To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Elegance w Sporcie 00'

Tomi89 - 16-10-2015, 17:12

Na 43cm od ziemi w instrukcji jest od 45 ale mysle ze te 2 cm nie zrobia wielkiej roznicy. Jezdzilem dzisiaj dlugo po miescie parkowalem w roznych miejscach i jest ok co najwazniejsze czujniki nie lapia gleby. Pojezdze wiecej i zobacze co bedzie pozniej, widzialem w niejednym aucie jeszcze nizej i bylo dobrze w galach tez ludzie maja na tej wysokosci co zrobilem i nie narzekaja.
Owczar - 16-10-2015, 17:27

Wsiada 3 osoby na tył i czujniki będą lapaly glebę.
Tomi89 - 16-10-2015, 17:47

Rzadko kiedy zdarza mi sie jechac z pasazerami z tylu a tym bardziej cofac na dluzszym odcinku takze mysle ze zle nie bedzie. Jak na razie spelniaja swoja funkcje to najwazniejsze.
mjsystem - 16-10-2015, 19:27

Troszkę za nisko Tomku :wink:
inq - 16-10-2015, 21:37

Jeszcze gdyby były czarne to może i byłoby to uzasadnione.

Będą Ci łapać wyższe krawężniki itp. Szybko zaczną Cię wkurzać. Jest jeszcze opcja dokupienia takich podkładek zmieniających kąt, żeby je trochę w górę podnieść.

eremita - 16-10-2015, 21:52

inq napisał/a:
Szybko zaczną Cię wkurzać.

Mnie wkurzają nawet jak są dobrze zamontowane :roll: W poprzednim galu i w C5 wyłączyłem by mieć spokój :P

Trzeba było się tu pytać a nie na Fejsie to by Ci podpowiedzieli jak jest praktyczniej a nie ładniej :wink:

inq - 17-10-2015, 06:43

eremita, może masz jednak źle zamontowane? Dojechanie do innego auta tyłem na centymetry na parkingu pod marketem jednak ułatwiają. Tak samo parkowanie równoległe, zawracanie w ciasnym miejscu. Dla mnie czujniki z tyłu są nieocenione.
sveno - 17-10-2015, 09:27

inq napisał/a:
Dla mnie czujniki z tyłu są nieocenione.
kamera lepsza. :twisted:
Owczar - 17-10-2015, 09:37

Z kamerą szerokokatna można wjechać na mm. Dodatkowo podczas wyjezdzania tyłem widać czy nic z boku nie jedzie. Kąt obiektywu 170 stopni.
eremita - 17-10-2015, 09:39

inq napisał/a:
eremita, może masz jednak źle zamontowane?

Dobrze były zamontowane a w galu miałem nawet ori mitsubischi.

inq napisał/a:
Dojechanie do innego auta tyłem na centymetry na parkingu pod marketem jednak ułatwiają

Mnie denerwowały że przy 40cm już piszczały ciągłym sygnałem, polegając na własnym wyczuciu dojeżdżam o wiele bliżej :wink:

mjsystem - 17-10-2015, 20:34

eremita napisał/a:
Mnie denerwowały że przy 40cm już piszczały ciągłym sygnałem
Bo tak ma być. Kiepski kierowca ma czas na zahamowanie. Dobry dojeżdża na wyczucie te 30 cm 8)
Tomi89 - 19-10-2015, 14:35

U mnie ciągłym daje jakoś od 40cm ale i tak podjeżdżam ciut bliżej, buzzer mam w bagażniku więc tak głośno nie pika :) .
Ciezko wjechać na wyczucie jeśli cofasz a na środku auta masz niski słupek czy to metalowy czy polmetrowy betonowy klocek którego nie ma możliwości zobaczyć a u mnie trochę takich parkingów jest. Ładniej wygląda zderzak jeśli nie jest porysowany :) . Czasem ktoś z rodzinki jedzie gdzieś moim autem a czujniki dają mi jakąś świadomość że zderzak będzie cały po powrocie, to też był poniekąd jeden z powodów montażu :)

Hugo - 19-10-2015, 14:59

U mnie piszczy na stałe ok. 20 cm od przeszkody.
Tomi89 - 19-10-2015, 15:12

Odległość stwierdziłem "na oko" :) możliwe że i u mnie mniej muszę podejść któregoś razu z miarka :D ale 20cm już ciągły sygnał to jakoś za blisko chyba, chociaż pewnie wszystko zależy od marki czujników.
Hugo - 19-10-2015, 20:20

Tomi89 napisał/a:
ale 20cm już ciągły sygnał to jakoś za blisko chyba
Raczej im bliżej tym lepiej :D
Tomi89 napisał/a:
chociaż pewnie wszystko zależy od marki czujników.
Mam najtańsze, zestaw kosztował ok. 60 zł.