To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - dj danio i VR4 2,5V6TT

Seiji - 22-07-2013, 21:00

kolorek w83?
D1VenO - 23-07-2013, 09:29

paleta hondy kolor typRa
Seiji - 23-07-2013, 11:00

D1VenO napisał/a:
paleta hondy kolor typRa

Championship White NH0?

nice

Hugo - 23-07-2013, 17:07

D1VenO, tak tylko spytam... W aucie danino88 zmieniasz kolor, więc z tego powodu zdejmujesz nakładki na progi, zderzaki, wycinasz szyby, tak? Jeśli dajmy na to taki Galant miałby być lakierowany cały dookoła (bez dachu), ale w kolorze, który obecnie posiada to też trzeba to wszystko odkręcać czy wystarczy tylko klamki, listwy przy szybach, reflektory, halogeny, lampy tylne, szyby okleić, koła zaslonić i wsio możemy lecieć dookoła?
Bartek - 23-07-2013, 18:54

Hugo, prawidłowo trzeba zawsze. Najlepiej wymaskowana uszczelka po kilku latach będzie zdradzała, że było malowane - uszczelka się skurczy a maskowanie zostanie tam gdzie było.

Jak zwykle kasa kasa kasa - demont/zamont szyby to po absolutnych kosztach licząc 100 zł i ryzyko jej uszkodzenia. Przymierzam się do lakierowania całego Wagona i stoję przed tym samym dylematem - jak się uda to 400 zł nie jest ogromnym dodatkowym kosztem, ale jak się nie uda to 400 zł nie wystarczy na jedną szybę ;)

danino88 - 23-07-2013, 22:04

dokładnie Bartku ale Michał robi to dokładnie i profesjonalnie :) jak widać 8)
Hugo - 23-07-2013, 22:25

Bartek, generalnie to na całym aucie są 2 wgniotki, jedna na tylnym lewym błotniku przy zderzaku i druga, dosłownie taka sama na dachu w prawym przednim narożniku o wymiarach ok. 3x2 cm (najprawdopodobniej obie sposobem z opalarką/suszarką i sprężonym powietrzem zniknęłyby bez śladu), ale mam jeszcze kiepsko dobrany odcień na prawym narożniku przedniego zderzaka i lewym narożniku tylnego zderzaka. Poza tym nadwozie bez rys itp. Oczywiście kolor srebrny (zmora lakierników). Pewnie dobry lakiernik (z odrobiną szczęścia) trafiłby w kolor i zderzaki nie różniłyby się, ale... jeśli nie trafi to znowu nerwy. Najchętniej prysnąłbym całego.
Aha. Temat wycinania szyb chyba nie dotyczy EA w sedanie, prawda? Ramki drzwi z szybami do oklejenia, a jeśli chodzi o przednią i tylną szybę to wystarczy wyjąć uszczelki biegnące od dołu przedniej szyby, przez dach do dołu tylnej szyby i te paski przy dachu, prawda?
A co z drzwiami? Trzeba odkręcać i wyjmować z auta, czy wystarczy otworzyć, okleić wnękę i drzwi od środka i lecimy drzwi na zewnątrz i wnękę?

D1VenO - 24-07-2013, 10:16

Powiem ci tak , z racji tego że legumina jest mega duża dla tego pierwszy raz nie zdejmowałem drzwi z auta i malowałem na uchylonych. Nie jest to dobre bo w momencie kiedy maluje drzwi z zewnątrz odkurz z lakieru siada na wnękach. No i mega gimnastyka ;P

Szyby boczne tylne wycinałem bo w kombi nie ma możliwości podgiąć uszczelki taśmą odginającą. Bartek, ma racje jeśli chodzi o szybę czołową to jest ryzyko. W poprzednim aucie [ crx ] kolegi trzeba było wyciąć szybę przednia bo uszczelki są klejone na ciasno do budy ;/ Przyjechał pan od szybek wcisnął rozgrzany drucik i szyba pękła.

Hugo, srebrny jest taki sam jak każdy inny. Ja tam co lakiernik to słyszę łoooooooooo panie ten kolor to masakra ciężko pomalować. Fakt że srebrny jest na opiłkach metalu i przez to ciężko trafić i ma tendencje do chmurek. Malowanie po wierzchu nie wymaga totalnej rozbiórki. Tylko weź później wyjaśnij potencjalnym kupcom że lakierowanie było twoim widzimisię. Gdybyś mieszkał w moim rejonie to podjechali byśmy do czarodzieja ze słotwiny. Ten francuz ogarnia jak mało kto, jak mam mega pedantycznych znajomych to wysyłam do czarodzieja i on maluje. Naprawdę po jego robocie ciężko się dopatrzeć gdzie było robione. Na ostro to nie można malować.

dzisiaj wracam do leguminy bo czas goni a oliwia nie pozwala mi na relax lol

danino88 - 24-07-2013, 17:09

No dzialaj dzialaj bo juz sroda :)
Hugo - 27-07-2013, 22:10

D1VenO napisał/a:
Tylko weź później wyjaśnij potencjalnym kupcom że lakierowanie było twoim widzimisię
Szczerze, mam to głęboko :wink:

A powiedz mi, może być na pw ile kosztuje u Ciebie lakierowanie całego auta wielkości Galanta w sedanie, ogólnie ile to średnio kosztuje?

danino88 - 01-08-2013, 00:12

Auto odebrane, jednak nie mogłem się powstrzymać ;) blachy SC do niego bardziej pasują, jutro ostatnia kosmetyka i szykowanie na zlot :)

inq - 01-08-2013, 02:22

Ładnie, ale pokaż tył. :twisted:
wookash83 - 01-08-2013, 07:02

no i jest Białas :) pewnie jak się dorwałeś do niego do banan z twarzy nie schodził :)
danino88 - 01-08-2013, 08:10

dzisiaj może uda mi się strzelić więcej zdjęć :) banan jest, szczególnie jak zapinam 1kę i 2kę i 3kę :)
Rafal_Szczecin - 01-08-2013, 08:13

grill zostanie w tym kolorze co jest :?: :?: :?: