Nasze Miśki - 1G GS chce być GSX-em. Damy rade! ;)
thebloody - 02-10-2015, 17:33
Eeee rosomak1983 nieeee, Lewemu chodziło bardziej o to, że masz niby wszystko zrobione, jarasz sie, a potem odginasz blache, a tam dalej jeszcze jest w co ręce włożyć. Never ending story hehe A nie że za cienko czy pod chmurką i wylazło - bo nie wylazło, to stare jest Dalej walczymy i zaraz bedzie cycuś glancuś
Ziemba. - 02-10-2015, 18:21
thebloody napisał/a: | Dalej walczymy i zaraz bedzie cycuś glancuś |
Tak trzymać
rosomak1983 - 02-10-2015, 23:12
thebloody napisał/a: | Eeee rosomak1983 nieeee, Lewemu chodziło bardziej o to, że masz niby wszystko zrobione, jarasz sie, a potem odginasz blache, a tam dalej jeszcze jest w co ręce włożyć. Never ending story hehe A nie że za cienko czy pod chmurką i wylazło - bo nie wylazło, to stare jest Dalej walczymy i zaraz bedzie cycuś glancuś |
jedziecie ostro nie ma co. Ale niestety to ma wady i zalety. Piaskowanie niszczy ocynk i wszedzie sie wpiernicza.. Natomiast rdze wywala do cna (prawie), wiec na jakis czas bedzie ok.
Podoba mi sie praca uwielbiam takie rzeczy ogladac. Zobaczymy co z tego bedzie, W przypadku łoszka to chyba najlepsze wyjscie. Trzymam kciuki i sledze temat dalej. pzdr
thebloody - 03-10-2015, 00:25
Szczerze? Chętnie bym go ocynkowana, ale nikt nie chce sie podjąć. Mówią, ze nie ma takiej dużej wanny i nie robią tego w PL. Ale co sie dziwić jak nawet cieżko mi znaleźć lakiernika z komora bezpyłowa, a duże salony sie nie podejmują lakierowania całych aut, bo walą tylko naprawy z ubezpieczeń. Nikt nie chce sie brać za starego laszka... Jesteśmy zdani na siebie
rosomak1983 - 03-10-2015, 00:36
thebloody napisał/a: | Jesteśmy zdani na siebie |
dacie rade. A spawy mozna cynkowac ogniowo. tak robiłem u siebie w eclipse.
robertdg - 03-10-2015, 06:31
rosomak1983 napisał/a: | Piaskowanie niszczy ocynk i wszedzie sie wpiernicza | Jakby bylo porzadnie ocynkowane to i piaskowania by nie wymagalo, no ale od jakiegos czasu powoli winiszczaja ta dziedzinę, wiec co tu sie dziwić, że ocynku jak kot naplakal
LEWY - 04-10-2015, 21:21
Rosomak jak cynkowałeś ogniowo??
Co do ocynku to w wielu miejscach problemem jest rdza, która jest na łączeniach blach.
Owszem ocynk plus masa konserwująca zabezpieczyły blachy przed solą wodą i czynnikami zewnętrznymi.
W wielu miejscach nadkole wyglądało na idealne ale po oczyszczeniu do gołego metalu okazuję się, że na łączeniach jest rdza, która wychodzi od wewnątrz.
Dlatego wole mieć zdrową blachę, którą sam zabezpieczam niż ocynkowaną rdzę.
rosomak1983 - 05-10-2015, 00:15
sorki cynowałem o takie cos;
https://www.youtube.com/watch?v=duoM8hS2QBk
to jest cyna z ołowiem tak w zasadzie.
thebloody - 05-10-2015, 08:46
rosomak1983, ktoś się tym zajmuje w PL tak profesjonalnie? czy sam robiłeś?
ale że to blachy nie powygina?!
LEWY, czemu ja nic nie wiem?
rosomak1983 - 05-10-2015, 12:20
thebloody, robisz raczej samemu. ale nie całe auto tylko miejscami np tam gdzie były spawy. Pozwala to albo całkowicie nie uzywac szpachli (ale to juz jest trudne i pewnie trzeba szukac profesjonalisty... ) albo zmniejszyc jej ilosc do minimum. Po drugie daje dobre zabezpieczenie przed korozja. Nie powygina blach bo to jest niska temperatura. Jak znajde zdjecie pokaze jak mi wyszło robiac pierwszy raz w zyciu.
thebloody - 07-10-2015, 10:16
to czekamy na Twoje zdjecia u nas szpachli prawie nie bedzie, hmmm no jakos nie wyobrazam sobie tego cynowania, chyba odpuszcze temat, zreszta wydaje mi sie, ze reaktywny załatwi sprawe...
mazda10000 - 07-10-2015, 21:14
Tyle tylko, że reaktywny nie jest podkładem na rdzę. Polecam chociażby ten artykuł http://jaktozrobilemwgara...-odrdzewiaczem/
Ja bym dał epoksyd
LEWY - 08-10-2015, 14:47
Zgadza się nie jest to podkład na rdze. Dlatego wypiaskowalismy i malowalismy gołą blachę.
mkm - 08-10-2015, 18:04
rosomak1983 napisał/a: | thebloody, robisz raczej samemu. |
Uważając na górne drogi oddechowe - to już są zabawy mocno toksyczne
Jak chcecie mieć pewnośc poprawnej kolejności i produktów najprościej jest wybrać jednego producenta i skontaktować sie z ich "technikami".
Jeżeli nie ma takich osób skontaktują Was z jakimś dystrybutorem.
thebloody - 08-10-2015, 20:20
mazda10000, dzięki za fajny i ciekawy art w zasadzie to ten reaktywny u nas jest zastosowany tak jak w nim piszą, czyli głownie progi i nadkola, pod baranka itd. Zakładamy, ze piaskowanie dało radę i - jak pisze autor artykułu - reaktywny nie dopuści tam "zła". Szpachli nie planujemy, nic nie powinno siąść, no generalnie hmm powinno sie udać Sa rożne szkoły, a i kupując chemię pytaliśmy o rady, a Lewy już pare rzeczy w życiu polakierowal, wiec mu ufam, ale nie mówcie mu, bo bedzie sie panoszył
|
|
|