To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Wymarzone V6 -> czyli srebrna strzała Vrangsinna...

vrangsinn - 11-08-2016, 12:24

odrdzewiacz brunox'a podkład i farba hammerite, farba moze estetycznie nie wyglada z bliska ale nie takie ma zadanie a i tak tych elementów nie widac....została mi powtorka zabiegu od spodu i pod aku...a tak calkiem zdrowo komora wyglada...
Owczar - 11-08-2016, 12:35

Wszystko fajnie, ale zdjęcia ogląda się fatalnie. :/

vrangsinn napisał/a:
auto obnizone od ponad 3 tyg. , czy zona zauwazyla zmiane??? jak sądzicie??:P

Pewnie nie zauważyła? ;)
Moja zauważa najmniejszą różnicę czy lekkie stuknięcie ;) Ostatnio jechałem na ustawienie zbieżności i nie dokręciłem porządnie jednej tulei. Nawet rozmawiając przez telefon usłyszała lekkie puknięcie i od razu sygnalizowała problem ;)

Marcino napisał/a:
jaki odrdzewiacz i jaki podkład?

Ja ostatnio używałem Liqui Moly - bardzo fajnie dawał radę.

Hugo - 11-08-2016, 13:06

Też lubiłem Perłę (w sumie nadal mi smakuje), ale strasznie boli mnie po niej głowa, szczególnie jak piję na słońcu i w czasie pracy :wink:

Zmiany na plus!

P.S. Mam taką samą matę na podłodze bagażnika :mrgreen:

polaff - 11-08-2016, 14:48

vrangsinn napisał/a:
farba hammerite
szkoda, że nie kupiłeś srebrnej, mniej by było widać a skutek ochronny myślę, że podobny.
sveno - 11-08-2016, 18:29

vrangsinn napisał/a:
tak to auto powinno jeździć i wyglądać w serii!!!! Eibachy sa dla niego koniecznośćią.
+1
vrangsinn - 11-08-2016, 23:50

polaff napisał/a:
vrangsinn napisał/a:
farba hammerite
szkoda, że nie kupiłeś srebrnej, mniej by było widać a skutek ochronny myślę, że podobny.

w komorze nadal jest podklad, czeka wlasnie az kupie srebrna....wywale aku i dokoncze w chwili kiedy...hmm w sumie to kiedy przestanie padac bo i czas bym teraz znalazl...

Cytat:
Też lubiłem Perłę (w sumie nadal mi smakuje), ale strasznie boli mnie po niej głowa, szczególnie jak piję na słońcu i w czasie pracy

Zmiany na plus!

P.S. Mam taką samą matę na podłodze bagażnika

mi perła wchodzi jak woda...a podczas pracy ktora sprawia mi frajde to juz wogole.... :twisted:

Cytat:
+1

znając Ciebie Sveno nie wiem czy to na poważnie czy sie droczysz... :roll:

sveno - 12-08-2016, 20:44

vrangsinn napisał/a:
znając Ciebie Sveno nie wiem czy to na poważnie czy sie droczysz... :roll:
poważnie mówię, mój sedan też wylądował na Eibachach z przodu i H&R z tyłu (obniżenie to samo, ale H&R podobno twardsze, teraz mam kombi-kozę. Pal licho wygląd, różnica w prowadzeniu jest baaaaardzo odczuwalna.
Po ostatnim wypadzie w Alpy, mój brat który jechał za mną powiedział, że to kombi buja się na boki jak stara łajba. Raczej tego nie będę zmieniał, jego dni u mnie są policzone...

Jak trochę pojeździsz to sprężyny się ułożą i jeszcze trochę siądzie.

Z ciekawości zapytam: rozpórka montowana na podnośniku czy na kołach?

vrangsinn - 12-08-2016, 21:08

ja osobiście montuje na kołach, to auto ma swoje lata i wszystko jest juz ulozone tak jak ma byc....rozporka duuuzo daje, "czucie" auta sie zwieksza, dla mnie to plus....dla mojej zony nie koniecznie.... :lol:
vrangsinn - 17-08-2016, 09:34

Szybkie pytanie techniczne mam:

Przeczytałem kiedyś, gdzieś tutaj opinie że auto na seryjnych sprezynach z tylu i na eibachach z tylu pod maksymalnym obciązeniem "chowa" sie bardzo podobnie w nadkolu??

tzn tył na eibachach jest po prostu sztywniejszy i wolniej "siada". Prawda to?? jest ktoś w stanie zaprzeczyć bądź potwierdzić tą teze??? pytam bo szykuje sie na wymiane amorów tył i zastanawiam sie czy obnizyc odrazu tył czy zostawic serie (podoba mi sie jak tył stoi na serii, a większego siadania przy obciązeniu tyłu nie chce niż na serii)

pzdr i z gory dzieki za odp.

sveno - 17-08-2016, 18:21

vrangsinn, rozwiązanie problemu to założeenie przednich Eibachów na tył. Jest troszkę sztywniej, wysokość zostaje, a nie siada przy załadunku.
sveno - 17-08-2016, 18:21

aha, piszę tak na poważnie.
Marcino - 17-08-2016, 19:37

Jakie wymiary ma seryjna np KYB na tył? Jest róznica kombi sedan?
vrangsinn - 17-10-2016, 16:25

mały up, wymienione przed zimą zostały świece...zbieralem sie do tego od 2 miesiecy ale zawsze jakoś nie miałem weny rozbierać kolektora... :P

nowe świece to denso 20ktt

wyjęte zostały ngk a wyglądały tak:

tu porównanie:

koletorora zdjęć nie mam, bo nie ma co pokazywać...nagaru brak...nic szczególnego jak na ten silnik...czyli czysto... :)

po zmianie świec autko fajnie się wkręca na obroty, zero szarpania...wszystko płynnie..zobaczymy jak spalanie...:P

teraz zbieramy graty na kolejny up, w listopadzie czeka nas wymiana amorów tył....i chyba jednak obniżymy również tył...tu sie jeszcze waham...no i zbieranie gratów na blacharke w przyszłym roku...nadkola itd/itp..

poza trym nic sie nie dzieje...

pozdro

vrangsinn - 22-11-2016, 14:42

Witam

czy może ktoś poradzić...zbieram sie powoli za wygłuszenie auta...chce zacząc od drzwi...mate mam już wybraną będzie to:

- StP SILVER link

ale mam dylemat co do pianki...może ktoś poradzić...wacham się mieszy tymi 3...zaznaczam ze wpierw chce zacząć od drzwi...

- opcja 1 - najbardziej ku niej sie sklaniam

- 2

- 3

co do trzeciej waham sie czy aby nie za gruba jak na drzwi...19mm??

na pewno na forum sa osoby które to robiły...jakieś spostrzeżenia...rady...??

Hugo - 22-11-2016, 16:13

Na tapicerkę drzwi od wewnątrz pianka 10 mm spokojnie wejdzie.