To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Srebrna Kuna czyli następca Białej strzały C50 :-)

KamilZ - 14-12-2017, 22:10

Dzięki jacek.
Podział na klasy w tym regionie jest trochę inny niż np w RMPZ. Czyli do 1,4 to 1 klasa, 1,41 do 1,6 druga klasa, od 1,61 do 2,0 trzecia i powyżej 2,01 czwarta klasa. Trochę nie sprawiedliwe jak ktoś ma np. 2,2 i musi walczyć z subaru i Evo. Ale cóż zrobić, mnie na szczęście to nie dotyczy :-)

Fragu - 15-12-2017, 07:17

Ziemba. zależy w jakich zawodach. W autoslalom to było tak:

do 1.3 - k1
1.3 - 1.6 - k2
1.6 - 2.0 - k3
2.0 + - k4

KamilZ - 15-12-2017, 10:19

A nie do 1,4 pierwsza klasa? Przecież Dawid ma 1,4 i był w pierwszej.
KamilZ - 12-02-2018, 18:52

Wreszcie sezon rozpoczęty wiec następne zmiany, oczywiście na lepsze :-)
Po ciężkich bojach wpadły dystanse na tył po 23 mm każdy.

W między czasie przyjechał wydech końcowy z colta gti c58 od Bonsao więc został już przyspawany.

Przynajmniej nie wystają już te długie rury :-)
Przed zawodami w Toruniu i Bydgoszczy które będą w ten weekend zakupiłem dwie nowe opony deszczowe wzmacniane.

Oraz korektor siły hamowania z wajchą. Będę go montował jeszcze w tym tygodniu bo nie mogę się doczekać jak to będzie działać :taniec:

Fragu - 13-02-2018, 07:33

Robisz wszystko żebym był drugi w weekend - ale nie dam się....zakładając, że w ogóle auto będzie jezdne :P

Sam jestem ciekaw tego korektora....

KamilZ - 14-02-2018, 14:47

Wszysko się okaże w sobotę i niedzielę :-)
mkm - 14-02-2018, 15:45

Taki egzemplarz katować :roll:
Dzisiaj wreszcie rozpakowałem paczkę z częściami z Kuny 8)
Szok! Pierwszy raz widzę klimę w tak dobrym stanie w tak leciwym aucie :shock:

W tym temacie też Ci podziękuję :D
Dzięki Wielkie!

KamilZ - 15-02-2018, 17:03

MKM Niemiec płakał jak sprzedawał ;-) A tak poważnie to mam już wyjęta ta puche z zza schowka. Jescze tylko przycisk i będę mógł Ci to wysłać. Miło słyszeć że coś jest dobre :-)

A tak poza tym to korektor siły hamowania już założony i różnica w dawkowaniu siły mega fajna. :-)

mkm - 16-02-2018, 01:58

Na ile pozwala odciąć oś? W skrajnym ustawieniu na samym nożnym w miejscu się nawinie? :P
KamilZ - 16-02-2018, 15:50

Wszysko w fazie testów :-) jutro będę wiedział coś więcej
scoot - 16-02-2018, 20:18

Gratulacje :D
KamilZ - 10-03-2018, 12:27

Wreszcie znalazłem chwilę czasu żeby coś napisać.
Korektor zamontowany i spisuje się rewelacyjnie, szczególnie na mokrym. Bardzo szybko można się nauczyć hamować lewą nogą jak zminimalizuję siłę hamowania na tył :taniec:

Opony deszczowe też dały radę ponieważ na kartodromie w I rundzie BMK wywalczyłem 2 miejsce w klasie i 12 w generalce na 42 osoby. :) W niedzielę na torze w Toruniu zdobyłem 3 miejsce w klasie i 12 w generalce na 41 osób. :o k: A Łukasz protonem na odwrót, w sobotę 3 miejsce i w niedzielę 2 miejsce :-) Walka była ostra bo różnice były o setne sekund :D

Kilka zdjęć z imprez :-)

Dzisiaj muszę się przygotować na jutrzejszy dzień bo startuję w I rundzie Autoslalomu.
Więc wpadają dystanse na przód po 20 mm każdy. Wymiana świec na nowe bo coś mi ostatnio poszarpuję na wolnych obrotach w czasie jazdy. I jeszcze parę innych pierdół. Kupiłem też nowe opony na asfalt w średniej mieszance :-)

A już za tydzień jedziemy na Monte Karlino, dwa dni imprezy :omg:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FneMbCSgJ_M[/youtube]

Plany na ten sezon to znaleźć kilku sponsorów żeby starty były łatwiejsze :-)

Krzyzak - 10-03-2018, 12:45

Macie ZZTop jako fana?
KamilZ - 10-03-2018, 12:55

Nie :badgrin: To prezes Automobilklubu Toruńskiego tzw. Broda :)
KamilZ - 12-03-2018, 13:23

A tak wygląda z dystansami z przodu po 20 mm na stronę i po 23 mm na tył. Wrażenia na torze takie że lepiej się trzyma w zakrętach ale w szykanach dużo gorze bo wydawało się jak by momentami nie było wspomagania. Co Wy o tym sądzicie? dystanse na przód to dobra opcja?

Na ostatnie okrążenie zdjąłem dystanse z przodu i wydawało się że dużo lepiej się skręca. ostatecznie zająłem 4 miejsce w klasie i 15w generalce czyli bardzo słabo.