Car Audio - beznadziejne CA w carismie 95-99,jak ulepszyc?
ZEROSUPER - 18-02-2009, 19:03
W sobotę montuje instalację:
Jednostka sterująca: Pioneer DEH-P5800MP
Głośniki w deske: 100mm JBL GTO 428
Głosniki w tylną półkę: HERTZ DSK 165
Głośniki w drzwi: HERTZ DSK 165 - te zamontuje dopiero na wiosne
Wzmacniacz: JVC KS-AX4800
Skrzynia: Emphaser Imulse S4
Po weekendzie napisze czy gra to jakoś
Budrys - 25-02-2009, 22:21
Witam. Nie no Panowie czytałem cały dział ale dalej nie rozumie jednej rzeczy.
To jak montuje głośnik do drzwi przez dystans, to na to wszystko zakładam tapicerkę z wyciętą dziurą i maskownicą głośnika ? A tapicerka przecież będzie się stykać z głośnikiem i będzie wpadać w rezonans no i nie będzie szczelności. No nie ? Może mam głośnik przykręcić poprzez tapicerkę do dystansu ?(przykręconego do blachy) i wtedy tylko dać maskownice ?
Proszę o wyrozumiałość i jakąś odpowiedz ale naprawdę tego nie kumam a na zdjęciach nie jest to w ogóle jasne.
Anonymous - 23-04-2009, 12:10
kikan napisał/a: | chcialem przeprowadzic kabel zasilajacy + i juz sie zdolowalem jak zobaczylem ile z tym klopotu,powiedzcie jak mam to zrobic pod schowkiem niema zadnego dostepu do miejsca gdzie kable przechodza z komory silnika.
moze wywiercic dziure w innym miejscu,powiedzcie jak to u siebie robliscie,co trzeba rozebrac itp |
No właśnie mam to samo pytanie. Bo odpowiedzi na nie nie znalazłem.
Da się przez tą gumę coś przeciągnąć? Jak się tam dostać od wewnątrz auta?
Potrzebuję przeciągnąć 4 kabelki od przednich czujek parkowania więc nie za wiele...
Anonymous - 25-04-2009, 08:25
ja przeciągałem kable z lewej strony, tak jak by nad pedałem sprzęgła wchodzi wiązka kabli. Prawdopodobnie od strony komory silnika jest zasłonięta wygłuszeniem czy czymś tam (około 10cm w dół od podszybia i 10cm od lewego błotnika).
1grzecho - 25-04-2009, 09:42
panowie przewody przeciągacie od strony pasazera. otwieracie maske i po lewej stronie jest guma a w nią wchodzą przewody, poprostu robicie naciecie na tej gumie i wpychacie tam przewód, najlepiej jak do tej operacji jest druga osoba wtedy odbiera przewód od strony pasażera pod schowkiem cała operacja to 10minut roboty, ja przepychałem w ten sposób 2 przewody 35mm2
|
|
|