Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
fj_mike - 26-03-2011, 17:15
Hugo napisał/a: | Chyba lepiej czarny |
Czarny najlepsiejszy - zawsze uniwersalny
Hugo - 26-03-2011, 17:29
fj_mike napisał/a: | Czarny najlepsiejszy - zawsze uniwersalny | Też tak postanowiłem... Pasek ma 17 cm szerokości, będę go musiał zwężyć, bo zakrywałby sporą część szyby i mogłyby być problemy z niebieskimi. Myślę, że "wypuszczę" go na szybę ok. 13-14 cm.
robertdg - 26-03-2011, 17:33
To uważaj w zimie ze skrobaniem szyby
fj_mike - 26-03-2011, 17:37
U mnie jest właśnie na ok. 14cm
mkm - 26-03-2011, 18:39
Hugo napisał/a: | Pasek ma 17 cm szerokości, będę go musiał zwężyć, |
To już lepeij kup kawałek folii i sam sobie przytnij.
Metr bieżący folii o szerokości 2m to około 8zł
Hugo - 26-03-2011, 20:10
robertdg napisał/a: | To uważaj w zimie ze skrobaniem szyby | Nigdy nie skrobię szyby, garażuję auto, a jeśli dojdzie do tego, że gdzieś jestem i szyba zamarznie to tylko odrywam pióra od szyby, płyn do spryskiwaczy i jazda. Z szyb zimą usuwam tylko śnieg zmiotką. Taki leniwy jestem. Co do naklejki, napewno wycieraczki będą ją "smyrać" w 2 miejscach i bardziej boję się żeby jej z czasem nie zadarły, albo zbyt mocno nie porysowały. Ewentualnie założę krótsze pióra.
mkm nie będę kombinował, szkoda nerwów. Kupię gotowca.
Andrew - 26-03-2011, 20:24
Ja też nie skrobię, tylko odpalam i ogrzewanie na przednią szybkę, tylną szybkę i lusterka, 5 minut i po sprawie, bo też mi się nie chce
Jak dobrze przykleisz to nie powinny zacierać
Jogurt - 26-03-2011, 20:46
jak o paskach mowa to wtrące moje 3 grosze: pasek musi być przeźroczysty. jak nie bedzie masz po dowodzie. z paskiem zewnetrznym jest lipa:
a) zimą jak się skrobie szyby i o nim zapomni
b) po czasie widać na nim ''ruchy wycieraczek''
wycieraczka napewno nie zadrze folii. nawet w zimie mi się to nie zdarzyło.
robertdg - 26-03-2011, 21:14
Hugo napisał/a: | Nigdy nie skrobię szyby |
andrew84 napisał/a: | Ja też nie skrobię | Panom się chyba nie zdarzały opady marznącego deszczu Kiedyś mnie taki złapał chwile po tym jak wyjechałem, auto nie było jeszcze zagrzane, no i wycieraczki pomogły tylko rozciągnąć wilgną mgłę, która w momencie zamarzła, musiałem stanąć na poboczu i skrobać w międzyczasie oczekująć na nagrzewanie się wnętrza, gdyż nie jestem zwolennikiem metody na "kierowce czołgu"
Hugo - 27-03-2011, 10:46
Jogurt napisał/a: | pasek musi być przeźroczysty. jak nie bedzie masz po dowodzie | Do policjanta: Panie władzo to jest fabrycznie robertdg napisał/a: | Panom się chyba nie zdarzały opady marznącego deszczu | Zdarzają się na szczęście rzadko.
Słuchajcie co do skrobania szyb to po prostu ironia losu, wczoraj pisałem, że nie skrobię, a dzisiaj musiałem skrobać. Ciekawe jakie to życie czasami płata figle...
Akurat dzisiejszą noc nie garażowałem auta, stało pod blokiem, przymrozek -3 st. C, szyby zamarznięte, oczywiście płyn na szybę, wycieraczki i ruszam, patrzę, a w wyjeździe z osiedla stoi Policja Niestety nie ma innej drogi wyjazdu z osiedla, więc musiałem się zatrzymać i skrobać szyby, bo by się przyczepili! Pierwsza myśl to było czy jest inna droga wyjazdu stamtąd, niestety nie było, więc możliwości miałem dwie: skrobać szyby lub czekać aż odjadą, no i zacząłem skrobać, skończyłem, a oni odjeżdżają. Śmiałem sie sam z siebie i do siebie...
czekoladka_1981 - 27-03-2011, 11:18
Zamiast skrobania szyb, używam odmrażacza w spreyu. Po chwili mogę usunąć nalot zamarzniętej szyby i kontynuować jazdę.
Hugo - 27-03-2011, 16:05
Foto polakierowanych ramek (muszę jeszcze przepolerować jakąś dobrą pastą, by dostały właściwego połysku i zetrzeć pył po spray-u):
A tu z daleka:
Po montażu pierścienia centrującego w feldze jest lepiej. Nie ma absolutnie żadnych drgań, przy obojętnie jakiej prędkości.
We wtorek zmiana opon na 215/45. Nareszcie koleś zadzwonił, że ma coś dla mnie...
Pasek na szybę kupiony, czarny: http://allegro.pl/naklejk...1526037832.html
Jak tylko pogoda pozwoli umyję auto i zrobię porządną sesję zdjeciową.
Andrew - 27-03-2011, 17:52
Hugo gal się prezentuje pięknie teraz
Hugo - 27-03-2011, 17:56
Jedno jest pewne, bardzo podniosły estetykę te ramki w jednolitym odcieniu i tak intensywnie czarne.
rosomak1983 - 27-03-2011, 19:07
Gal przekozacki !!!
|
|
|