Nasze Miśki - Wymarzone V6 -> czyli srebrna strzała Vrangsinna...
vrangsinn - 11-08-2016, 12:24
odrdzewiacz brunox'a podkład i farba hammerite, farba moze estetycznie nie wyglada z bliska ale nie takie ma zadanie a i tak tych elementów nie widac....została mi powtorka zabiegu od spodu i pod aku...a tak calkiem zdrowo komora wyglada...
Owczar - 11-08-2016, 12:35
Wszystko fajnie, ale zdjęcia ogląda się fatalnie. :/
vrangsinn napisał/a: | auto obnizone od ponad 3 tyg. , czy zona zauwazyla zmiane??? jak sądzicie??:P |
Pewnie nie zauważyła?
Moja zauważa najmniejszą różnicę czy lekkie stuknięcie Ostatnio jechałem na ustawienie zbieżności i nie dokręciłem porządnie jednej tulei. Nawet rozmawiając przez telefon usłyszała lekkie puknięcie i od razu sygnalizowała problem
Marcino napisał/a: | jaki odrdzewiacz i jaki podkład? |
Ja ostatnio używałem Liqui Moly - bardzo fajnie dawał radę.
Hugo - 11-08-2016, 13:06
Też lubiłem Perłę (w sumie nadal mi smakuje), ale strasznie boli mnie po niej głowa, szczególnie jak piję na słońcu i w czasie pracy
Zmiany na plus!
P.S. Mam taką samą matę na podłodze bagażnika
polaff - 11-08-2016, 14:48
vrangsinn napisał/a: | farba hammerite | szkoda, że nie kupiłeś srebrnej, mniej by było widać a skutek ochronny myślę, że podobny.
sveno - 11-08-2016, 18:29
vrangsinn napisał/a: | tak to auto powinno jeździć i wyglądać w serii!!!! Eibachy sa dla niego koniecznośćią. | +1
vrangsinn - 11-08-2016, 23:50
polaff napisał/a: | vrangsinn napisał/a: | farba hammerite | szkoda, że nie kupiłeś srebrnej, mniej by było widać a skutek ochronny myślę, że podobny. |
w komorze nadal jest podklad, czeka wlasnie az kupie srebrna....wywale aku i dokoncze w chwili kiedy...hmm w sumie to kiedy przestanie padac bo i czas bym teraz znalazl...
Cytat: | Też lubiłem Perłę (w sumie nadal mi smakuje), ale strasznie boli mnie po niej głowa, szczególnie jak piję na słońcu i w czasie pracy
Zmiany na plus!
P.S. Mam taką samą matę na podłodze bagażnika |
mi perła wchodzi jak woda...a podczas pracy ktora sprawia mi frajde to juz wogole....
znając Ciebie Sveno nie wiem czy to na poważnie czy sie droczysz...
sveno - 12-08-2016, 20:44
vrangsinn napisał/a: | znając Ciebie Sveno nie wiem czy to na poważnie czy sie droczysz... | poważnie mówię, mój sedan też wylądował na Eibachach z przodu i H&R z tyłu (obniżenie to samo, ale H&R podobno twardsze, teraz mam kombi-kozę. Pal licho wygląd, różnica w prowadzeniu jest baaaaardzo odczuwalna.
Po ostatnim wypadzie w Alpy, mój brat który jechał za mną powiedział, że to kombi buja się na boki jak stara łajba. Raczej tego nie będę zmieniał, jego dni u mnie są policzone...
Jak trochę pojeździsz to sprężyny się ułożą i jeszcze trochę siądzie.
Z ciekawości zapytam: rozpórka montowana na podnośniku czy na kołach?
vrangsinn - 12-08-2016, 21:08
ja osobiście montuje na kołach, to auto ma swoje lata i wszystko jest juz ulozone tak jak ma byc....rozporka duuuzo daje, "czucie" auta sie zwieksza, dla mnie to plus....dla mojej zony nie koniecznie....
vrangsinn - 17-08-2016, 09:34
Szybkie pytanie techniczne mam:
Przeczytałem kiedyś, gdzieś tutaj opinie że auto na seryjnych sprezynach z tylu i na eibachach z tylu pod maksymalnym obciązeniem "chowa" sie bardzo podobnie w nadkolu??
tzn tył na eibachach jest po prostu sztywniejszy i wolniej "siada". Prawda to?? jest ktoś w stanie zaprzeczyć bądź potwierdzić tą teze??? pytam bo szykuje sie na wymiane amorów tył i zastanawiam sie czy obnizyc odrazu tył czy zostawic serie (podoba mi sie jak tył stoi na serii, a większego siadania przy obciązeniu tyłu nie chce niż na serii)
pzdr i z gory dzieki za odp.
sveno - 17-08-2016, 18:21
vrangsinn, rozwiązanie problemu to założeenie przednich Eibachów na tył. Jest troszkę sztywniej, wysokość zostaje, a nie siada przy załadunku.
sveno - 17-08-2016, 18:21
aha, piszę tak na poważnie.
Marcino - 17-08-2016, 19:37
Jakie wymiary ma seryjna np KYB na tył? Jest róznica kombi sedan?
vrangsinn - 17-10-2016, 16:25
mały up, wymienione przed zimą zostały świece...zbieralem sie do tego od 2 miesiecy ale zawsze jakoś nie miałem weny rozbierać kolektora...
nowe świece to denso 20ktt
wyjęte zostały ngk a wyglądały tak:
tu porównanie:
koletorora zdjęć nie mam, bo nie ma co pokazywać...nagaru brak...nic szczególnego jak na ten silnik...czyli czysto...
po zmianie świec autko fajnie się wkręca na obroty, zero szarpania...wszystko płynnie..zobaczymy jak spalanie...:P
teraz zbieramy graty na kolejny up, w listopadzie czeka nas wymiana amorów tył....i chyba jednak obniżymy również tył...tu sie jeszcze waham...no i zbieranie gratów na blacharke w przyszłym roku...nadkola itd/itp..
poza trym nic sie nie dzieje...
pozdro
vrangsinn - 22-11-2016, 14:42
Witam
czy może ktoś poradzić...zbieram sie powoli za wygłuszenie auta...chce zacząc od drzwi...mate mam już wybraną będzie to:
- StP SILVER link
ale mam dylemat co do pianki...może ktoś poradzić...wacham się mieszy tymi 3...zaznaczam ze wpierw chce zacząć od drzwi...
- opcja 1 - najbardziej ku niej sie sklaniam
- 2
- 3
co do trzeciej waham sie czy aby nie za gruba jak na drzwi...19mm??
na pewno na forum sa osoby które to robiły...jakieś spostrzeżenia...rady...??
Hugo - 22-11-2016, 16:13
Na tapicerkę drzwi od wewnątrz pianka 10 mm spokojnie wejdzie.
|
|
|