzmogło u mnie chęć zastanawiania się nad tym na wiele sposobów :roll:

Mikuc - 27-02-2014, 18:03

miksell, To teraz musisz kupić nowego miśka :)
Luk - 27-02-2014, 18:17

miksell napisał/a:
Zakładając, że auto jest w dobrym stanie technicznym to czy jest sens kupować Lancera z takim przebiegiem?

Na pewno bardziej warto, niż z przeb. 99000 od handlarza...
Mój z 11.2008 ma przebieg 87000 i amortyzatory w bardzo dobrym stanie (sprawdzane). Tarcze już raz wymieniane, ale to jakieś "grosze" są...
miksell napisał/a:
Skoro to dobre auto to po co ktoś je sprzedaje? A może ma jakąś ukrytą wadę

To samo mógł ktoś powiedzieć, jak sprzedawałem 12-letnią Astrę... :)
PS. Założyłem, że to pierwszy właściciel, a auto krajowe. Jeżeli nie, to oferta nie jest już taka korzystna.

miksell - 27-02-2014, 18:22

W sumie musze pojechac oglądnąc tego Lancera, jednak zawsze chciałem czarne auto a to jest czerwone :oops: . Jakoś nie wyobrażam się siebie w Czerwonym Aucie ;-)
Luk - 27-02-2014, 18:26

Cytat:
jednak zawsze chciałem czarne auto a to jest czerwone

Czarne mega nie praktyczne, wszystko na nich widać, począwszy od zwykłego brudu, a skończywszy na rysach...
Poza tym na czarnym mniej się odznacza charakterystyczny grill Sportbacka :)

RalfPi - 27-02-2014, 19:11

powiem tak - czerwony kolor jest naprawdę świetny - jak się umyje Lancera.. to wygląda jak 5 zł - i się nie dziwię, że mnie niektórzy w pracy nie lubią :P