Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Wszyc - 04-03-2011, 12:04
4 dzień walki mam już pewną koncepcje by wstawić silnik ze skrzynią na łapy zobaczymy czy się powiedzie
Wszyc - 04-03-2011, 14:41
udało się siedzi wisi eureka... ale jestem padnięty.... ale wisi tylko na górnych śrubach skrzynia i trochę się rozchodzi ku dołowi to ogarnę później bo w dieslu nie miałem na dole śrub nie wiedząc czemu więc jak tylko jakieś znajdę pasujące rozmiarem to się tym zajmę a górne wymienię na nowe bo teraz strasznie są osłabiane przez to że skrzynia w taki sposób wisi nie dość że pracują na ścinanie to jeszcze na zginanie ale to na spokojnie sobie porobię później... teraz jedyne co mi trzeba to się umyć i wypić coś ciepłego...
Szkody to wygięte mocowanie dolne chłodnicy, wygięta półka na akumulator i połamany prędkościomierz ale w taki sposób że poskładam go bez problemu... po kiju taka robota ale jak się nie ma to co lubi to się lubi to co ma.... ehhh ja już chcę by to jeździło...
areksz121 - 06-03-2011, 03:28
Wszyc tylko nie pękaj Dasz sobie radę, tym bardziej, że tyle osób czeka na finał
wojtas - 06-03-2011, 09:21
No chłopie masz zdrowie. Podejrzewam że praca w takich warunkach dostarcza ekstremalnych doznań trzymam kciuki
Wszyc - 07-03-2011, 12:28
Dziś sobie zamontuje termostat i uszczelnię obudowę jego tylko tak patrze na pudełko termostatu i nazwę FAIL SAFE i nie wiem co o tym myśleć hahaha brzmi groźnie
Andrew - 07-03-2011, 12:49
| Wszyc napisał/a: | | FAIL SAFE | Ostrożny błąd? Tak to tłumaczyć
swinks_UK - 07-03-2011, 13:25
| andrew84 napisał/a: | | Wszyc napisał/a: | | FAIL SAFE | Ostrożny błąd? Tak to tłumaczyć |
Nie!
To... "zabezpieczenie antyawaryjne".
Ciekaw jestem jakie w przypadku termostatu? Obłok pary znad silnika?
viader - 07-03-2011, 13:37
W tym przypadku sam termostat jest "zabezpieczeniem antyawaryjnym", gdyż czuwa nad optymalną temperaturą silnika
Wszyc - 07-03-2011, 14:50
Miałem dziś robić przy aucie ale nie chce mi się coś chyba się poobijam, poczytam troche manual w paru sprawach może jutro będę miał wenę by coś robić
Jakoś warunki mnie nie zachęcają by kłaść się pod autem
jacek11 - 07-03-2011, 16:09
| Wszyc napisał/a: | Jakoś warunki mnie nie zachęcają by kłaść się pod autem |
wymiękasz?
Wszyc - 07-03-2011, 17:03
przemogłem się i pompę wody i obudowę termostatu zamontowałem razem z termostatem i na dziś koniec jutro walka ze skrzynią by ją skręcić od dołu bo się rozchodzi ku dołowi cholera nie mam dolnych śrubek do niej nigdy nie miałem muszę coś skołować
Wszyc - 07-03-2011, 18:41
Zmiana planów nie będzie chłodnicy oleju teraz zapomniałem się i nie kupiłem filtra oleju z diesla a filtr z benzyny nie podejdzie pod magistrale olejową z diesla a magistrala z benzyny nie ma wyjść na chłodnice oleju sprawa rozwiązana
W następnym roku przy wymianie oleju kupie filtr oleju z diesla i zamontuje magistrale z wyjściem na chłodnice oleju i będzie grało no chyba że chłodnica będzie w kiepskim stanie to wtedy kupię tylko adapter pod filtr oleju z wyjściem na custom chłodniczkę oleju chodź adapter i tak będzie z powodu czujników
Maretzky85 - 07-03-2011, 21:25
Magistrali nie wymienisz nie zdejmując obudowy rozrządu, więc się dobrze zastanów
Wszyc - 07-03-2011, 21:59
a ile to zdjąć obudowę rozrządu zdjąć koła pasowe na pompie wody i na wale korbowym odkręcić obudowę i koniec mówię tylko o tym kolanku gdzie filtr oleju przychodzi
swinks_UK - 07-03-2011, 23:41
Tak sobie czytam, czytam, czytam...
Krzychu, a czemuś ty od razu nie wstawiał 6a13tt?
Byś się tak samo narobił, a potem efekt większy.
A tak na serio. To moze zrób już na stałe przeniesienie filtra oleju. Teraz tzw. relocation kits jest dostatek na rynku. Kilka węży w plecionce na złączkach AN-10 da radę. Na przyszłość jak znalazł, gdy znowu ci coś w mózgownicy odbije.
|
|
|