Outlander III Ogólne - Dlaczego nie OIII
rezon - 26-09-2014, 22:58
poczekamy do zimy, zobaczymy. Ja w Skodzie pokrętła nie dotykam, w Outku bez ręcznego wspomagania automatu nie dało się jeździć w mrozy i upały.
regon - 28-09-2014, 09:37
http://www.auto-swiat.pl/...-i-subaru/8c9yz
miłej lektury
irekmiecz - 28-09-2014, 09:44
Dziś trafiłem na to ; http://www.auto-swiat.pl/...-i-subaru/8c9yz
Choćby przez parametr jakim jest ładowność, trudno mi się zgodzić z redaktorem co do oceny i pozycji w takim porównaniu ale każdy ma prawo do swego zdania. Przy ładowności 446kg. (Subaru) w niemałym aucie pięcioosobowym bagażnik będzie służył do wożenia powietrza lub pierza. dla mnie to żałosny wynik, wręcz dyskwalifikujący takie auto w dalszych rozważaniach nad zakupem.
Grimm - 28-09-2014, 09:53
W moim odczuciu, sporo racji odnośnie Outlandera....
elektri - 29-09-2014, 11:50
Moim zdaniem niestety test jest o kant rury potłuc ...
W zasadzie zrobiony "po łebkach", bez wgłębienia się w szczegóły.
Moim zdaniem autorzy nie raczyli nawet zagłębić się w treść broszur reklamowych.
Przecież samochód to coś więcej niż sam silnik i bagażnik (upraszczając).
W przypadku SUV-a oprócz standardowych kwestii, takich jak przyspieszenie, jakość układu kierowniczego , czy pakowność bagażnika (sama cyfra nie znaczy nic), wypadało by coś wspomnieć o rozwiązaniach napędu, czy zachowaniu zawieszenia poza asfaltem.
W oparciu o ten artykuł nie jestem w stanie nic powiedzieć o wymienionych samochodach, a więc tym bardziej je oceniać.
sla - 29-09-2014, 15:00
elektri napisał/a: |
Moim zdaniem autorzy nie raczyli nawet zagłębić się w treść broszur reklamowych.
|
Całe szczęście, bo w broszurach reklamowych, każdy samochód jest najlepszy.
i9i - 29-09-2014, 21:56
elektri napisał/a: | Moim zdaniem niestety test jest o kant rury potłuc ... |
"Testy" w gazetach i TV są sponsorowane (przeważnie przez dilera auta na piedestale) co zmylić ma przeważnie krzykliwy tytuł artykułu. Dlatego nic nie zastąpi własnych testów i analizowania for internetowych.
sla napisał/a: | Całe szczęście, bo w broszurach reklamowych, każdy samochód jest najlepszy. |
Mało tego to się wszystkim podoba i ma same super rozwiązania.
Mnie ogólnie dziwią takie tematy o wyższości świąt. W dobie kapitalizmu wydając 80 tysięcy na auto, chyba warto wydać kilka stówek na wynajem identycznego auta na dwa-trzy dni (a czasem nawet na jeden jak nie urzeknie nas na starcie) i samemu ocenić co komu pasuje, niż męczyć się później rok czy dwa i narzekać na coś co było widoczne już we wspomnianym katalogu.
Fun - 30-09-2014, 12:23
A może OIV?...mi się podoba i może to będzie następca OIII?...w środku ładny jak teraz(choć to sprawa gustu)na zewnątrz o klasę wyżej
http://www.press.mitsubishi.pl/www/galeria/612
jurekschroda - 30-09-2014, 12:28
Test Auto Bilda - auta na niemieckich blachach.
Ciasnota w Outlanderze ?
Ni i ten zarzut, że silnik diesla nie kręci się powyżej 4000 obr/min - to niby do ilu ma się krecić ?
Mogli swoim zwyczajem napisać, że i tak lepszy od wszystkich jest VW Golf
rezon - 30-09-2014, 19:28
jurekschroda napisał/a: | Mogli swoim zwyczajem napisać, że i tak lepszy od wszystkich jest VW Golf | przecież wygrała Mazda
sla - 01-10-2014, 10:29
jurekschroda napisał/a: | Test Auto Bilda - auta na niemieckich blachach. |
To w jakiej prasie testy czegokolwiek są dla Ciebie wiarygodne?
jurekschroda - 01-10-2014, 10:55
rezon napisał/a: | jurekschroda napisał/a: | Mogli swoim zwyczajem napisać, że i tak lepszy od wszystkich jest VW Golf | przecież wygrała Mazda |
bo nie było Golfa Trochę humoru mocium Panie i przymrużenia oka.
[ Dodano: 01-10-2014, 11:35 ]
sla napisał/a: | jurekschroda napisał/a: | Test Auto Bilda - auta na niemieckich blachach. |
To w jakiej prasie testy czegokolwiek są dla Ciebie wiarygodne? |
W rosyjskiej
Na poważnie - żadne z tych, które na końcu wyłaniają zwycięzcę i przegranych na podstawie różnicy w 22 punktach cz nawet 6 na.... ponad 400 możliwych.
Wg mnie jakiekolwiek wartościowanie końcowe aut tutaj nie ma najmniejszego sensu.
Każdy ma inne potrzeby, każdy do czego innego przywiązuje większą lub mniejszą wagę. Każdemu może podobać się co innego. A taki test, wyrokujący że jedno auto jest cacy a reszta do kitu, wrzuca tym samym wszystkich użytkowników do jednego worka, zakładając, że dla każdego równie ważne jest spalanie, dynamika, wielkość bagażnika etc.
Testy powinny poprzestać na wskazaniu poszczególnych różnic w badanym zagadnieniu, pozostawiając końcową ocenę czytelnikowi, który dokona takowej samodzielnie wybierając te kwestie, które są istotne z jego indywidualnego punktu widzenia.
Media, nie ograniczając się tylko do prasy, nie powinny niczego narzucać, lecz proponować, zostawiając pole do samodzielnego podsumowania i oceny. No, ale to wymaga myślenia, które obecnie nie jest w cenie. Najlepiej sprzedają się gotowe oceny rzeczywistości, ale to już temat na zupełnie inną rozmowę.
Fun - 01-10-2014, 15:53
jurekschroda napisał/a: | Media, nie ograniczając się tylko do prasy, nie powinny niczego narzucać, lecz proponować, zostawiając pole do samodzielnego podsumowania i oceny. No, ale to wymaga myślenia, które obecnie nie jest w cenie. Najlepiej sprzedają się gotowe oceny rzeczywistości, ale to już temat na zupełnie inną rozmowę. |
W sumie mam podobne zdanie na ten temat...przecież w teście nie oceniają wyglądu auta pod względem jego urody?....może to jest najmniej znaczące dla kupujących co patrzą na parametry techniczne,ale nie wszyscy kierują się parametrami...a co jak ktoś kupuje auto bo po prostu mu się podoba?...a z gustami się nie dyskutuje i dla jednego będzie co innego atrakcyjne...nie każdy patrzy na spalanie,sprint do 100 czy można nim przejechać Wisłę
_tm_ - 01-10-2014, 16:29
Fun napisał/a: | a co jak ktoś kupuje auto bo po prostu mu się podoba?...a z gustami się nie dyskutuje i dla jednego będzie co innego atrakcyjne |
Dokładnie, ja właśnie z tego powodu kupiłem Outlandera .
mcover - 01-11-2014, 16:39
A ja nigdy bym nie wsiadł do OIII
|
|
|