To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Srebrny Galant telewizoora

eremita - 17-01-2015, 12:21

Można też zrobić pod zamówienie np. w prospring podobno robią jak chcesz niżej, wyżej, twardziej.
Dla porównania jak stoi możesz zobaczyć mojego ma włożone nowe amory i springi eibach -30

telewizoor - 17-01-2015, 12:29

WreX, możliwe że masz rację.. teraz mając w bagażniku koło, subwoofer no i zbiornik lpg jest :
Zderzak tył - ziemia - 29.5cm, nadkole - ziemia - 65.5cm tak wychodzi na moich 195/65 R15 Extrema.

Może kupię jakąś używkę i zobaczę na czym stoję 8)

telewizoor - 17-01-2015, 13:39

eremita, te najnowsze fotki to na nowych sprężynach, nie? Bo mój teraz stoi bardzo podobnie... przód jest na pewno trochę wyżej ale nie ma jakiejś dużej różnicy :O Chyba się zacznę zastanawiać nad tym eibachem
eremita - 17-01-2015, 14:09

telewizoor napisał/a:
te najnowsze fotki to na nowych sprężynach,

Dokładnie :)

sveno - 17-01-2015, 15:13

telewizoor, szkoda że nie wyszło spotkanie w KRK, ale jest szansa, w okolicy 3-4.02 będę w Krakowie w Scanmedzie :) obczaisz sobie na żywo i sam ocenisz czy jest wysoko.
Jedno gwarantuje: nie siądzie. W temacie o sprężynach pokazałem zdjęcie z pełnym załadunkiem (napoje, około 350kg) i koła nie wpadły w nadkole.
Drugie strona medalu to fakt, że jest twardo.

telewizoor - 17-01-2015, 16:43

eremita, a jak na tym eibachu się jeździ? Przyzwyczaiłem się do jazdy na twardym zawieszeniu i teraz w galancie przy większych prędkościach nie czuje się pewnie

sveno, sesja, więc w Krakowie na pewno będę, czekam na info kiedy dokładnie 8)

eremita - 17-01-2015, 16:56

telewizoor napisał/a:
a jak na tym eibachu się jeździ? Przyzwyczaiłem się do jazdy na twardym zawieszeniu i teraz w galancie przy większych prędkościach nie czuje się pewnie

Mi pasuje jest twardziej niż na zwykłym springach (gdzieś czytałem że nie ma różnicy ale jest zwłaszcza jak się wjedzie w dziurę), ale na tyle miękko że dłuższa trasa nie męczy :P

telewizoor - 24-01-2015, 21:12

Panowie i Panie mam pytanie... czy wtryski Hana da się czyścić? Bo zaraz po przełączeniu na LPG silnik wyczuwalnie szarpie - wyczytałem że to jest sprawka brudnych wtrysków właśnie. Gaz zakładany przy 190kkm, teraz mam niecałe 220kkm, nie za szybko się zapchały? Po za tym czy czerwone hany wystarczą do 2.5 v6 ? Nowy Han z tego co patrzę to koszt 110zł czyli cały komplet to 12 pełnych butli LPG :F Jak to w ogóle jest że wtryski się zabrudziły itp. skoro jest tyle filtrów?

pozdrawiam

McCoy - 28-01-2015, 18:26

Wtrysk lpg hana czy barracuda przeleci spokojnie 150tys.km bez ingerencji pod wrunkiem ze lejesz czysty gaz oraz instalacja nie pracuje na ubogo i wtryski są dobrze dogrzewane.Hana czerwona jest jak najbardziej do tego silnika odpowiednia.Ja bym szukał przyczyny w czymś innym i rozpoczął diagnoze od podpięcia pod komputer lpg oraz obd auta.
telewizoor - 28-01-2015, 20:30

ok dzięki!!

PS przepalasz coś tą cbr przez zimę? :twisted:

McCoy - 28-01-2015, 23:06

telewizoor napisał/a:
przepalasz coś tą cbr przez zimę?

Nie.Jest to nie wskazane.Aku wyciągniete,motocykl stoi na podnośnikach,wydech zatkany aby wilgoć nie wchodziła no i zbiornik do pełna zatankowany.Maszyna stoi w ciepłym i suchym garażu. Przepalnie silnika to szkodliwa procedura generlanie.

polaff - 29-01-2015, 06:12

McCoy napisał/a:
Przepalnie silnika to szkodliwa procedura generlanie.
:shock: czemu?
mkm - 01-02-2015, 14:01

Bo przepalać trzeba "umić" :mrgreen: .
Olej, niedogrzanie, prąd, "odbezpieczenie" pozabezpieczanych elementów - lepiej w miarę ciepłe pomieszczenie i spokojne zimowanie "bezdotykowe".

telewizoor - 04-02-2015, 16:10

Mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy ten spoiler: http://olx.pl/oferta/gala...id_at=943325513 podpasuje mi P&P zamiast obecnej lotki?
lutekwwl - 04-02-2015, 19:08

Czy szarpanie masz tylko na niskich obrotach? :) kiedy ostatnio wymieniałeś świece, przewody?