Nasze Miśki - Sportowa Elegancja
Tomek - 03-09-2012, 09:07
| Torp12 napisał/a: | | To nadkole bylo juz lekko pekniete ale przy elegancie sie trzymalo:) Po demontazu i montazu nie bylo juz za co lapac:) Ale co tam wymieni sie:) |
a nie jest tak, że do zderzaka sporta są szersze te nadkola, jak w przypadku Avance??
Torp12 - 03-09-2012, 09:49
| tomek84 napisał/a: |
a nie jest tak, że do zderzaka sporta są szersze te nadkola, jak w przypadku Avance?? |
EEEEeeeeee, eeeeeeee
Avance ma szersze? Are You sure?
W sumie i tak nie ma wyjscia bo do kupienia sie tylko jedne...
Tomek - 03-09-2012, 10:03
| Torp12 napisał/a: | | Avance ma szersze? Are You sure? |
tak siur
ma szersze
tzn ma szersze od np preliftówki
nie wiem czy sport ma szersze od Elegance
ale to jedyne tłumaczenie, czemu Ci obcierało
jaka tam jest szpara??
różnica w szerokości tych nadkoli to jakieś 5-6 cm
sveno - 03-09-2012, 14:50
no właśnie, do kupienia są jedne i do Avanca nie pasują.
Torp12 - 03-09-2012, 15:24
| sveno napisał/a: | | no właśnie, do kupienia są jedne i do Avanca nie pasują. |
Po prawej stronie nadkole pasuje idealnie wiec po kupnie niepolamanych problemu byc nie powinno.
A tam nie pasuja. Wszystko podpasuje trzeba tylko pokombinowac:) Przeciez Deejay ma nadkola a jaki zderzak ma wszyscy wiemy:)
Tomek - 03-09-2012, 16:58
| Torp12 napisał/a: | | Przeciez Deejay ma nadkola a jaki zderzak ma wszyscy wiemy:) |
tzn., że Elegance miał takie same jak Avance
GLS/prelift miał węższe, uwierz mi, bo rozebrałem kilka anglików
a sławek po przekładce z GLS na Avance miał z 5 cm szpary i starł nadkola, a teraz ma ode mnie od Avance
sveno - 03-09-2012, 17:06
dokładnie tak jak pisze Tomek, starych nadkoli nie dało się naciągnąc na nowy zderzak, znaczy się na upartego da się wszystko zrobić, ale zderzak byłby bardzo przygiety a nie chciałem dodatkowych naprężen. U dee widziałem, że też te nadkola od elegansa nie leżą tak jak powinny oryginalne, jest mała szparka
sveno - 03-09-2012, 17:08
moja rada, nie kupuj nowych zamienników tylko poszukaj oryginalnych używanych od SE w dobrym stanie.
Torp12 - 03-09-2012, 17:41
| sveno napisał/a: | | moja rada, nie kupuj nowych zamienników tylko poszukaj oryginalnych używanych od SE w dobrym stanie. |
Wiekszosc sprzedawcow nie bedzie wiedziala od jakiego modelu te nadkola niestety. A kupowanie starego plastiku za cene dwa razy taka jak nowego mija sie z celem moim zdaniem:)
m6riano - 03-09-2012, 17:44
Torp12, a ci z mhm tuning z Łomianek..?
właściciel ma Avansa więc może spróbuj ich namówić żeby ściągnęli nadkola do wszystkich wersji(znaczy przedlift/elegance/sport/avance)
Tomek - 03-09-2012, 17:51
Torp12, zrobisz jak zechcesz
tylko: masz pewność, że to co na aukcji (nowe) jest akurat do sporta, a nie do prelifta??
bo przecież:
| Torp12 napisał/a: |
Wiekszosc sprzedawcow nie bedzie wiedziala od jakiego modelu te nadkola niestety. |
| Torp12 napisał/a: | | A kupowanie starego plastiku za cene dwa razy taka jak nowego mija sie z celem moim zdaniem:) |
uwierz mi - ten stary plastik jest 100 razy lepszy od tych tanich (??) zamienników
miałem w ręce te zamienniki i plastik jest sztywny, może pękać, ciężko to się gnie i montuje, do tego spasowanie pozostawia też wiele do życzenia
miałem "przyjemność" montować takie zamienniki u jednego gościa w GLSie
ale nie wierzę, żeby było więcej niż 2 rodzaje nadkoli
może masz coś nie tak ze zderzakiem
Torp12 - 03-09-2012, 17:55
Wczoraj tak na szybko pisalem wiec dzis jeszcze dorzuce pare i zdjęć:)
Generalnie na przyszle zloty musze sie lepiej przygotowac bo w wawie galant wypucowany a zanim dojechal i postal troche w lesie to sie niezle zdarzyl ubrudzic;)
Jako ze wszyscy wrzucaja te wykresy z hamowni to podziele sie i ja:
Tak to wyszło:)
Dzięku uprzejmości Swinksa dolot od VR-a trafił i do mnie:) To będzie chyba jedyne EA2A z takim dolotem:) Trzeba go odswieżyć i zamoncić
Rekin dzielnie uczestniczył również w kolumnie:
A że u mnie nie ma lipy to takie cuda już czekają na montaż:
sveno - 03-09-2012, 18:35
jest piękny, zazdroszczę zderzaka od SE szkoda że mi się taki nie trafił. Jeszcze patent z siatexem w chromie miodzio. Na żywo dużo lepiej niż na zdjęciach.
Jak tam zegary? Szczerze proszę.
Owczar - 03-09-2012, 18:44
| sveno napisał/a: | | Jak tam zegary? Szczerze proszę. |
Zegary ok, ale trochę za dużo białego nadruku na górze. Liczby 100 i 160 chyba powinny być już przeźroczyste (trzeba bedzie jakos zetrzec. Jak będę miał więcej czasu to będę się bawił, teraz przyłożyłem na szybko
Torp12 - 03-09-2012, 18:55
| sveno napisał/a: | jest piękny, zazdroszczę zderzaka od SE szkoda że mi się taki nie trafił. Jeszcze patent z siatexem w chromie miodzio. Na żywo dużo lepiej niż na zdjęciach.
Jak tam zegary? Szczerze proszę. |
No prosze prosze i kto to mowi:) Najwiekszy zwolennik zderzaka przedniego od avanca nagle przyznal mi racje ze SE poprostu wymiata:) Dziekuje za dobre slowo:)
Zegary
Mozna by sie czepiac ale jak sam mowisz oryginalu sie nie osiagnie wiec naprawde jest bardzo dobrze i bardzo dziekuje. Jesli by sie czepiac o detale to:
-te przyciemnienie przy samej swietlowce jest ciut za mocne.
W sumie tyle bo inne kolory niektorych ikonek czy lekko przeswitujace ikonki mi nie przeszkadzaja;)
|
|
|