Lancer Ogólne - Uszkodzony lancer.
pawelek32 - 09-05-2021, 22:34
Jutro zadzwonię w sprawie używanych drzwi w interesującym mnie kolorze.
Planowałem jechać do blacharza, ale chyba odpuszczę. Taniej i lepiej za 900zł raczej nie zrobi?
Sama wymiana drzwi i przełożenie mechanizmów nie jest chyba trudne?
Dlaczego u mnie w drzwiach jest zamek do kluczyka, a w tych z aukcji wcale go nie ma?
Jest gładko tak jak u mnie od strony pasażera.
HUGIO - 10-05-2021, 10:00
pawelek32 napisał/a: | Dlaczego u mnie w drzwiach jest zamek do kluczyka, a w tych z aukcji wcale go nie ma?
Jest gładko tak jak u mnie od strony pasażera. |
Zapytaj się dokładnie sprzedawcy z jakiego auta to jest, bo brak otworu na kluczyk sugeruje, że to są drzwi pasażera z Anglika (nie wiem, czy to jest problem, jeśli się przełoży środek i klamkę). No chyba, że to z wersji USA, albo jakiejś na Azję, to tam mogły być inne zamki.
Poszukaj sobie kontaktu do ryścars - tam często mają sporo części do Lancerów, a nie zawsze są na allegro wystawione.
pawelek32 - 10-05-2021, 12:19
Nie mogę dodzwonić się do sprzedawcy.
Czy brak zamka na kluczyk w drzwiach to problem?
Przez 11 lat nigdy bo nie używałem...
Gorzej jak w drzwiach na inne rynki są inne mechanizmy, albo kolor może mieć inny odcień??
HUGIO - 10-05-2021, 13:02
pawelek32 napisał/a: | Czy brak zamka na kluczyk w drzwiach to problem? |
Gdy Ci się rozładuje akumulator, to trochę tak . Ale to zawsze możesz przełożyć ze swoich drzwi.
pawelek32 napisał/a: | Gorzej jak w drzwiach na inne rynki są inne mechanizmy |
To by musiał ktoś z programami części Ci powiedzieć, ja tego nie wiem. Jest też opcja do ASO zadzwonić i może Ci coś więcej o tym powiedzą, ale do tego pewnie byś potrzebował VIN auta z którego pochodzą ,,nowe" drzwi.
Kolor powinien być ten sam (to poznasz po kodzie), jednakże może się odcień trochę różnić zależnie od warunków w jakich było auto (lekko wyblakł od słońca, itp.).
pawelek32 - 10-05-2021, 16:04
Udało mi się skontaktować ze sprzedawcą i okazało się, że to drzwi pasażera z anglika. Ponoć wszystko pasuje, a zamek można również przełożyć.
Raczej się zdecyduje. Byłoby 850zł z przesyłką.
W internecie znalazłem tylko 1 szt niebieskich lewy przód.
Wygląda, że albo:
-niebieskich jest mało
-niebieskie mniej uczestniczą w kolizjach
-nie umiem szukać w internecie:)
ryścars jak narazie też nie odbiera telefonu- będę jeszcze próbować.
Dzisiaj zamontowałem drzwi.
Nie obyło się bez niespodzianek- w okablowaniu nie było kostki do podłączenia sterowania szybami. W sumie to przecież drzwi pasażera z anglika, wiec uzasadniona oszczędność przy produkcji. Przełożyłem kable ze swoich i jest ok.
Zamka na kluczyk nie przekładałem.
Z ciekawostek dodam, że u mnie były 3 kabelki do zamka, a w angliku jest 1 gratis i są 4 kable.
Kruchy41 - 28-09-2022, 16:01 Temat postu: Lancer VIII.. Listwa zgarniająca Witam Panowie... Pomoże ktoś w znalezieniu części lub może posiada listwe zgarniającą wewnętrzna drzwi przednich lewych.. Poprostu kupilem auto bez tej listwy... Mam jej numer 5706A027... Macie jakis namiary na jakis gości co maja części do Lancera... Allegro pusto 😐
https://www.fotosik.pl/zd...9e7f136e34ff028
Robert_N - 01-10-2022, 16:52 Temat postu: Zaślepka podnòżek Witam,
zginęła mi w dziwnych okolicznościach zaślepka od podnòżka kierowcy (z lewej strony i nie mogę znaleźć gdzie można takie cudo kupić. (pewnie w ASO być może się znajdzie). Czy ktoś jest w stanie poratować?
Pozdrawiam, Robert
toscani - 12-11-2023, 12:04
Hej, czy ktoś orientuje sie gdzie mozna kupic samą obudowe lusterka zewnetrznego (lewe) do lancera?
Grzegorz42 - 12-11-2023, 12:28
toscani , https://allegro.pl/oferta/lewa-obudowa-lusterka-mitsubishi-lancer-2007-12960965598
toscani - 12-11-2023, 17:26
dzieki, tez widzialem to ogloszenie i zastanawialem sie jeszcze nad pomalowaymi z aliexpress ale chyba moglyby nie pasowac do tego modelu bo tam sa same do CX
utwiedziles mnie i zamowilem z allegro
|
|
|