Nasze Miśki - Mitsubishi Legnum VR-4 Type S '97
danino88 - 26-02-2015, 23:07
Hugo napisał/a: | danino88 napisał/a: | nie pasują bo od zwykłego galanta masz okrągłe a tutaj są 3 półksiężyce w półośkach i na gumach. Koszty, hmmm ciut większe niż od zwykłego gala ale nie jakieś dramatycznie duże | A podesłałbyś jakieś linki do nich? Albo wymiary? Proszę, nie mam czasu na szukanie. A zewnętrzne też są inne? areksz121 napisał/a: | Alarm Clifford'a. | Tu jest jakiś na literę T, muszę spojrzeć w papiery. Ciekawe tylko po kiego grzyba włączają się wentylatory chłodnicy? |
Mogę Ci jutro zrobić zdjęcie poglądowe w paincie ale po prostu zadzwoń do jamboru i powiedz ze masz vr4 i tyle
piotrkor1 napisał/a: | kabar napisał/a: | Szkoda że nie mieszkasz bliżej mnie, byśmy podmienili moduł i kluczyk ode mnie i zobaczyli czy ruszy. |
Ciekawe czy twój zadziała po wymianie baterii?Czekam właśnie na przesyłkę centralki na podmianę.Tą moją wypatroszyłem ale nic nie zdziałałem ii wygląda na zdrową.Zdjęcia są na forum. |
Piotrze ja z normalnej V-ki wymieniłem moduł żeby w kluczyku mieć centralny i obyło się bez kłopotów. Więc jeśli masz jeszcze vkę to sprawdź sobie najpierw między jednym a drugim bez żadnego programowania itd
Hugo - 27-02-2015, 07:46
danino88 napisał/a: | po prostu zadzwoń do jamboru i powiedz ze masz vr4 i tyle | OK, dzięki.
Torp12 - 27-02-2015, 09:20
Hugo masz już jakiś plan na Leguminę? Będziesz spawał gródź ? Czy inna buda?
Hugo - 27-02-2015, 12:04
Torp12 napisał/a: | Hugo masz już jakiś plan na Leguminę? | Nie mam czasu nawet o nim myśleć. Torp12 napisał/a: | Czy inna buda? | Inna buda to bez sensu, bo ta jest w świetnym stanie blacharskim, a w budzie ze zwykłego Gala nie zrobisz 4x4.
piotrkor1 - 27-02-2015, 18:16
danino88 napisał/a: | Piotrze ja z normalnej V-ki wymieniłem moduł żeby w kluczyku mieć centralny i obyło się bez kłopotów. Więc jeśli masz jeszcze vkę to sprawdź sobie najpierw między jednym a drugim bez żadnego programowania itd |
Dzisiaj dostałem przesyłkę z modułem od VR-4 z takimi numerami jak ja mam i nic.Podjechałem do kolegi i znalazłem moduł z 2.0 też nic.Jutro umówiłem się,to już kolejny raz na wizytę w ASO zobaczymy co powiedzą.
[
b]danino88[/b], napisz jakie numery miała ta centralka.
piotrkor1 - 28-02-2015, 13:28
To już jestem po diagnozie z serwisu Mitsubishi.Okazuje się,że cały czas nie można zaprogramować pilota w kluczyku.Musi istnieć jeszcze inna procedura kodowania.Nie wiadomo jaka?Wszystkie inne nie wchodzą nawet ta z włączaniem awaryjek.Po podłączeniu MUTII połączenie z modułem ETACS jest i komputer widz ten moduł,kluczyk i panel kierowcy
można przeprowadzić procedurę kodowania ale żadna z im znanych nie wchodzi?
Istnieje jeszcze przypuszczenie,że kluczyk stracił ustawienia podczas wyjmowania baterii
tak jak to się podobno dzieje w Carismie.
Czyli chyba nici z kodowania klucza
kabar - 28-02-2015, 13:57
Będę testował u mnie ale to jeszcze chwilę jak skończę zabawę z wiązkami.
Próbowałeś z innym kluczykiem?
piotrkor1 - 28-02-2015, 14:12
kabar napisał/a: | Będę testował u mnie ale to jeszcze chwilę jak skończę zabawę z wiązkami.
Próbowałeś z innym kluczykiem? |
Będę zobowiązany.Ja spróbuję jeszcze raz rozebrać oryginalny pilot i przedmuchać go sprężonym powietrzem,które kupiłem dzisiaj.
Kluczyki do auta to mam w tej chwili 3:oryginał,nowy oryginał taki jak na foto
i dorabiany bez przycisków.
kabar - 28-02-2015, 16:44
Ja mam tylko jeden oryginalny - 2 przyciski. Bateria jak kojarzę 1620.
swinks_UK - 28-02-2015, 18:30
Hugo napisał/a: | Mam dodatkowego pilota z 4 przyciskami, jeden LOCK, drugi UNLOCK (one są duże) i dwa małe przyciski, jeden na pewno służy do wyłączenia alarmu, a drugi muszę nacisnąć po przekręceniu stacyjki w pozycję ACC, bo nie odpalę silnika. Nie podświetla się licznik i kontrolki na nim oraz załączają się wentylatory chłodnicy (to jest trochę dziwne-tak ma być?). Po naciśnięciu przycisku wentylatory się zatrzymują, podświetla się licznik i kontrolki i silnik odpala... |
Normalka, to typowe ustawienie alarmu Toad, z opisu wynika, ze masz model Ai606.
piotrkor1 - 28-02-2015, 20:11
kabar napisał/a: | Bateria jak kojarzę 1620. |
Bateria to CR1616 3 V
piotrkor1 - 28-02-2015, 20:15
swinks_UK, Może ty znasz jakieś tajemne procedury programowania kluczyka?
Ciekawe jak to jest w EVO VII???
Hugo - 01-03-2015, 09:22
swinks_UK napisał/a: | Normalka, to typowe ustawienie alarmu Toad, z opisu wynika, ze masz model Ai606 | Właśnie sprawdziłem i jest dokładnie tak jak piszesz. Alarm TOAD i model Ai606.
Przy okazji mam jeszcze pytanko: czy Wasze VR-4 też tak szybko osiągają temperaturę silnika? U mnie normalnie wskazówka idzie w oczach do góry i jak dojdzie do połowy to już się nie ruszy oczywiście. Mam wrażenie, że VR-4 nagrzewa się 2 razy szybciej niż wolnossące V6.
piotrkor1 - 01-03-2015, 10:20
Hugo napisał/a: | Przy okazji mam jeszcze pytanko: czy Wasze VR-4 też tak szybko osiągają temperaturę silnika? U mnie normalnie wskazówka idzie w oczach do góry i jak dojdzie do połowy to już się nie ruszy oczywiście. Mam wrażenie, że VR-4 nagrzewa się 2 razy szybciej niż wolnossące V6. |
To jest normalne ten typ tak ma.U mnie ogrzewanie nastawiam na 17,5stopnia bo inaczej bym się ugotował na twardo
Diabelska maszyna to i diabelska temperatura
MichciuGT - 01-03-2015, 11:50
to pewnie zasługa ogrzanego powietrza przechodzącego przez turbo które jest grzane spalinami i tego że sprężone powietrze ma większą temp.
dobrze byłoby gdybyś miał czujnik temp. oleju, wtedy będziesz widział że jest większa bezwładność temp. oleju, no i jak będziesz dłużej go "grzał" to będzie widać kiedy odpuścić żeby oleju nie zepsuć... ale to już pewnie wiedziałeś :d
|
|
|