To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Kassia - Mitsubishi Eclipse 3.0V6 2000r.

Kassia - 09-05-2017, 16:29

Konserwacja najwczesniej w czerwcu :)

MichciuGT napisał/a:
W tym modelu nie ma przypadkiem zabezpieczenia w postaci uruchamiania silnika dopiero po wciśnięciu sprzęgła? :>
Przy okazji, zrobiłabyś zdjęcie z komory silnika? jestem Ciekaw jak u Ciebie wygląda

Jest, bez sprzegła nie odpale :P
Moge zrobić zdjecie ale nic ciekawego tam nie ma :P

wojtas napisał/a:
Kasiu pamiętasz może jeszcze, jaki nr i jakiego producenta kupiłaś przewody WN?

Niestety nie pamietam, wiem ze zaplacilam za przewody 200 zł w sklepie z czesciami do amerykanców.

wojtas - 09-05-2017, 16:36

No trudno szukam dalej.
MichciuGT - 09-05-2017, 17:00

Kassia napisał/a:
Jest, bez sprzęgła nie odpalę :p

Nie to żebym narzekał... ale gdybyś o tym wspomniała tutaj (nie każdy o tym wie że trzeba wciskać sprzęgło w niektórych modelach żeby odpalić silnik), to ktoś by pewnie podpowiedział żeby sprawdzić czujnik przy sprzęgle, a przy okazji jego mocowanie i przewody ;) , no ale masz to już na szczęście za sobą :)

Kassia napisał/a:
Mogę zrobić zdjęcie ale nic ciekawego tam nie ma :p

Ja się zachwycam fabrycznymi konstrukcjami mitsu jak często są paręnaście lat do przodu technicznie wykonane w porównaniu do innych marek, ale mam głównie do czynienia z małymi silnikami, a tutaj "210KM 3.0V6"..., no i nie wiem traktować twoją odpowiedź, na serio czy jako ironię :)

Kassia - 09-05-2017, 17:25

Ja każde auto odpalam ze sprzegłem wiec dla mnie to logiczne że trzeba :D

A co do silnika to chodziło mi o to, że troche syf tam jest, a nie wypucowane na błysk :P

MichciuGT - 09-05-2017, 19:13

Przyzwyczajenie dobre, choć sam od czasu do czasu odpalam bez wciśniętego sprzęgła żeby w razie czego usłyszeć czy jest jakiś nie normalne zachowanie samochodu, czy jakiejś innej maszyny.

To w pewnym sensie nawet dobrze że jest syf (kurz), a nie wypucowany na błysk, o ile nie jest zarzygany olejem ;) , wtedy chociaż widać w jakim stanie jest silnik i zawsze można zwrócić na coś uwagę jak ma się porównanie do drugiego takiego samochodu z takim silnikiem ;) , zdjęcie może być też w pw.

wojtas - 13-05-2017, 13:18

Tak na marginesie, stawiam każdemu skrzynkę piwa kto ściągnie kolektor ssący w 3.0 eclipse po lifcie w 30 minut. Mi zajęło to 2h. W sigmie można zrobić to w 30min. Ale w kliperku jest więcej zabawy :wink:
https://goo.gl/photos/QGfWu5o7o5nAWwWZ7

Kassia - 15-05-2017, 22:08

Obiecane zdjęcie silnika. Tak jak mówiłam: szału nie ma.
Tak szczerze to jak pierwszy raz otworzylam maske to poczułam się oszukana bo nie wierzyłam że to jest Vka :P ale ostatnio widziałam, że znajomy z Ecli 3.0 ma to samo wiec chyba tak ma to wyglądać :mrgreen:

jaco2g - 15-05-2017, 23:02

He,he w takich modelach Mitsu jak Twój czy mój V-ki są ustawione poprzecznie i może faktycznie mylić oko ale dźwięku raczej nie da sie podrobić. :)
Hugo - 15-05-2017, 23:23

Kassia napisał/a:
Obiecane zdjęcie silnika
Typowe stare Mitsu :D
tresorex - 16-05-2017, 22:02

Przecież to silnik z matiza 3 cylindrowy ;)
Kassia - 27-06-2017, 15:11

Udało mi się nareszcie wybrać na sprawdzenie/nabicie klimatyzacji w Myszaku.
Już sie prawie cieszyłam, że sie uda i bedzie wszystko po prostu działać, ale nie. Przecież to moje auto i tu nigdy nic nie działa ot tak^^
W przyszłym tygodniu bedzie wyciągana chlodnica klimy i temat ogarniany bo coś tam jest pękniete. A miało być tak pięknie... :P

Kassia - 11-07-2017, 16:21

Na jutro albo pojutrze mam dostać chlodnice klimatyzacji bo z mojej było sito. Mam nadzieje że będzie pasować i po wymianie juz nic wiecej nie okaze sie nie sprawne :P

Kupiłam też drążek kierowniczy, bo sie Mysza ostatnio rozlatała i źle sie prowadziła :/

I pomalowalam sobie dekielki na czarno do moich super felg 8)

tresorex - 11-07-2017, 17:47

Drążek czy końcówkę drążka? Polecam wymienić od razu 2 strony i jechać na zbieżność :)
Kassia - 11-07-2017, 19:00

Drążek, jak powiedzialam ze od razu 2 to mechanicy stwierdzili ze nie trzeba^^ to nie wiem czy faktycznie nie trzeba czy im sie nie chce :P
a zbieznosc i tak jest do ustawienia bo wydaje mi się że coś mi skubie opony :|

Ziemba. - 11-07-2017, 19:33

Ja bym wymienił parami, bo jak jeden Ci się rozleciał to zaraz i drugi może polecieć.
Powiedzieli, że nie trzeba, bo w razie co drugi raz Cię skasują za wymianę i ustawienie zbieżności jeśli mają taką możliwość. Stały klient to najlepszy klient.