Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś
MKV - 10-10-2013, 08:12
Hugo napisał/a: | deejay, czyli mam w moim aż 3 katalizatory? O ja Cię |
No jeśli masz z 2001r tak jak ja to masz 2 prekaty w kolektorach wydechowych i jeden katalizator dalej pod podłogą oraz 4 sondy lambda - dwie przed i dwie za prekatami
Ja swoją drogą przy okazji wymiany katalizatora chyba kupię sobie ten dedykowany tłumik Ultera - skoro ma homologację to chyba nie może być zbyt głośny a mam pozytywne doświadczenia z dedykowanym Supersprintem do Swifta GTi a nasrzeczonej będzie łatwiej wytłumaczyć dlaczego tłumik jest wymieniony (powiem że się zatkał )
http://new.ulter.com.pl/o...nt-viii/206#838
Owczar - 10-10-2013, 09:36
MKV, a co robisz z prekatami? Wymieniasz na używane?
Swoją drogą, widziałem, że zanabyłeś VR4 I już numery z nickiem, nie próżnujesz
MKV - 10-10-2013, 09:50
Owczar napisał/a: | MKV, a co robisz z prekatami? Wymieniasz na używane?
Swoją drogą, widziałem, że zanabyłeś VR4 I już numery z nickiem, nie próżnujesz
Obrazek |
Ciiicho miała być niespodzianka ;P
Prekaty już włożyłem używane ale w bardzo dobrym stanie bardzo lekko tylko z jednej strony nadtopione a te używane oddam do zakładu skupującego katalizatory
Swoja droga poszły nowe uszczelki pod kolektory wydechowe bo te co teraz były to były przyklejone na silikon... biały silikon... łazienkowy???? derpin???
sipex - 10-10-2013, 10:03
MKV, w ASO do mojego auta kat kosztuje 5k zł..kupiłem zamiennik za ok 200 zł i latam..wcześniej miałem rurę wspawaną i nic się złego nie działo ,może bardziej było czuć spaliny i okopcił się wylot rury:)
MKV - 10-10-2013, 10:32
sipex napisał/a: | MKV, w ASO do mojego auta kat kosztuje 5k zł..kupiłem zamiennik za ok 200 zł i latam..wcześniej miałem rurę wspawaną i nic się złego nie działo ,może bardziej było czuć spaliny i okopcił się wylot rury:) |
W ASO do każdego samochodu katalizator kosztuje kilka tysięcy zł
Ceramiczne katy są tańsze i np Magnaflow razem z wymianą by mnie kosztował 400zł (wczoraj już pytałem) ale ja chce metalowy o niskich oporach przepływu więc pewnie ze 100zł wiecej mnie będzie kosztował - chyba tego poszukam gdzie zamówić by można było - metalowy, norma Euro3 i do pojemności od 2.0 do 2.8
http://www.lindocatsystem...2800-dm3-plaski
Hugo - 10-10-2013, 12:06
Owczar napisał/a: | Swoją drogą, widziałem, że zanabyłeś VR4 | Kurde, chciałem go kupić
Anonymous - 11-10-2013, 03:05
MKV napisał/a: | Swoja droga poszły nowe uszczelki pod kolektory wydechowe bo te co teraz były to były przyklejone na silikon... biały silikon... łazienkowy???? derpin??? |
jesteś pewien że to sylikon ? może to pasta do uszczelniania wydechów?
btw cały czas mówiłem że silnik jest zdrowy, ma tyle mocy że aż prekaty wydmuchało
ciekawe jak wygląda środkowy tłumik, no i jak problemy z iskrą? żeby zaraz nie wysypały się "nowe" prekaty... chyba że to wina lejących wtrysków pb albo gazu.. zaraz będzie lament że gaz to zło i kolejne potwierdzenie sobie znają przeciwnicy...
Maćku po wymianie obowiązkowo na rolki go!
MKV - 11-10-2013, 03:51
Derpin napisał/a: | MKV napisał/a: | Swoja droga poszły nowe uszczelki pod kolektory wydechowe bo te co teraz były to były przyklejone na silikon... biały silikon... łazienkowy???? derpin??? |
jesteś pewien że to sylikon ? może to pasta do uszczelniania wydechów?
btw cały czas mówiłem że silnik jest zdrowy, ma tyle mocy że aż prekaty wydmuchało
ciekawe jak wygląda środkowy tłumik, no i jak problemy z iskrą? żeby zaraz nie wysypały się "nowe" prekaty... chyba że to wina lejących wtrysków pb albo gazu.. zaraz będzie lament że gaz to zło i kolejne potwierdzenie sobie znają przeciwnicy...
Maćku po wymianie obowiązkowo na rolki go! |
Problemem były wcześniej bardzo stare świece platynowa które Ty jeszcze chyba wymieniłeś a po wymianie kata pewnie skocze na hamowanie.
MKV - 13-10-2013, 21:26
Hugo napisał/a: | Owczar napisał/a: | Swoją drogą, widziałem, że zanabyłeś VR4 | Kurde, chciałem go kupić |
Ale Ty wiesz, że to żart i chodzi tylko o tablice - prawda?
Hugo - 13-10-2013, 21:29
MKV napisał/a: | Ale Ty wiesz, że to żart i chodzi tylko o tablice - prawda? | Wiem
MKV - 17-10-2013, 01:45
Jutro (a właściwie dziś za kilka godzin) montuję nowe zabawki
robertdg - 17-10-2013, 08:28
Tak patrze na tego ultera i zastanawiam się nad ideą wieszaków, jezeli jeszcze ostatni uchwyt ten nad końcówką wydechową może będzie pasował, tak te z przodu, mają się nijak do fabrycznego montazu, a już nie wspominając o uchwycie od strony wnęki koła zapasowego.
MKV - 17-10-2013, 11:03
robertdg napisał/a: | Tak patrze na tego ultera i zastanawiam się nad ideą wieszaków, jezeli jeszcze ostatni uchwyt ten nad końcówką wydechową może będzie pasował, tak te z przodu, mają się nijak do fabrycznego montazu, a już nie wspominając o uchwycie od strony wnęki koła zapasowego. |
A czy Ty czasem nie masz sedana? Ulter ma oddzielne modele do sedana i kombi.
robertdg - 17-10-2013, 19:02
Nie zmienia to systemu montazu:
drexvs - 18-10-2013, 00:11
Położyłeś za ultera przynajmniej 600zł ? Jak założysz pochwal się wrażeniami
|
|
|