Nasze Miśki - TURBO Ajentowóz "Byczek" Cichociemny by staszq2
Fragu - 15-01-2016, 10:18
Ciekawe
Można porównać tak:
Battle : Colt Ralliart vs Outlander 2.0 Turbo 4WD
tresorex - 15-01-2016, 10:37
To lepiej by było z FTO 6A12 ale jest tylko z miveciem 200KM...
Fragu - 15-01-2016, 10:42
Będę się musiał do Stacha Coltem wybrać ;p
Póki co sprawdzałem się z galem v6 m/t i zostaje on ostro w tyle...
staszq2 - 15-01-2016, 18:57
Fragu napisał/a: | Będę się musiał do Stacha Coltem wybrać ;p |
Zapraszam jak najbardziej nawet jeśli by się znalazła większa ekipa to z chęcią zorganizuję u siebie spot z imprezką
Ja już hamulce poprawiłem, zregenerowałem zaciski, odmalowałem i założyłem nowe klocki i tarcze Stoptecha, tył również zrobiony więc można autko popróbować jak w końcu lepiej hamuje
Misiu na podnośnikach
Klamoty po malowaniu się suszą
No i przymierzamy
Narazie zrobione około 300 km na tarczach, bicia oczywiście brak zobaczymy jak dalej ale fakt że heble łapią już od samej góry
Hugo - 15-01-2016, 21:14
A stare tarczy biły?
staszq2 - 15-01-2016, 22:05
Hugo, biły biły i to coraz mocniej, po szybkiej jeździe po autostradzie ok 800 km i kilkunastu mocnych hamowaniach ten efekt się już całkiem powiększył, jakie tarcze były nie wiem bo sprzedający przed sprzedażą założył nowy komplet wraz z klockami ( tył i przód ) ale na pewno nie z górnej półki, tarcze wielkiego rantu nie miały ale klocki to już takie mocno zużyte były - przebieg 20 000 km.
A tak co do zmian w aucie to wleciała w poniedziałek nowa instalacja LPG - KME Twin zamiast KME GOLD, wtryski Barracuda 130 zamiast niebieskiej Hany oraz komputer LPG TECH 324 OBD zamiast Stag 300 Premium. Gold nie wyrabiał termicznie, wtryski też na dłuższą metę nie dawały rady... Teraz pozostaje sprzedać pozostałości
Fragu - 16-01-2016, 12:57
Fajnie wyglądają te tarcze, oby sie sprawdziły!:)
Uważaj co piszesz, w lipcu bede w Twoich okolicach sie urlopowal;)
staszq2 - 16-01-2016, 13:56
Fragu napisał/a: | Fajnie wyglądają te tarcze, oby sie sprawdziły!:) |
Prawie 1700 zł mnie ta zabawa fajna kosztowała więc mam nadzieję, że się sprawdzą i nie będzie to żaden badziew...
Fragu napisał/a: | Uważaj co piszesz, w lipcu bede w Twoich okolicach sie urlopowal;) |
Możesz to potraktować jako prowokację
Ale tak na serio jak będziesz to pisz
Stówa - 17-01-2016, 08:23
Ooo... Bez 2.5v6 TwinTurbo Galntem nie podchodz. Jakby kolega był uprzejmy kartkę na szybach wywieść w aucie z wykresami na szybie, to byśmy się nie wydruniali na światłach
staszq2 - 17-01-2016, 20:29
Stówa napisał/a: | Jakby kolega był uprzejmy kartkę na szybach wywieść w aucie z wykresami na szybie |
Nie no ja jeszcze hak sobie zapnę żeby auto było jak najbardziej niepozorne w końcu ma być Cichociemny jak w tytule.
Ale Fragu ma V6 w Colcie toteż masa tutaj ma spore znaczenie...
Paput - 29-03-2016, 23:53
staszq2 napisał/a: | Za pomocą interfejsu mam sprawcę check'a:
Obrazek
Czy mam rozumieć, że kat jest do wymiany, czytaj wywalenia... ? |
Skąd kabelek i interface do tego wziąć?
p.s bardzo ładne auto widać że dbasz o nie
staszq2 - 22-04-2016, 23:18
Paput napisał/a: | Skąd kabelek i interface do tego wziąć? |
Allegro - koszt 50 pln z przesyłką, najtańszy ELM 327 sobie radzi, co do programu to PCMScan polecam.
Paput napisał/a: | p.s bardzo ładne auto widać że dbasz o nie |
Dzięki, szkoda tylko, że troszczenie się o Miśka kosztuje 3 razy więcej niż do poprzedniego autka
staszq2 - 20-07-2016, 11:38
Z przykrością informuję, że mam na sprzedaż sporo części do mojego Misia, szczegóły w dziale sprzedam.
silnik kompletny
skrzynia biegów
transfer
wał
most
itp, itd
eremita - 20-07-2016, 12:13
staszq2 napisał/a: | Z przykrością informuję, że mam na sprzedaż sporo części do mojego Misia |
Sprzedajesz go nas części
staszq2 - 20-07-2016, 12:19
Tak na części pójdzie no chyba, że ktoś by chciał w całości no ale jakby nie patrząc na części coś mi się wróci za inwestycje jakie w Miśka włożyłem a w całości to nie bardzo, uszkodzona jest cała prawa strona blacharsko i tylne lewe zawieszenie, poducha z fotela strzeliła, rozbity prawy reflektor no i troszkę podwozie ruszyło z prawej strony. Nadziałem się na przepust
|
|
|