To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Spokojny Łoś

Fragu - 10-11-2015, 09:13

Awaria!

Gwizdy i świsty przy przyspieszaniu, dużo czarnego dymu, check - nieszczelność w dolocie, pęknięte plastikowe kolanko i rozdarty gumowy kołnierz. Dzisiaj wymiana na oryginał od piżota :D

mjsystem - 10-11-2015, 09:37

A jednak się psuja ta technologia :twisted:

Żart, oczywiście Łukaszu :lol:

Fragu - 10-11-2015, 09:40

Łee no pewnie, że się psuje :D Oby tylko takie rzeczy padały! Ktoś tam już coś grzebał i próbował kleić, ale wyszło druciarstwo z tego. Teraz będzie nowe kolanko i obejma i będzie spokój.

Chciałem zimówki zakładać, ale jest taka pogoda (15 stopni), że pewnie założę pod koniec grudnia dopiero :P

mjsystem - 10-11-2015, 09:42

Fragu napisał/a:
Chciałem zimówki zakładać, ale jest taka pogoda (15 stopni), że pewnie założę pod koniec grudnia dopiero
Oby Cię nie zaskoczyła zima 8)
Owczar - 10-11-2015, 11:39

To pojedzie na letnich :) polskie zimy są takie, że zmieniam opony na święta Bożego Narodzenia i w sumie bez żadnych problemów można się poruszać. Jeszcze jako uczeń LO, a potem student mogłem pomarzyć o zimowych oponach. Przejezdzilem w sumie kilka zim, w tym jedną Łada 2107 z lekkim tyłem. Mniejsza prędkość, większy odstęp i odrobina pokory. Nie polecam oczywiście, ale nie rozumiem też kolejek do wulkanizacji jak tylko spadnie mały śnieg :)

Przy okazji gratulacje z nabytku :) totalnie inne auto niż galant. Miałem okazję trochę pojeździć malolitrazowymi dieslami i pomimo tego, że palą tyle co nic to chyba nigdy nie kupię. Nie brakuje mocy po przesiadce z galanta?

Fragu - 10-11-2015, 11:47

Weź nie dobijaj ;p Pewnie, że brakuje, chociaż w trasie nie ma wcale tragedii jak to diesel.
Ogólnie samo volvo jest bardzo fajne i do tego super audio...ale przydał by się 2,5T :)

Następne auto będzie wielogarowe albo mocne turbo :D

Co do zimówek, to w zasadzie zakładam tylko dlatego, że zwykle jade do Zakopca zimą :wink:

eremita - 10-11-2015, 16:07

No z tymi zimówkami to faktycznie, co ciekawe jak tak patrzyłem w DE dużo ludzi jeździ na całorocznych, jak przywiozłem Scenica też miał całoroczne,
Ja sam robię machnią bo przy okazji odświeżam hamownie :D

Owczar - 10-11-2015, 17:19

Jak się nie jedzie w góry albo w dalszą podróż to nie ma co dramatyzować. Mieszkając w Warszawie cieszę się jak w ogóle mogę się przejechać po śniegu. Jak tylko spadnie jadą solarki i po śniegu... Czasem wręcz widząc śnieg wyjeżdżałem na przejażdżkę- szczególnie z RWD. Jest zabawa ;)
mjsystem - 10-11-2015, 17:54

Fragu napisał/a:
Następne auto będzie wielogarowe albo mocne turbo
Proponuję V70, S80. Jest wielka różnica. I do tego pali niewiele więcej 8)
Bartekkita - 10-11-2015, 21:28

Fragu, albo S80 V8 :P
radek79 - 10-11-2015, 22:09

tak proponujecie ale chociaż koś z was jeździł tymi autami na tyle żeby je kupić
radek79 - 11-11-2015, 09:53

do normalnej jazdy wystarczą ale do chodzenia bokami do polecam starą imprezę w sedanie,mi się na tyle spodobało że chyba zaczyna ślizgać się sprzęgło przy mocniejszym depnięciu ale zabawa przednia
Fragu - 11-11-2015, 20:31

Prawdopodobnie celem będzie szybki suv...ale to przyszłość.
mjsystem - 13-11-2015, 10:58

radek79 napisał/a:
tak proponujecie ale chociaż koś z was jeździł tymi autami na tyle żeby je kupić
Ja jeździłem i byłem mega zadowolony. Zero awarii. Kilku znajomych miało/ma i też zadowoleni. 8)
Fragu napisał/a:
Prawdopodobnie celem będzie szybki suv
SUV z natury nie jest szybki. :lol: Chyba..., że masz Porsche w marzeniach. :P
Fragu - 13-11-2015, 12:05

mjsystem, zmieniłeś kolor i Cię nie poznałem :P

X3, Kuga 2.5T, Outek Turbo, Forester XT ...coś w tym stylu. Jasne, że nigdy nie będą AŻ tak szybkie...ale szybsze od innych :D