Nasze Miśki - El Stówa Galant'e Fake VR4/Combat Soilder
Stówa - 02-07-2016, 22:34
No i działo się! Dzisiaj ze Szwagrem zakończyliśmy przygotowania do ukończenia najtrudniejszego punktu z mojej listy:
Plany na rok 2016:
- poprawy lakiernicze czyli sierpy, kielichy, malowanie + montaż spoilera
A odbywało się to tak
1.Przymiarka Spoilera i upewnienie się, że to bardzo dobry wybór
2. Przekładka Alusów na Stalówki i oddanie ich do ponownego malowania
3. Mój Sporcik i Avance w trasie do Łodzi, a na zdjęciu Szwagier Swagier
4. Wizyta u Kabara, czyli 6 galantów na metr Kwadratowy i moje Halogeny od VR4 (Dwa pozostałe stoją za kadrem)
5. Przekaznie auta mojemy mistrzowi Pablo i czekanie, czekanie, czekanie...
Zamówiłem też trochę ciekawstek do miśków! Szczegóły już wkrótce! Przypomnienie listy na 2016:
Plany na rok 2016:
- dodatkowe podświetlenia wnętrza
- Nowy tajny punkt na liście
- Nowy tajny punkt na liście
- rozpórka na kielich pod maskę
- montaż i podpięcie doświetlania zakrętów w halogenach z VR4
- dodanie tempomatu
- montaż stacji multimedialnej √
- zakup halogenów VR4 √
- wymiana tapicerki na skórzaną lub dopracowanie obecnej √
- konserwacja podwozia i poprawy lakiernicze czyli sierpy, kielichy, malowanie + montaż spoilera - sprawa w toku
- grafitowa komora silnika × Rezygnacja z tego pomysłu (Odwidziało mi się)
- SWAP silnika na 2.5v6 TT × - odpada w tym roku z przyczyn finansowych zakup drugiego galanta, pochłonął resztę środków, przełożone na 2017
Stówa - 23-07-2016, 10:18
No siemanko! Rękawice zostały podjęte! Czas wyprosić niechcianego lokatora
bialyjayz - 23-07-2016, 14:12
pierwszy raz ja tutaj i szok piękny tylko pozazdrościć, aczkolwiek swego czasu i mój dorównywał urodą
tak poczytałęm temat i nie widziałem odpowiedzi ile i skąd te halogeny ? Pytam bo jestem po spotkaniu z sarną i poszukuję lewego do Avance, a nigdzie w polsce przynajmniej na alle.... nie ma
Chętnie bym pooglądał zdjęcia z pierwszych stron temaatu, jednak już nie działają
.
Pozdrowienia
dmi - 23-07-2016, 20:06
Łochh, to ja myślałem, że u mnie jest dużo rdzy w tych miejscach, masakra. Tak czy siak owocnych prac, mnie też to czeka.
Hugo - 23-07-2016, 20:38
O matko, trochę go łupie. Takiego tylnego pasa to Ci powiem, że jeszcze nie widziałem... Teraz zauważyłem, że to są fotki sedana, który tak ładnie wygląda z zewnątrz... W pierwszej chwili myślałem, że to te zmęczone kombi, które jakiś czas temu kupiłeś.
Stówa - 23-07-2016, 21:54
Hugo napisał/a: | O matko, trochę go łupie. Takiego tylnego pasa to Ci powiem, że jeszcze nie widziałem... Teraz zauważyłem, że to są fotki sedana, który tak ładnie wygląda z zewnątrz... W pierwszej chwili myślałem, że to te zmęczone kombi, które jakiś czas temu kupiłeś. |
Wiem, też mnie boli, ale właśnie dlatego się za to biorę. A propos Weterana dzisiaj powinien pojawić się tam nowy post z prac nad tym dzikiem.
dmi napisał/a: | Tak czy siak owocnych prac, mnie też to czeka. |
Mam nadzieję, że nie tak mocno jak u mnie. Powodzenia w walce z tą epidemią.
bialyjayz napisał/a: | Chętnie bym pooglądał zdjęcia z pierwszych stron temaatu, jednak już nie działają
. |
Tych zdjęć po prostu tam nie było, ale mówisz i masz. Już są specjalnie dla Ciebie.
bialyjayz - 24-07-2016, 08:00
Nice
to kiedy montaż halogenów od Vr-4 ? Chętnie zaopiekuję się Twoim lewym,
Stówa - 24-07-2016, 10:28
bialyjayz napisał/a: | Nice
to kiedy montaż halogenów od Vr-4 ? Chętnie zaopiekuję się Twoim lewym, |
Moje halogeny poszły w rozliczeniu za te od VR4, ale właściwie to jestem w stanie Ci lewy załatwić. Jak tylko odbiorę auto to pogadam z kim trzeba i może dobijecie targu
Stówa - 24-07-2016, 15:15
No a tutaj kolejne Itemsy do misiozaura :d Właśnie czekam na kosmetyki do regeneracji tego cuda!
Bizi78 - 24-07-2016, 15:23
A nie lepiej dać do hydrografiki .
Kiedyś Bartek robił w swoim EA i fajnie wyszło choć drogawo .
http://forum.mitsumaniaki...1383869#1383869
Stówa - 24-07-2016, 15:37
Wiem, widziałem, ale u mnie w aucie tylko kierownica będzie w drewnie, reszta idzie do malowania. Kokpit odświeżę przy okazji, polerką
bialyjayz - 24-07-2016, 22:19
Stówa napisał/a: |
Moje halogeny poszły w rozliczeniu za te od VR4, ale właściwie to jestem w stanie Ci lewy załatwić. Jak tylko odbiorę auto to pogadam z kim trzeba i może dobijecie targu |
zostałbyś w moich oczach zbawicielem
Fajnie, że zaglądłem mam nadzieję, że dobijemy targu.
Paweł84 - 15-08-2016, 23:06
[quote="Stówa"]No siemanko! Rękawice zostały podjęte! Czas wyprosić niechcianego lokatora
prawa autorskie do tych zdjęć masz
Stówa - 16-08-2016, 21:23
Paweł84 napisał/a: | No siemanko! Rękawice zostały podjęte! Czas wyprosić niechcianego lokatora
prawa autorskie do tych zdjęć masz |
Mam mieć
Stówa - 20-08-2016, 23:52
Cześć, Witajcie!
Wybaczcie mi, że jestem brudny, ale dopiero teraz wróciłem do domu. Część z was pewnie mnie zna, część może nie. Moim właścicielem jest Łukasz, znany wam jako "Stówa". Ostatnio byłem trochę niegrzeczny i miałem swoje kaprysy, co strasznie go smuciło, ale kocha mnie i robił wszystko wraz z jego przyjaciółmi, żebym wrócił do formy. Dostałem ostatnio:
- Nowy rozrząd
- Klocki Hamulcowe
- Wahacz
- Pasek wspomagania
- Nabitą klimę
- Konserwację podwozia
- Halogeny
- Spoiler
- Trochę jaśniejszy kolor felg
- Kielichy
I prawie całego mnie wymalowali! Fajnie, co?!
Teraz nas czeka dużo pracy przed Spotem! Mam mieć umytą komorę silnika, nałożony wosk w dodatku wysprzątają mnie w środku i mam dostać jakąś niespodziankę jeszcze! Nie mogę się doczekać!
//Stówa
To może teraz coś ode mnie. Galant wrócił cały i zdrowy. Felgi pomalowaliśmy na trochę jaśniejszy, bardziej metaliczny kolor, zrobiona konserwacja podwozia i cała blacharka, kielichy, sierpy, rant klapy, dołożony spoiler i halogeny od VR4. Założony nowy rozrząd i pasek od wspomagania, dobita klima (podejrzenie nieszczelności, dodany barwnik, będziemy badać sprawę. Do podpięcia światło stopu w spoilerze i dołożenie doświetlania zakrętów z wersji VR4. I zaspawałem tą wysuwaną antenę. Nie jest źle, troszeczkę faluje na obrotach, ale możliwe, że jeszcze się uczy po odpięciu akumulatora. Na ten rok nie planuję już żadnych grubych inwestycji, chociaż zobaczymy co będzie. Lista pomysłów się wydłuża!
|
|
|