Nasze Miśki - Galancer Evilution i Satarion oraz czarne GTO TT MK3
TommiCrazy - 28-09-2007, 10:55
ponad 20 dni czekania na turbo, ale wkoncu przyszlo teraz kolej szukac kutych gratow do tego samochodu oraz kolektora na to turbo
jak widac pelne oznaczenia TD05HR -16G6 - 9.8T CZYLI LANCEER EVO8
stronka do odczytywania symboli turbiby
teraz bedzie trzeba zmienic nazwe auta na Starion Turbo WideBbody 2000EX-FQ-320
TommiCrazy - 25-10-2007, 01:46
kolejny nabytek, seryjny INTERCOOLER z evo3, ciekaw jestem czy jest sens montowac intercooler zanim przeloze silnik, czy bedzie on w czyms przeszkadzac w silniku wolnossácym?
mam jeszcze okazje kupic jeden z evo 6, ale niewiem czy bedzie wielka roznica w wlasciwosciach uzytkowych, jak sie okazalo omalo go nie wygralem wczesniej na ebaju ale jedna osoba mnie przebila i nie odebrala przesylki, dostalem 24 godzinna propozycje jako kolejny z listy
ew bedzie to upgrade dla stariona i dla galanta
Anonymous - 25-10-2007, 17:32
gratulacje sporo pracy ,kasy i wytrwalosci pozdrawiam
TommiCrazy - 06-11-2007, 21:15
kto pamieta.....czyja to byla kiedys kierownica ?
TommiCrazy - 13-12-2007, 02:28
co powiecie na takich rozmiarow turbo do mojego starionika
zakupilem sobie taki egzeplazyk na pocieszenie w dni w ktorych niemoge nim jezdzic
[ Dodano: 2007-12-13, 01:56 ]
moje male psykadelko pod kolor reszty elementow silnika
By Tommicrazy
[ Dodano: 2007-12-13, 02:10 ]
By Tommicrazy
cos ladnego na pokrywe silnika i wydechu, zeby dalo sié przejgládac
[ Dodano: 2007-12-13, 02:14 ]
By Tommicrazy
turbo od evo 8 musi miec kolektor, na odstrzal poszedl uzywany kolektor od evo6 oraz turbo outlet, gdyby sie okazalo ze trzeba przerabiac by zmiescilo sie w starionie to nie béde plakac jak bedá cieli, jak spasi bez problemu kiedys sie kupi ladny z nierdzewki
[ Dodano: 2007-12-13, 02:16 ]
By Tommicrazy
nowa pokrywa na silnik dohc
By Tommicrazy
hamulce z evo 123, nic specjalnego, ale duzo lepsze niz te co mam, tarcz narazie chyba niekupie bo niewiem do konca kiedy projekt GALANT ruszy, niama sensu ich trzymac nieuzywanych, pozatym niewiem, EBC czy TAROX czy BLACKDIAMOND?
truespinmice - 13-12-2007, 10:48
cholera tommi jak ty sie z tym wszystkim do domu zabierzesz ??
Wyjdzie na to , że pół auta przytargasz z wysp
Już sie doczekać nie moge co z tego wyjdzie
TommiCrazy - 11-02-2008, 21:30
Dawno nic nie pisalem .....
Zapadlo pare decyzji
Jednak nie kupie ani Legnum ani Galanta vr4 w wersji twin turbo
sá to piekne samochody jednak sentyment do serii e3 sprawil ze zostane przy nich.
Kupilem Galanta w wersji E39 4x4 i on bedzie bazá do budowy prawdziwej rajdoweczki
wszystkie czesci od EVO ktore nabylem w wielkiej brytani trafiá wlasnie tam, mialem okazje kupic gotowe vr4 e39 ale ciágle byly tylko sedany w ofertach, dlugo szukalem chatchbacka i wreszcie sie trafil.
Za niedlugo ruszajá prace nad autkami ale o efekcie prac poinformuje dopiero na samym koncu, nie chce zapeszac bo zawsze moze cos nie wyjsc.
Stary galant FWD zostanie odnowiony, odmalowany i przygotowany jako autko do codziennej jazdy, byc moze bedzie w nim poporstu dohc z GTI
3 autka to jest moj limit nerwowy, nie dosc ze sá spelnieniem moich marzen to i tak siedze w UK i niemoge nimi jezdzic ://///////
TommiCrazy - 02-03-2008, 15:25
Niema zartow :)po zakupie Galanta... ktory czeka sobie na wyjecie silnika
oto fotka
przyszla kolej na kolejne EXTREMALNE ZAKUPY
TURBO HKS T04Z potencjal w zaleznosci od silnika 650-850 koni mechanicznych, turbo jest po upgradach.
oraz fota z moich pierwszych razow .... starionem
Serek - 02-03-2008, 18:46
Cholera jasna, Tommi gdzieś ty wyrwał tego ślicznego Galanta? Ładniutki.
TommiCrazy - 16-03-2008, 15:40
Do galanta dzis doszedl fotel kierowcy COBRA EVOLUTION
dokladnie taki jak na fotce
narazie tylko dla kierowcy, jezli sie to sprawdzi to i dla pasazera sobie takowy sprawie.
Rozbijac sié niemam zamiaru ale o bezpieczenstwo przy tych Koniach trzeba zadbac
kamilek - 17-03-2008, 20:21
TommiCrazy napisał/a: | Jednak nie kupie ani Legnum ani Galanta vr4 w wersji twin turbo
sá to piekne samochody jednak sentyment do serii e3 sprawil ze zostane przy nich. |
Brawo! To się nazywa sentyment, stać Cię pewnie na dużo nowsze auto, a Ty wybrałeś stareńkiego Gala E3. Szacunek dla Ciebie
Bardzo podoba mi się historia Twoich samochodów. Jak ją czytałem (a zwłaszcza zakończenie, gdzie posiadasz już 3 auta ), to tak się rozmarzyłem, że może i ja kiedyś będę miał taką swoją stajnię Miśków , z tym, że mój sentyment do Gali E1 pewnie nie pozwoliłby mi na zakup niczego innego O tak, a jakby jeszcze do budy E1 wrzucić graty z E39 vr-4...w sumie to ostatnio tak sobie rozmyślałem o czymś takim, ale nie wiem, czy to to byłoby wykonalne...zresztą nieważne, nie chcę Ci tematu zaśmiecać swoimi wywodami W każdym razie gratuluję Twojego dorobku Miśkowego i nie ukrywam, że lekko zazdroszczę
Pozdrawiam
Krzyzak - 17-03-2008, 21:03
kamilek, E1 i E3 to niemal blizniaki - zmienil sie glownie ksztalt nadwozia i elementy w kabinie, wiec masz ogromne szanse na wlozenie silnika od E33gti/38/39
ponadto - mimo swoich lat - Galanty serii E3 to natrwalsze auta firmy Mitsubishi
moj ma u mnie dozywocie, a rekinka kupie tylko dla jego designu (bo jakosc juz nie ta...)
TommiCrazy - 18-03-2008, 17:52
no nie bylo latwo, od czasow gdy gdybalem ze to zrobie do czasow gdy juz prawie jestem o krok od osiagniecia zamierzonych planow minelo chyba z 5 lat
Serek - 20-03-2008, 02:17
Brawo Tommi oby tak dalej. Ja również chciałbym dorzucić kilka swoich groszy albowiem zamierzam stać się posiadaczem Gala vr-4 jw wersji E39 uż wkrótce. Być może na dniach a może za kilka tygodni. Tommi i Krzyżak bobrze wiedzą co w trawie piszczy To autko jest nie do zdarcia a i miłość do niego jest po grób. Sam marzyłem o vr-4 -ce odkąd posiadam Galanta E32. I nie mówię tu o wersjach E8x ale o sławnej E39. Być może już niedługo. Oj będzie się wtedy działo...
TommiCrazy - 21-03-2008, 15:35
Serek, mam nadzieje ze uda Ci sie wyrwac cos zacnego i w dobrym stanie.... jak beda jakies duze zloty miskow musimy stanac STARA GENERACJA VS NOWA do konkurus pieknosci :]
|
|
|