To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

Wszyc - 04-03-2011, 12:04

4 dzień walki mam już pewną koncepcje by wstawić silnik ze skrzynią na łapy zobaczymy czy się powiedzie
Wszyc - 04-03-2011, 14:41

udało się siedzi wisi eureka... ale jestem padnięty.... ale wisi tylko na górnych śrubach skrzynia i trochę się rozchodzi ku dołowi to ogarnę później bo w dieslu nie miałem na dole śrub nie wiedząc czemu :P więc jak tylko jakieś znajdę pasujące rozmiarem to się tym zajmę a górne wymienię na nowe bo teraz strasznie są osłabiane przez to że skrzynia w taki sposób wisi nie dość że pracują na ścinanie to jeszcze na zginanie ale to na spokojnie sobie porobię później... teraz jedyne co mi trzeba to się umyć i wypić coś ciepłego...

Szkody to wygięte mocowanie dolne chłodnicy, wygięta półka na akumulator i połamany prędkościomierz ale w taki sposób że poskładam go bez problemu... po kiju taka robota :? ale jak się nie ma to co lubi to się lubi to co ma.... ehhh ja już chcę by to jeździło...

areksz121 - 06-03-2011, 03:28

Wszyc tylko nie pękaj :) Dasz sobie radę, tym bardziej, że tyle osób czeka na finał :D
wojtas - 06-03-2011, 09:21

No chłopie masz zdrowie. Podejrzewam że praca w takich warunkach dostarcza ekstremalnych doznań :) trzymam kciuki :thumbright:
Wszyc - 07-03-2011, 12:28

Dziś sobie zamontuje termostat i uszczelnię obudowę jego tylko tak patrze na pudełko termostatu i nazwę FAIL SAFE i nie wiem co o tym myśleć hahaha brzmi groźnie :D :D :D :lol:
Andrew - 07-03-2011, 12:49

Wszyc napisał/a:
FAIL SAFE
Ostrożny błąd? Tak to tłumaczyć :?: :mrgreen:
swinks_UK - 07-03-2011, 13:25

andrew84 napisał/a:
Wszyc napisał/a:
FAIL SAFE
Ostrożny błąd? Tak to tłumaczyć :?: :mrgreen:

Nie!

To... "zabezpieczenie antyawaryjne".
Ciekaw jestem jakie w przypadku termostatu? :doubt: Obłok pary znad silnika? :D

viader - 07-03-2011, 13:37

W tym przypadku sam termostat jest "zabezpieczeniem antyawaryjnym", gdyż czuwa nad optymalną temperaturą silnika ;)
Wszyc - 07-03-2011, 14:50

Miałem dziś robić przy aucie ale nie chce mi się coś chyba się poobijam, poczytam troche manual w paru sprawach może jutro będę miał wenę by coś robić :P

Jakoś warunki mnie nie zachęcają by kłaść się pod autem :P

jacek11 - 07-03-2011, 16:09

Wszyc napisał/a:
Jakoś warunki mnie nie zachęcają by kłaść się pod autem :P

wymiękasz? :wink: :P

Wszyc - 07-03-2011, 17:03

przemogłem się i pompę wody i obudowę termostatu zamontowałem razem z termostatem :D i na dziś koniec :P jutro walka ze skrzynią by ją skręcić od dołu bo się rozchodzi ku dołowi :P cholera nie mam dolnych śrubek do niej nigdy nie miałem muszę coś skołować :P
Wszyc - 07-03-2011, 18:41

Zmiana planów nie będzie chłodnicy oleju teraz :P zapomniałem się i nie kupiłem filtra oleju z diesla a filtr z benzyny nie podejdzie pod magistrale olejową z diesla :) a magistrala z benzyny nie ma wyjść na chłodnice oleju :P sprawa rozwiązana :P
W następnym roku przy wymianie oleju kupie filtr oleju z diesla i zamontuje magistrale z wyjściem na chłodnice oleju i będzie grało :P no chyba że chłodnica będzie w kiepskim stanie to wtedy kupię tylko adapter pod filtr oleju z wyjściem na custom chłodniczkę oleju :P chodź adapter i tak będzie z powodu czujników :P

Maretzky85 - 07-03-2011, 21:25

Magistrali nie wymienisz nie zdejmując obudowy rozrządu, więc się dobrze zastanów :P
Wszyc - 07-03-2011, 21:59

a ile to zdjąć obudowę rozrządu :) zdjąć koła pasowe na pompie wody i na wale korbowym odkręcić obudowę i koniec :) mówię tylko o tym kolanku gdzie filtr oleju przychodzi :)
swinks_UK - 07-03-2011, 23:41

Tak sobie czytam, czytam, czytam...
Krzychu, a czemuś ty od razu nie wstawiał 6a13tt? :D
Byś się tak samo narobił, a potem efekt większy.

A tak na serio. To moze zrób już na stałe przeniesienie filtra oleju. Teraz tzw. relocation kits jest dostatek na rynku. Kilka węży w plecionce na złączkach AN-10 da radę. Na przyszłość jak znalazł, gdy znowu ci coś w mózgownicy odbije. :mrgreen: