To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - beznadziejne CA w carismie 95-99,jak ulepszyc?

ZEROSUPER - 18-02-2009, 19:03

W sobotę montuje instalację:
Jednostka sterująca: Pioneer DEH-P5800MP
Głośniki w deske: 100mm JBL GTO 428
Głosniki w tylną półkę: HERTZ DSK 165
Głośniki w drzwi: HERTZ DSK 165 - te zamontuje dopiero na wiosne :mrgreen:
Wzmacniacz: JVC KS-AX4800
Skrzynia: Emphaser Imulse S4

Po weekendzie napisze czy gra to jakoś :)

Budrys - 25-02-2009, 22:21

Witam. Nie no Panowie czytałem cały dział ale dalej nie rozumie jednej rzeczy.
To jak montuje głośnik do drzwi przez dystans, to na to wszystko zakładam tapicerkę z wyciętą dziurą i maskownicą głośnika ? A tapicerka przecież będzie się stykać z głośnikiem i będzie wpadać w rezonans no i nie będzie szczelności. No nie ? Może mam głośnik przykręcić poprzez tapicerkę do dystansu ?(przykręconego do blachy) i wtedy tylko dać maskownice ?
Proszę o wyrozumiałość i jakąś odpowiedz ale naprawdę tego nie kumam a na zdjęciach nie jest to w ogóle jasne.

Anonymous - 23-04-2009, 12:10

kikan napisał/a:
chcialem przeprowadzic kabel zasilajacy + i juz sie zdolowalem jak zobaczylem ile z tym klopotu,powiedzcie jak mam to zrobic :?: pod schowkiem niema zadnego dostepu do miejsca gdzie kable przechodza z komory silnika.
moze wywiercic dziure w innym miejscu,powiedzcie jak to u siebie robliscie,co trzeba rozebrac itp

No właśnie mam to samo pytanie. Bo odpowiedzi na nie nie znalazłem.
Da się przez tą gumę coś przeciągnąć? Jak się tam dostać od wewnątrz auta?
Potrzebuję przeciągnąć 4 kabelki od przednich czujek parkowania więc nie za wiele...

Anonymous - 25-04-2009, 08:25

ja przeciągałem kable z lewej strony, tak jak by nad pedałem sprzęgła wchodzi wiązka kabli. Prawdopodobnie od strony komory silnika jest zasłonięta wygłuszeniem czy czymś tam (około 10cm w dół od podszybia i 10cm od lewego błotnika).
1grzecho - 25-04-2009, 09:42

panowie przewody przeciągacie od strony pasazera. otwieracie maske i po lewej stronie jest guma a w nią wchodzą przewody, poprostu robicie naciecie na tej gumie i wpychacie tam przewód, najlepiej jak do tej operacji jest druga osoba wtedy odbiera przewód od strony pasażera pod schowkiem :lol: cała operacja to 10minut roboty, ja przepychałem w ten sposób 2 przewody 35mm2 8)