To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Sportowa Elegancja

Tomek - 03-09-2012, 09:07

Torp12 napisał/a:
To nadkole bylo juz lekko pekniete ale przy elegancie sie trzymalo:) Po demontazu i montazu nie bylo juz za co lapac:) Ale co tam wymieni sie:)

a nie jest tak, że do zderzaka sporta są szersze te nadkola, jak w przypadku Avance??

Torp12 - 03-09-2012, 09:49

tomek84 napisał/a:

a nie jest tak, że do zderzaka sporta są szersze te nadkola, jak w przypadku Avance??

EEEEeeeeee, eeeeeeee :)

Avance ma szersze? Are You sure?

W sumie i tak nie ma wyjscia bo do kupienia sie tylko jedne...

Tomek - 03-09-2012, 10:03

Torp12 napisał/a:
Avance ma szersze? Are You sure?

tak siur
ma szersze

tzn ma szersze od np preliftówki
nie wiem czy sport ma szersze od Elegance
ale to jedyne tłumaczenie, czemu Ci obcierało
jaka tam jest szpara??
różnica w szerokości tych nadkoli to jakieś 5-6 cm

sveno - 03-09-2012, 14:50

no właśnie, do kupienia są jedne i do Avanca nie pasują.
Torp12 - 03-09-2012, 15:24

sveno napisał/a:
no właśnie, do kupienia są jedne i do Avanca nie pasują.

Po prawej stronie nadkole pasuje idealnie wiec po kupnie niepolamanych problemu byc nie powinno.
A tam nie pasuja. Wszystko podpasuje trzeba tylko pokombinowac:) Przeciez Deejay ma nadkola a jaki zderzak ma wszyscy wiemy:)

Tomek - 03-09-2012, 16:58

Torp12 napisał/a:
Przeciez Deejay ma nadkola a jaki zderzak ma wszyscy wiemy:)

tzn., że Elegance miał takie same jak Avance

GLS/prelift miał węższe, uwierz mi, bo rozebrałem kilka anglików
a sławek po przekładce z GLS na Avance miał z 5 cm szpary i starł nadkola, a teraz ma ode mnie od Avance

sveno - 03-09-2012, 17:06

dokładnie tak jak pisze Tomek, starych nadkoli nie dało się naciągnąc na nowy zderzak, znaczy się na upartego da się wszystko zrobić, ale zderzak byłby bardzo przygiety a nie chciałem dodatkowych naprężen. U dee widziałem, że też te nadkola od elegansa nie leżą tak jak powinny oryginalne, jest mała szparka :)
sveno - 03-09-2012, 17:08

moja rada, nie kupuj nowych zamienników tylko poszukaj oryginalnych używanych od SE w dobrym stanie.
Torp12 - 03-09-2012, 17:41

sveno napisał/a:
moja rada, nie kupuj nowych zamienników tylko poszukaj oryginalnych używanych od SE w dobrym stanie.

Wiekszosc sprzedawcow nie bedzie wiedziala od jakiego modelu te nadkola niestety. A kupowanie starego plastiku za cene dwa razy taka jak nowego mija sie z celem moim zdaniem:)

m6riano - 03-09-2012, 17:44

Torp12, a ci z mhm tuning z Łomianek..?
właściciel ma Avansa więc może spróbuj ich namówić żeby ściągnęli nadkola do wszystkich wersji(znaczy przedlift/elegance/sport/avance)

Tomek - 03-09-2012, 17:51

Torp12, zrobisz jak zechcesz

tylko: masz pewność, że to co na aukcji (nowe) jest akurat do sporta, a nie do prelifta??
bo przecież:

Torp12 napisał/a:

Wiekszosc sprzedawcow nie bedzie wiedziala od jakiego modelu te nadkola niestety.

Torp12 napisał/a:
A kupowanie starego plastiku za cene dwa razy taka jak nowego mija sie z celem moim zdaniem:)

uwierz mi - ten stary plastik jest 100 razy lepszy od tych tanich (??) zamienników
miałem w ręce te zamienniki i plastik jest sztywny, może pękać, ciężko to się gnie i montuje, do tego spasowanie pozostawia też wiele do życzenia
miałem "przyjemność" montować takie zamienniki u jednego gościa w GLSie

ale nie wierzę, żeby było więcej niż 2 rodzaje nadkoli
może masz coś nie tak ze zderzakiem

Torp12 - 03-09-2012, 17:55

Wczoraj tak na szybko pisalem wiec dzis jeszcze dorzuce pare i zdjęć:)

Generalnie na przyszle zloty musze sie lepiej przygotowac bo w wawie galant wypucowany a zanim dojechal i postal troche w lesie to sie niezle zdarzyl ubrudzic;)

Jako ze wszyscy wrzucaja te wykresy z hamowni to podziele sie i ja:

Tak to wyszło:)

Dzięku uprzejmości Swinksa dolot od VR-a trafił i do mnie:) To będzie chyba jedyne EA2A z takim dolotem:) Trzeba go odswieżyć i zamoncić :)

Rekin dzielnie uczestniczył również w kolumnie:

A że u mnie nie ma lipy to takie cuda już czekają na montaż:

:twisted: :twisted:

sveno - 03-09-2012, 18:35

jest piękny, zazdroszczę zderzaka od SE szkoda że mi się taki nie trafił. Jeszcze patent z siatexem w chromie miodzio. Na żywo dużo lepiej niż na zdjęciach.
Jak tam zegary? Szczerze proszę.

Owczar - 03-09-2012, 18:44

sveno napisał/a:

Zegary ok, ale trochę za dużo białego nadruku na górze. Liczby 100 i 160 chyba powinny być już przeźroczyste (trzeba bedzie jakos zetrzec. Jak będę miał więcej czasu to będę się bawił, teraz przyłożyłem na szybko :)

Torp12 - 03-09-2012, 18:55

sveno napisał/a:
jest piękny, zazdroszczę zderzaka od SE szkoda że mi się taki nie trafił. Jeszcze patent z siatexem w chromie miodzio. Na żywo dużo lepiej niż na zdjęciach.

No prosze prosze i kto to mowi:) Najwiekszy zwolennik zderzaka przedniego od avanca nagle przyznal mi racje ze SE poprostu wymiata:) Dziekuje za dobre slowo:)

Zegary :)
Mozna by sie czepiac ale jak sam mowisz oryginalu sie nie osiagnie wiec naprawde jest bardzo dobrze i bardzo dziekuje. Jesli by sie czepiac o detale to:
-te przyciemnienie przy samej swietlowce jest ciut za mocne.
W sumie tyle bo inne kolory niektorych ikonek czy lekko przeswitujace ikonki mi nie przeszkadzaja;)