Sport - Inne - Typer XIII
sruba - 29-09-2008, 11:26
i co ja mam z Wami zrobic ?
z jednej strony Cracoviaczek ma racje, z drugiej, może być tak jak akbi mówi...
od kolejnego sezonu (jeżeli oczywiście będą chętni do gry), uściślimy, że typowanie może się odbywać tylko z własnego konta na forum, a teraz...
harpagan - 29-09-2008, 11:52
Zaufajmy sobie troche
Nie kazdy ma non top dostep do internetu. Na moje oko to nie po to sie zbieramy w druzyny zeby sobie sumowac punkty, tylko zeby tworzyc ta druzyne i pomagac chocby w takich sytucjach
inferno - 29-09-2008, 12:01
No kutwa, to chyba jakieś żarty. Od kiedy to nie wolno wytypować za kolegę z drużyny jeśli nie ma się dostępu do sieci? Od tego chyba są telefony i inne środki komunikacji na wypadek takiej sytuacji, prawda? Ile razy u innych zdarzało się, że koledzy z drużyny przekazywali typy ze swojego konta jeśli jeden z nich nie miał dostępu do sieci i jakoś nie było protestów.
Nagle zacząło kłuć w oczy kiedy to się zdarzyło u lidera?
Chyba, że Cracoviaczek napisał to w ramach nadmiaru dobrego humoru, to OK.
A żeby rozwiać wątpliwości, to niedowiarkom polecam lekturę chociażby typera 19, gdzie mnie w ogóle nie ma - to chyba ostatecznie rozstrzyga temat podejrzeń jakoby którykolwiek z nas samodzielnie decydował o typach kolegów z drużyny.
[ Dodano: 29-09-2008, 13:08 ]
| Sruba napisał/a: | | uściślimy, że typowanie może się odbywać tylko z własnego konta na forum, a teraz... |
Trochę to bez sensu moim zdaniem. Różnie w życiu bywa, a od tego mamy kolegów z drużyny i swoje numery telefonów, żeby sobie radzić w takich sytuacjach.
JACA_1978 - 29-09-2008, 12:38
| Sruba napisał/a: | i co ja mam z Wami zrobic ?
z jednej strony Cracoviaczek ma racje, z drugiej, może być tak jak akbi mówi...
od kolejnego sezonu (jeżeli oczywiście będą chętni do gry), uściślimy, że typowanie może się odbywać tylko z własnego konta na forum, a teraz... |
na moje zrobić żeby każda drużyna mogła z kogoś zatypować 3 razy(np. Arek typuje moje za pośrednictwem sms na swoim koncie i zostaje na jeszcze tylko 2 razy taka możliwość) tylu ilu jest zawodników. Każdemu może się przecież coś przytrafić (np.urlop) no i lepsza dyscyplina będzie w typowaniu na czas. co wy na to??
sruba - 29-09-2008, 14:34
przemyslalem temat.
pretensje uznaje za bezzasadne.
po pierwsze - musimy sobie ufac
po drugie - zdarzaja sie wypadki losowe, nie ma dostepu do netu, itd.
interpretacja przepisow typerowych brzmi:
mozemy podawac typy kolegow ze swojego konta, dowolna ilosc razy w trakcie sezonu i nie wnikamy w to, czyje sa to typowania (potencjalne pretensje, jak ktos wyladuje tak jak akbi w ostatniej kolejce, zalatwiacie miedzy soba)
krzypolo - 29-09-2008, 15:34
| Sruba napisał/a: | | krzypolo 0 |
od bohatera do ZERA
Anonymous - 29-09-2008, 15:53
| JACA_1978 napisał/a: | karny pośredni proponuję |
Karny może być wykonywany jak rzut pośredni tzn. jeden z zawodników dotyka piłki tylko
raz (musi zrobić pełny obrót ) drugi wpada za 16 -stki i strzela
McDoune - 29-09-2008, 18:28
a kiedy będą wyniki w temacie, cosik mi się wydaje że to była dobra kolejka
Anonymous - 29-09-2008, 20:18
A brakuje jeszcze klasyfikacji najlepszych strzelców
Anonymous - 29-09-2008, 20:19
Sz Modzie ŚRUBA
Wydaje mi się że "kol" Krakowiaczek (ups nie mam litery c na klawiaturze, zresztą piszemy po polsku a nie od prawej do lewej) ma w temacie typowania dużo racji
Tworze wirtualny team który jest tylko zalogowany , a typuje sam , twierdząc że chłopaki
do mnie piszą (sms-y ,lużne pogawędki ,itp. itd.) , po to ma każdy swoje konto aby z niego
typować, a pierdoły w stylu że ktoś nie ma neta jest tylko porażką drużyny i typera , jest to
tylko zabawa ale nawet w berku są zasady których przekraczać nie wolno , 1906 % poparcia dla "kolegi" z drugiej strony błoń
żałuj Śruba że nie byłeś na R 22 , czułbyś się jak WMG
ps. będąc w Kołobrzegu na wakacjach ( zaliczyłem "miedzianke") korzystałem z usług kawiarenki netowej a nie z pomocy chłopaków z zespołu, to tyle w temacie "typowania"
Anonymous - 29-09-2008, 20:43
| arci napisał/a: | Sz Modzie ŚRUBA
Wydaje mi się że "kol" Krakowiaczek (ups nie mam litery c na klawiaturze, zresztą piszemy po polsku a nie od prawej do lewej) ma w temacie typowania dużo racji
Tworze wirtualny team który jest tylko zalogowany , a typuje sam , twierdząc że chłopaki
do mnie piszą (sms-y ,lużne pogawędki ,itp. itd.) , po to ma każdy swoje konto aby z niego
typować, a pierdoły w stylu że ktoś nie ma neta jest tylko porażką drużyny i typera , jest to
tylko zabawa ale nawet w berku są zasady których przekraczać nie wolno , 1906 % poparcia dla "kolegi" z drugiej strony błoń
żałuj Śruba że nie byłeś na R 22 , czułbyś się jak WMG
ps. będąc w Kołobrzegu na wakacjach ( zaliczyłem "miedzianke") korzystałem z usług kawiarenki netowej a nie z pomocy chłopaków z zespołu, to tyle w temacie "typowania" |
A co Ci da to, że (załóżmy) wygrasz jako drużyna? Z kim podzielisz się radością? Jak chcesz to zakładaj wirtualny team tylko musisz jeszcze założyć wirtualne konta na mitsumaniakach, pisać z tych kont jako 3 różne osoby.. Przecież tak by się dało - nie pomyślałeś o tym?? Na zlot weźmiesz sobie 2 kumpli pierwszych lepszych i przedstawisz ich jako kompanów z drużyny..
Ludzka..eee.. wyobraźnia nie zna granic.
Marcin-Krak - 29-09-2008, 22:15
To co wprowadzamy komisarza do Typera
Bo mi się nie podoba, że przez 3 kolejki z rzędu mam mniej więcej po połowie rozegranych meczów tylko 3 punkty.
A i jeszcze nie podoba mi się, że Warszawiakowi ostatnio dobrze poszło
Cezar - 29-09-2008, 22:36
| Marcin-Krak napisał/a: | To co wprowadzamy komisarza do Typera |
eeee ja moge, ale mam tylko inspektora
McDoune - 29-09-2008, 23:14
| Marcin-Krak napisał/a: | Bo mi się nie podoba, że przez 3 kolejki z rzędu mam mniej więcej po połowie rozegranych meczów tylko 3 punkty.
A i jeszcze nie podoba mi się, że Warszawiakowi ostatnio dobrze poszło |
Ja też uważam że to nie tak, liczyłem że jakieś minusy Ci się przytrafią
A już tak bardziej serio to jak pewnie zauważyliście Gumas nie loguje się od jakiegoś czasu na forum, a typy przesyła co tydzień mailem bym je wkleił (sorki raz zrobił to smsem) i tylko pytanie co z tego? Ludzie przecież to jest tylko zabawa i do tego ma pozytywny integracyjny wpływ, nie spie***my tego głupimi sporami o nic. Jak ktoś jest na poziomie wpadania na genialne pomysły o tworzeniu wyimaginowanych kolegów to trzeba się raczej nad nim pochylić i pomartwić Jakby ktoś nie wierzył to chyba zachowam wszystkie maile jakie od Gumasa dostaje jako dowody w sprawie że nie jest on tylko wirtualnym Gumasem
Anonymous - 30-09-2008, 06:44
To dodam też moje 3gr. Zasadniczo zgadzam się z opinią większości, że to jest zabawa i po to to robimy, żeby mieć fun, więc z tego punktu widzenia to jest czepianie się. Ale z drugiej strony Śruba na początku ustalił regulamin, który wszyscy zaakceptowaliśmy przystępując do gry i wg regulaminu to nie jest fair, że się typuje za kogoś. Proponuję do końca sezonu odpuścić ten spór (w końcu proceder trwa od dłuższego czasu ) a od nowego zmodyfikować regulamin i trzymać się go
Tak i proponuję, żeby za Śrubę wprowadzić komisarza! A na komisarza proponuję wybrać Śrubę
|
|
|