To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Carisma] Co dziś zrobiliśmy przy naszych Misiach ?

emfranc - 30-10-2010, 00:13

Aluski wyprostowane i obute w Ultragrip 7+. Czekają na założenie i pierwszy śnieg:)
Popalone żarówki w konsoli wymienione na diody. Przy okazji zrobione wytłumienie gołej blachy pod przednia konsolą i tunelu, aż do linek od ręcznego. I termometr w kratkę na drobne

[ Dodano: 30-10-2010, 00:21 ]
siwek napisał/a:
W sobotę wreszcie pozbyłem się okropnego piszczenia w tylnym zawieszeniu.

Jeśli możesz podziel się tym co piszczało. Mam podobny przebieg do Twojej (272kkm) i ostatnio też słyszę delikatnie popiskiwanie z tyłu. Coraz bardziej wkurzające :evil:

siwek - 30-10-2010, 09:28

emfranc, okazało się że do wymiany były....tuleje :mrgreen: a dokładniej najgorszy był "cukierek" bo aż się na 2 częście rozdzielił... W najbliższym czasie wymieniam pozostałe tuleje bo też czasami coś piśnie i już luzy są.

Słychać efekt wytłumienia?

emfranc - 30-10-2010, 13:36

Tuleje mam już w fatalnym stanie, spękane, więc prawdopodobnie one tak popiskują.

siwek napisał/a:
Słychać efekt wytłumienia?

Jest poprawa mimo, że nie założyłem jeszcze deski i zegarka :) W wolnej chwili planuję wyciszyć okolice pedałów i bezpieczników oraz drzwi i wsadzić jakiś lepszy sprzęcior w drzwi bo oryginalne mocowanie przednich głośników - totalna porażka

siwek - 30-10-2010, 14:01

emfranc napisał/a:
Tuleje mam już w fatalnym stanie, spękane, więc prawdopodobnie one tak popiskują.
Pewnie tak. U mnie też będą wymienione prawie wszystkie tuleje i amortyzatory (tylne już wymienione :wink: )

Wyślij mi na PW info czym wyciszałeś .

Dziś walczyłem z podłączeniem halogenów ale... nie działają więc czeka mnie dłubanie.

Anonymous - 02-11-2010, 18:30

Dzisiaj poszły nowe klocki hamulcowe na przód :

i manszeta lewa przegubu zewnętrznego :

Została mi tylko prawa do wymiany. Liche te metalowe trzymaki do osłon. Spadają kompletnie. Mam pytanie. Czy osłona którę zdemontowałem miała sześć bałwanków. Nowa ma tylko cztery. Będzie git ?

Piwor - 02-11-2010, 21:00

Zalany płyn zimowy do spryskiwaczy.:)
sylmak - 02-11-2010, 21:17

Ja wymieniłem dwie fajkocewki i problem z szarpaniem jak ręką odjął. Teraz przy wyprzedzaniu czuje w końcu przyśpieszenie :mrgreen:
Witoldu - 02-11-2010, 23:22

a przerwe na świecach sprawdziłeś ? 0.8 zalecane bo jak nie to fajeczki za moment powiedzą papa - zerknij na izolator świecy jak masz czarne kreski to świeczki do wymiany - też załatwią fajeczki :axe:
sylmak - 03-11-2010, 10:40

Świeczki wymieniłem na nowe więc chyba zbędne jest sprawdzanie przerwy. a stare i owszem miały czarne krechy
Budrys - 04-11-2010, 21:48

Co roczny przegląd na stacji SKP, Chłopek nie miał nic do powiedzenia 8)
Kilka dni wcześniej odnowiłem trochę konserwację od spodu auta w tylnej części. Całkowicie zardzewiałe były opaski baku.

rzoberto - 04-11-2010, 23:39

Ja zmieniłem oponki na zimowe - chyba już czas :D
siwek - 06-11-2010, 21:29

Dziś wymienione amortyzatory na nowy KYBy, tuleje wahaczy i klocki hamulcowe.
Piwor - 07-11-2010, 02:50

siwek napisał/a:
tuleje wachaczy
wahaczy :)
siwek - 07-11-2010, 11:04

Piwor napisał/a:
siwek napisał/a:
tuleje wachaczy
wahaczy :)
oj się czepiasz :P

Mam na to papiery :mrgreen:

Dzięki :wink:

SHARK1979 - 08-11-2010, 10:26

Zimowe łapietki, malowanie felg na czarno oraz zaspawany wreszcie szczelnie wydeszek i taka cisza że troszke dziwnie :mrgreen: