Nasze Miśki - 3 szt Giulian(t)y by se7en
jacek11 - 01-07-2015, 23:08
Fajna felga Tylko troszkę się zlała z kolorem nadwozia.
Juiceman - 02-07-2015, 05:59
se7en napisał/a: | załozone, niestety auto wroci do mechaników ktorzy robili zawieszenie...
zle załozyli amortyzatory przez co auto z tyłu z po stronie pasazera zrownało sie z nadkolem, a z lewej po stronie kierowcy jest schowane 1 cm głebiej... a patrzac od spodu zawiecha jest krzywo....
[url=http://images70.foto...e9m.jpg]Obrazek[/URL] |
Wyedytuj swojego posta, a obstawiam że mechanik dał ciała i wyrzucił tą magiczną część MB338614 - niestety ale małe cholerstwo jest ważne i mimo że może walić korozją trzeba zamontować... : ) albo pitolić się z podkładkami... niestety temat przerabiałem jak gala oddałem do zwykłego mechanika..... W dolnośląskim SPA nie było wówczas wolnego miejsca...
Zgadłem ?
se7en - 02-07-2015, 07:31
nie jestem pewien czy to to, dzisiaj beda rozbierac.
z tyłu to wyglada tak, ze belka jest w prawo przesunieta a razem z nia amortyzatory lewy jest prawie | a prawy jest \ po skosie (oczywiscie mowa o tylnych )
i to cały centymetr, czyli wystarczyłoby przesunac 0,5 cm w lewo i bedzie ok... niby nic. ale jednak razi w oczy mnie, na necie wyczytalem ze to moze byc belka panharda? ta po skosie biegnaca lub skrzywiona)
lecz ja tam nic krzywego nie widze, bo caly 1 cm byłby zauwazalny.
ps. zdradz mi co to za cholerstwo i do czego jest?
Juiceman - 02-07-2015, 09:26
No to chyba nie zgadłem.
Ustrojstwo odpowiedzialne za to aby tylni amorek nie wpadł Ci do środka
se7en - 02-07-2015, 15:21
no raczej nie, dzis po całej nocy chyba sie troche poprawiło ale nadal jest jakies 0,5 cm roznicy w prawo (wczesniej 1 cm) chyba sie musze przejechac, bo auto nadal stoi gdyż nie mam go jak odpalic, regeneracja stacyjki trwa :/
jacek11 - 02-07-2015, 15:59
Samo się poprawiło ?
se7en - 02-07-2015, 19:15
tylko troche, z 1 cm, na 0,5 cm z nadal z prawej wystaje, 2 temu podnosilem prawy bok oba koła naraz i cos chrupneło, sobie mysle czy sie nie przedstawiło a potem jak postawilem i dzis pojezdzilem to sie 'ustawiło' bez sensu... ale wciaz brakuje do ideału.
sveno - 02-07-2015, 20:17
se7en napisał/a: | zle załozyli amortyzatory przez co auto z tyłu z po stronie pasazera zrownało sie z nadkolem, a z lewej po stronie kierowcy jest schowane 1 cm głebiej... a patrzac od spodu zawiecha jest krzywo.... | nie bardzo jestem w stanie sobie to wyobrazić. Co mają do tego amortyzatory? Bo rozumiem, że chodzi Ci o to: obydwa koła przesunęły się w prawo względem nadwozia?
se7en - 02-07-2015, 20:19
nie twierdze ze amortyzatory coś maja, tylko jak wygladają z tyłu gdy belka jest jakby przesunita w prawo ( w ogole ciezko to jakos wytłumaczyc pisemnie co sie widzi gdy sie stoi przy aucie) , mialem dzis byc u mechaników ale nie zdazylem, podjade dopiero w poniedzialek, mozliwe ze sie jakas tulejka jeszcze wyrobila lub cos zle załozone, w koncu to tylko 'milimetry'
sveno - 02-07-2015, 20:28
se7en, a oni zdejmowali tylne sanki?
se7en - 02-07-2015, 20:56
oczywiscie, do montazu nowych tulei belki/sanek, no i oczywiscie amortyzatory z sprezynami kompletne, po za hamulcami to nic wiecej tam nie bylo ruszane
se7en - 04-07-2015, 18:55
komedii czas dalej, juz tylko 2 mm roznicy w jedna strone a nic nie bylo ruszane...
se7en - 16-07-2015, 14:38
Galant jezdzi i jezdzi...
od zrobienia zawiechy, zjechalem juz prawie 3 tys km
pół miliona mnie ucieszy, ale milion sprawi w euforie
a co do oleju, po tylu km wniosek jest taki: olej bierze powyzej 4 tys obrotów, poniżej w ogole
a co do zawieszenia, winnym przyczyny były nieprawidłowo zamontowane amortyzatory, mialy byc jednakowo, a jeden wzgledem drugiego byl zamontowany na odwrót
mjsystem - 17-07-2015, 06:58
se7en napisał/a: | a co do zawieszenia, winnym przyczyny były nieprawidłowo zamontowane amortyzatory, mialy byc jednakowo, a jeden wzgledem drugiego byl zamontowany na odwrót | Mechanik tak Ci zrobił?
se7en - 17-07-2015, 06:59
mjsystem napisał/a: | se7en napisał/a: | a co do zawieszenia, winnym przyczyny były nieprawidłowo zamontowane amortyzatory, mialy byc jednakowo, a jeden wzgledem drugiego byl zamontowany na odwrót | Mechanik tak Ci zrobił? |
niestety....
|
|
|