Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Andrew - 22-03-2011, 13:43
Takiej firmy łączniki na tył założyłem do gala
Hugo - 22-03-2011, 14:30
andrew84 napisał/a: | Takiej firmy łączniki na tył założyłem do gala | No popatrz, ja też po padaczce YAMATO
Zamówiłem końcówkę drążka kierowniczego, wybór padł również na CTR, koszt taki jak 555. Potestujemy... Będę miał jeden lub dwa (okaże się jak sprawdzę prawy drążek) drążki kierownicze firmy 555 na sprzedaż. Cena będzie okazyjna...
Przed chwilą zakończyłem lakierowanie ramek drzwi. Masakra ile oklejania było, 1,5 godz. na stronę, gdybym wiedział, że to tyle grzebania to chyba dałbym sobie spokój, ale warto było. Nareszcie ramki wszystkich drzwi są w jednakowym odcieniu, czarny połysk. Teraz schną sobie w pięknym słońcu.
rosomak1983 - 22-03-2011, 14:38
Hugo, moze jakies foty ???
Hugo - 22-03-2011, 14:59
rosomak1983 napisał/a: | Hugo, moze jakies foty ??? | Napewno będą, ale jutro jak go umyję, bo dzisiaj nie mogę. Farba schnie min. 10 godzin.
Tomii - 22-03-2011, 15:34
Hugo napisał/a: | Teraz schną sobie w pięknym słońcu. |
tylko uważaj żeby Ci się do nich muchy nie poprzyklejały
Hugo - 22-03-2011, 15:42
Tomii napisał/a: | tylko uważaj żeby Ci się do nich muchy nie poprzyklejały | Niby nie latają
Andrew - 22-03-2011, 18:55
Cytat: | Niby nie latają | Much nie ma, ale bociany wracają i jak osiądą na ramkach, to dopiero narobią roboty
dawidoski13 - 22-03-2011, 20:16
Hugo, musisz pokazać foty jak to wyszło bo mnie też to czeka, strasznie szpecą takie białawe plamy na ramkach...
mkm - 25-03-2011, 03:45
Hugo napisał/a: | Myślę sobie jeszcze czy powodem tego, że tak szybko markowa końcówka dostała luzu może być to, że przez ok. 2 miesiące jeździłem na bijących tarczach? Z drugiej strony co z tego, że "trzepało" trochę końcówką podczas hamowania, przecież jak nie dostanie się do niej woda, kurz, brud to chyba drgania nie powinny jej uszkodzić... |
Wg. mnie mogło tak być.
Przeciążenia przy hamowaniu są olbrzymie... jak do tego dodamy stałe, rytmiczne "bicie" to ma szanse luz złapać bardzo szybko.
Hugo - 25-03-2011, 08:29
mkm napisał/a: | Wg. mnie mogło tak być.
Przeciążenia przy hamowaniu są olbrzymie... jak do tego dodamy stałe, rytmiczne "bicie" to ma szanse luz złapać bardzo szybko. | Chciałbym być pewny, ze to to, byłbym spokojny. Tymczasem w temacie, z pomocą drugiej osoby sprawdziłem końcówkę z prawej strony i... taki sam ogromny luz . Oczywiście końcówka również firmy 555. Już zamówiona nowa końcówka CTR. Jeszcze nie jestem pewien co do prawego drążka kierowniczego, bo nie był wymieniany, ale podczas wymiany końcówki sprawdzę go na 100%. Jakby co mam 2 szt. nowych drążków firmy 555 to się wymieni i od razu ustawi zbieżność. Teraz potestujemy końcówki CTR.
Wczoraj umyłem auto, ramki drzwi przetarłem woskiem Carnauba i powiem Wam, ze jestem mega zadowolony z tego, że je polakierowałem. Wygladaja świetnie. Postaram sie porobić jakieś fotki jutro.
Andrew - 25-03-2011, 08:33
Hugo napisał/a: | jestem mega zadowolony z tego, że je polakierowałem | Może lakiernikiem zostaniesz
Hugo napisał/a: | Postaram sie porobić jakieś fotki |
Nie postaraj się tylko zrób i wrzuć
A kierownicę dzięki Twojej pomocy udało mi się ściągnąć
Hugo - 25-03-2011, 11:06
andrew84 napisał/a: | Może lakiernikiem zostaniesz | To w 100% niemożliwe, nie mogę patrzeć jak kumpel przygotowuje elementy do lakierowania, bo mnie szlag trafia, a co dopiero w tym robić Nie mam tyle cierpliwości... Mogę tylko od czasu do czasu coś u siebie "malnąć", choć wcale nie sprawia mi to przyjemności, co innego efekt, o ile jest. andrew84 napisał/a: | A kierownicę dzięki Twojej pomocy udało mi się ściągnąć | Czytałem w Twoim temacie. Cieszę sie, ze pomogłem. To typowy sposób ich zdejmowania.
EDIT:
Nareszcie dotarł pierścień centrujący na felgę, czyli "przejście" z rozmiaru 72,5 mm na 67,1 mm. Jednego mi brakowało, chociaż nie zauważyłem jakiś wibracji itp. podczas jazdy to jednak nie wytrzymałem i musiałem go kupić. Muszę mieć wszystko kompletne. Jutro do odbioru końcówka drążka, będę montował jedno i drugie razem.
Tomii - 26-03-2011, 10:42
Hugo napisał/a: |
Nareszcie dotarł pierścień centrujący na felgę, czyli "przejście" z rozmiaru 72,5 mm na 67,1 mm. Jednego mi brakowało, chociaż nie zauważyłem jakiś wibracji itp. podczas jazdy to jednak nie wytrzymałem i musiałem go kupić. Muszę mieć wszystko kompletne. |
powyżej 110km/h na pewno byś odczuł wibracje a powyżej 130 to już masakra, znam z autopsji.
Matejko - 26-03-2011, 14:35
Tomii napisał/a: | powyżej 110km/h na pewno byś odczuł wibracje a powyżej 130 to już masakra, znam z autopsji. |
jak mial to kolo z tylu, to nic by nie poczul
Hugo - 26-03-2011, 15:29
Matejko napisał/a: | jak mial to kolo z tylu, to nic by nie poczul | Tak było z tyłu z prawej strony. Jaklieś tam wibracje czułem powyżej 100 km/h, ale bo ja wiem czy to z powodu braku pierścienia? Raczej od opon na profilu 40 i stanu naszych "dróg", chociaż kto wie, wczoraj nie wytrzymałem i go założyłem, dzisiaj sprawdzimy jak się jedzie.
Poza tym już od dawna chodzi za mną chęć przyklejenia paska przyciemniającego na przednią szybę, nawet takiego zakupiłem, klejony od wewnątrz. Z powodu kłopotliwości jakie niewątpliwie sprawia takie klejenie (jeszcze lusterko wewnętrzne przeszkadza) wpadłem na pomysł żeby kupić taki pasek naklejany na zewnątrz:
http://allegro.pl/naklejk...1526037861.html
Co o tym w ogóle myślicie, oczywiście pasek bez żadnego napisu, tylko waham się jaki kolor wybrać, interesują mnie tylko dwa: czarny albo szary-srebrny. Chyba lepiej czarny, bo zawsze pasuje, a srebrny pewnie będzie miał inny odcień niż lakier na aucie i może być kiszka. Co o tym myślicie?
|
|
|