Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki
Krzyzak - 25-05-2012, 21:31
| wichura1 napisał/a: | | Przy montażu kłania się klucz dynamometryczny | uszczelniacza? - prędzej młotek dynamometryczny by się przydał....
zmieniłem dziś olej w bordowym - mobil 5W50, silnik się bardzo uciszył
płukanka przed wymianą oczywiście
wichura1 - 28-05-2012, 10:48
Myślałem, że chodzi o uszczelki pokrywy zaworów. Przy montażu zimmerringów ważne jest, żeby zwilżyć ich wargi olejem, żeby nie pracowały na sucho nawet kilka minut, bo się rozszczelniają. Młotek (dynamometryczny) bezwładnościowy też mam
Krzyzak - 28-05-2012, 11:39
| wichura1 napisał/a: | | Przy montażu zimmerringów ważne jest, żeby zwilżyć ich wargi olejem |
Marcin - pewnie domyślasz się, że założyłem już setki simmeringów - dopiero ostatnio, od ok. roku mam problemy z NOKami
auta te same, tylko nowe części - ja stawiam na błędy w produkcji, opuszczenie się kontrolki jakości itp.
szczególnie w bordowym, który jest takim oczkiem w głowie, robiłem wszystko z aptekarską precyzją
wichura1 - 28-05-2012, 12:15
Wiem, wiem tak tylko napisałem, bo może rutyna cię zjadła.
Marcino - 28-05-2012, 22:54
| Krzyzak napisał/a: | | auta te same, tylko nowe części - ja stawiam na błędy w produkcji, opuszczenie się kontrolki jakości itp. |
A moze to samochód się zuzył?? Ciagle coś z nich cieknie....:D
Krzyzak - 29-05-2012, 05:50
| Marcino napisał/a: | | A moze to samochód się zuzył? | to musiał się zużyć bardzo nierównomiernie - skoro np. wałek rozrządu jest OK a cieknie gdzieś z dołu (nie rozkręcałem jeszcze, więc nie wiem - stawiam jednak na wał)
kompresor przyszedł w piątek - niestety olej się wylał i nie przyjąłem - czekam na nowy
w miedzyczasie przegląd przeszedł kombi i dane z hamulców były podobne jak w bordku - przód ok. 2.4 kN na koło, tył ok. 1.6 kN, ręczny 0.6kN
a kombi hamuje tak, że naprawdę wyrywa z pasów - więc pewnie jest to kwestia dociskania hamulca (tym razem diagnosta jechał)
na pewno nie mam się czym martwić w bordku, bo co jakiś czas sprawdzam hample i jest super - tylko pedał miększy niż przed zamianą zacisków i to zmiana na minus, ale za to skuteczność się poprawiła bardzo znacząco
Marcino - 29-05-2012, 10:15
| Krzyzak napisał/a: | | kompresor przyszedł w piątek - niestety olej się wylał i nie przyjąłem - czekam na nowy |
Kurier dał ciała???
Jak odpalisz kompresor i zdasz relację to i ja sie zaopatrze..:)
Owczar - 29-05-2012, 19:44
Darku, czy to nie Twoja fura? ;>
Krzyzak - 30-05-2012, 05:54
moja - fota z wczoraj?
(dziś też bordkiem przyjechałem)
Krzyzak - 30-05-2012, 05:57
| Marcino napisał/a: | | Kurier dał ciała? | dokładnie... napis "Ostrożnie szkło" oraz "Góra" obowiązuje ich tak, Ice'a Venture, gdy dostarczał paczkę w psim detektywie...
Owczar - 30-05-2012, 07:44
Tak, z wczoraj
Krzyzak - 30-05-2012, 14:24
a coś więcej? Spy photo?
Owczar - 30-05-2012, 14:26
Byłem w Atenie, Ty chyba niedaleko pracujesz? Tak przechodzę, patrzę, a tu znajome auto
Krzyzak - 30-05-2012, 14:31
| Owczar napisał/a: | | Byłem w Atenie, Ty chyba niedaleko pracujesz? | tak, dokładnie w środku, na 2 piętrze, gdzie Atena... ba - robię teraz dla nich system
telefon do mnie przecież masz...
Owczar - 30-05-2012, 14:52
Wiem Darku, ale byłem tylko na spotkaniu w większej grupie i nie było czasu. Musieliśmy wracać do Wawy.
Jak będę nad morzem to trzeba się spotkać ale w wolnym czasie, żeby się chociaż piwa napić
|
|
|