To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - Zakup Otlandera 1 Prośba o pomoc

Bzyk_R1 - 02-12-2016, 20:54

Witaj, ano podszedłem go nie powiem. Kurny leciały na końcu rozmowy :) O to mi chodziło. W sumie to nie chce mi się ciągnąć tematu. Ostrzegłem Ciebie i to mój sukces. I każdy następny jak zapyta o niego to pokaże ten wątek...ja mam swoje życie nie mam wsparcia nie chce iść na wojnę sam. Ale ważne że szkolenie na którym byłem z psychologii sprzedaży działa i daje jakieś tam efekty miłe :D

Co do tego Mirasa numer 2 to jak ukrywa numery to już źle świadczy. Ja jak kupowałem mojego to nawet francuskie nalepki na szybę mi wysłał i po nich potwierdziłem przebieg. Nie ukryje vinu jak przyjedziecie live obejrzeć. Potem szybki check na stronie duńskiej i może coś pokaże. Te strony co przytoczyłeś nic mi nie wnoszą do tematu. Poza tym pieczątka po 15k km i po 133k km? Dla mnie książka bez wartości... Ogólnie środek i pod maską wygląda o niebo lepiej od tamtej amfibii :) A cena już z akcyzą? bo jak nie to sporo wyjdzie. Zapytaj czy wypisze FV na pełną kwotę i wystawi jako właściciel komisu na siebie?

Cacy nie cacy to Ty masz zbadać dotknąć oblukać powąchać i z każdej strony liznąć :wink: . Pieniądze są TWOJE i w dupie mam jego zdanie.

turek61 - 03-12-2016, 11:56

Witam
Czy to normalne że po sprawdzeniu VIN tego modelu:
http://otomoto.pl/oferta/...y-ID6yFoSD.html

dostaję bardzo skąpe informacje nie podajace nawet modelu silnika i wyposażenia ?

https://drive.google.com/open?id=0B7CdAjgaxfBYYlJDck9yUmxSem8

Bzyk_R1 - 03-12-2016, 17:07

turek61, Jeżeli auto z Niemiec to normalne że mało o nim w bazie. Niemcy nie mają takiego obowiązku jak np w Danii żeby wpisywać do bazy ogólnodostępnej przebiegu z badania technicznego. A tak w ogóle to przytoczyłeś link z autoDNA firmy która tworzy raporty ale za kasę. Miałem kiedyś ich raport w rękach na żywo i powiem Ci w wypadku auta z niemiec to często kasa wrzucona w błoto. Bardzo mało informacji "pożytecznych" dla kupującego. Są wyjątki oczywiście bo raz widziałem raport z fotkami z zagranicznej aukcji jak był rozbity i trafił na aukcję firm handlujących rozbitkami. Poszukaj innych stron www dekodujących VIN na niektórych można sporo info za darmo wyczytać. Jakbyś trafił na auto z Francji to tam można dużo się dowiedzieć po nalepkach na szybę z przeglądów. Bazy ogólnodostępnej nie ma ale już SKP prowadzą swoją historię pojazdów :)
Bizi78 - 03-12-2016, 19:23

turek61 napisał/a:
dostaję bardzo skąpe informacje nie podajace nawet modelu silnika i wyposażenia ?

Bo jest błąd w numerze vin :wink: .
10 pozycja powinno być 5 a nie S.

Ogólne dane wg, vinu.
Outlander (EUR)
2400 MIVEC SPORT(MIVEC/4WD/EURO4),S4FA/T LHD
Model CU5W
Classification XRHYZL6
Option U62
Exterior G44B
Interior 94D
Production Period 2004092

turek61 - 04-12-2016, 09:45

Cytat:

Bo jest błąd w numerze vin :wink: .
10 pozycja powinno być 5 a nie S.

No pewnie. Mirek chyba zle odczytał albo się pomylił a ja nie zauważyłem.

Bzyk_R1 - 04-12-2016, 18:39

Drążę jednak delikatnie temat czarnego O1 z Trzcianki. Uwziąłem się no...:) Po moim telefonie Miras nie zmienił przebiegu ani ceny, natomiast usunął kompromitujące fotki spod maski oraz zamazał tablice rejestracyjne żeby utrudnić kolejnym szukającym zadanie i potwierdzenie przebiegu. Co za świnia. Zgłosiłem naruszenie na Otomoto.
turek61 - 04-12-2016, 19:04

Koledzy... trochę poczytałem forum i większość jest zdania że silnik 2.4 nie jest kompatybilny z gazem.
Wypalają się ponoć gniazda zaworowe.
Być może to jest tak jak było z moją Cari GDI kiedy ją kupiłem z przebgiem 150 tys. i wszyscy się dziwili że silnik jeszcze żyje a on świetnie się ma przy 270 tys.. Fakt Mitsu wsadzilo tu LPI a co fabryczna instalacja to fabryczna.
Powiedzcie czy faktycznie silniki benzynowe Outkach są tak wrażliwe na LPG ?
Jeździć Outkiem na benzynie mnie nie stać.
Chciałbym poznać wasze zdanie o tym egzemplarzu. Nigdy nie miałem diesla i jestem trochę anty jak już wczesnej pisałem ale mam go praktycznie obok siebie w Szczecinie i ASO pod nosem do sprawdzenia auta:

http://otomoto.pl/oferta/...ml#contact-form

Faktem jest że musiałbym chyba dobrać kredytu.
Moja Cari 1.8 pali ok.10 l gazu na 100 km. co daje ok. 22 zł.,ciekawe jakie spalanie ropy ma ten DID.

Bzyk_R1 - 04-12-2016, 19:27

Słuchaj podobno Hondę jak zagazujesz to silnik umiera? Potwierdzasz? A w moim serwisie LPG jak byłem na strojeniu stały dwa syfiki na gazowanie. Słuchaj znam jeden egzemplarz z okolicy kolega jeździ 2,4 i ma 260 tys przebiegu nie wiem ile już na LPG. Jak będziesz dbał o 2,4 i go regularnie regulował to IMHO nic złego się nie stanie. Nie mam jak tego podeprzeć przykładem. Dobra instalacja wystrojona może w tym silniku śmigać.

Co do tego egzemplarza to cóż...kiedyś pisałem że za tyle to się kupuje I generacje. Poza tym jestem gorącym przeciwnikiem silników 2.0 TDI VW na pompowtryskach do 2008r. Bo oczywiście wiesz że to jest pod maską?

PABLO998 - 04-12-2016, 19:52

turek61, ja ma zagazowanego Outka 2,4 , zrobiłem nim dopiero 7tys. i jak na razie wszystko. Jeśli instalacja jest dobrze wyregulowana i pilnujesz regulacji zaworów ( która w tym silniku jest ręczna - na śrubkę) to nie powinno się nic stać. Poza tym od nas jeszcze Yoshiko i Robert76 mają Eclipsy z tymi silnikami w gazie...

[ Dodano: 04-12-2016, 19:56 ]
Tu na forum gdzieś czytałem ,że jeden z kolegów przejechał Outkiem 2,4 na gazie ponad 180 tys i nic się nie dzieje, auto dalej jeździ - to mnie przekonało do zakupu i zagazowania miveca :wink:

staszq2 - 04-12-2016, 20:44

turek61 napisał/a:
Koledzy... trochę poczytałem forum i większość jest zdania że silnik 2.4 nie jest kompatybilny z gazem.

Nie ma czegoś takiego, po prostu trzeba więcej zachodu w tym aby wszystko grało i chodziło dłużej na gazie niż 100 000 km. Jak oddasz auto do ogarniętego gaziarza i założy Ci dobre komponenty to auto będzie śmigać aż miło

Haiku - 05-12-2016, 15:55

PABLO998 napisał/a:
turek61, ja ma zagazowanego Outka 2,4 , zrobiłem nim dopiero 7tys. i jak na razie wszystko. Jeśli instalacja jest dobrze wyregulowana i pilnujesz regulacji zaworów ( która w tym silniku jest ręczna - na śrubkę) to nie powinno się nic stać. Poza tym od nas jeszcze Yoshiko i Robert76 mają Eclipsy z tymi silnikami w gazie...

[ Dodano: 04-12-2016, 19:56 ]
Tu na forum gdzieś czytałem ,że jeden z kolegów przejechał Outkiem 2,4 na gazie ponad 180 tys i nic się nie dzieje, auto dalej jeździ - to mnie przekonało do zakupu i zagazowania miveca :wink:

Mój szwagier miał 2,4 z gazem. Sprzedawał z przebiegiem 420 tys. w pełni sprawne.

Bzyk_R1 - 05-12-2016, 19:15

Parę ofert z mobile.de tak żeby dać do myślenia...

35200zł
https://www.mobile.de/pl/.../225695587.html

Ależ ten ładny w środku. Aż miło popatrzeć.
35000zł
https://www.mobile.de/pl/.../236454566.html

Ten 30000zł Niby mniej nalatane od mojego a wygląda gorzej fotel...
https://www.mobile.de/pl/.../233318618.html

szydlos - 05-12-2016, 22:33

Bzyk_R1 napisał/a:
Fragu, desti, Mam dziwne wrażenie że chwalimy to samo auto :mrgreen: :rolleyes: :twisted:

A miało być moje :cry: :cry: :cry: do tej pory boli mnie serce jak patrzę na fotki,cóż choroba była górą i małe niedomówienie...

Fragu - 06-12-2016, 11:16

szydlos, też mi już tak auta przed nosem poszły wcześniej :D
Szukaj dalej, bo warto!

Bzyk_R1 - 06-12-2016, 16:58

szydlos, Nie użalaj się nad sobą i nie płacz nad rozlanym mlekiem. Zacytuje tutaj po raz pierwszy post kolegi z forum który oglądał mojego Miśka przede mną zanim go kupiłem:

sodowy napisał/a:
jak dla mnie nie wart tej ceny, jest za bardzo zmęczony jak na te pieniądze, poza tym przy hamowaniu jakieś dziwne odgłosy wydaje. Ja odpuściłem

No kurde rzeczywiście jeżeli ktoś pisze że mój jest zmęczony to musi być prawdziwym znawcą O1T oraz musi naprawdę chcieć kupić :P I tu miał racje odgłosy przy hamowaniu wydawał ale skoro wymiana tarcz i klocków z tyłu dyskwalifikuje auto no to sorry :) Ja tam dołożyłem te 500zł i zaryzykowałem... Po kilku miesiącach eksploatacji i tym co widzę na aukcjach...myślę że było warto.

Także bez lamentu i bardziej stanowczo jak się trafi. Ładne sztuki nie stoją długo i się kurzą...