[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zawieszenie przednie, diagnoza luzów, stukanie w zawi
polaff - 05-11-2013, 11:29
Hugo, nie to jest DK 62 obwodnica południowa naszej wioski i to ją w części "miejskiej" naprawiali tak krótko, ale podkreślam, że w części miejskiej.
DK 1 to europejska E75 czyli północ południe Łódź<>Toruń.
Łysy88 - 07-11-2013, 14:26
A ja mam dziwną sytuacje z Galantem. Podczas jazdy po nierównościach Gal aż wpada w dziury, amorki są nowe i przód i tył (Monroe i trzymają bardzo dobrze) , łączniki i gumy stabilizatora i przód i tył wymienione, z przodu dolne proste też wymienione. Czy może mieć na to wpływ górny wahacz? Zaznaczam że wpada tak przodem jak i tyłem.
Fragu - 07-11-2013, 14:42
Łysy88, ale o co chodzi? Jak nie omijasz to każdy wpada
Chodzi Ci o dobijanie zawiechy czy co?
Łysy88 - 07-11-2013, 14:54
Porównując do np 307 mojego tatki to on wpada w dziury ale bezgłośnie. A tu jakbym pieprznął podłogą o asfalt.
Fragu - 07-11-2013, 15:00
No galant na pewno ma sztywniejsze zawieszenie niż 307 Do tego jakie masz koła..a jakie ma Twój tata?
Oczywiście to nie wyklucza jakiegoś luzu. U mnie wszystko pracuje całkiem cicho
Łysy88 - 07-11-2013, 15:03
Koła to r15 195/65 dokładnie takie same jak w 307. Może jestem przewrażliwiony po prostu...
Hugo - 07-11-2013, 15:20
Łysy88 napisał/a: | Może jestem przewrażliwiony po prostu... | Najprawdopodobniej. Po pierwsze Peugeot 307 nie ma zawieszenia wielowahaczowego, więc nie jest tak sprężyste jak w Galancie. Po drugie czy masz obniżane zawieszenie?
czapelka - 07-11-2013, 15:39
Więc podejrzenie pada na wahacz dolny prosty. Czy jesteście w stanie potwierdzić je po filmikach?
1 film- naciskanie na prawe nadkole od góry.
https://www.dropbox.com/s...%2014.54.03.mp4
2 film- Skrecanie kołami nagrany poza kabina:]
https://www.dropbox.com/s...%2014.12.59.mp4
3 film- skrecanie kołami nagrywanie w kabinie.:
https://www.dropbox.com/s...%2014.30.59.mp4
Przymierzałem się już 2 tyg temu do wymiany, część posiadam aczkolwiek nagle przestało i teraz znów zaczęło.
Dodatkowo jeśli potwierdzacie moje przypuszczenia, proszę o informację gdzie otrzymam śrubę oznaczoną numerem 8
http://img27.imageshack.u...przodobajpg.jpg
ostatnio za cholere nie chciała się wykręcić więc pewnie będzie trzeba uciąć Jaka cena jej orientacyjnie ?
Jak ktoś jest w stanie proszę o wymiary tej śruby
Dodatkowo zapytam co to może być po rozchuśtaniu auta na boki z tylnego lewego koła słychać ćwierkanie,piszczenie?
malina_drizzt - 07-11-2013, 15:56
Wydaje mi się że, galant po pierwsze ma niewielka ilość gumy w tulejkach zawieszenia co przekłada się na głośną jego pracę i przenoszenie wszelkich drgań na karoserię.
Po drugie stalowe wahacze w dużej ilości swoje ważą i to przekłada się na dużą masę amortyzowaną w stosunku do np. mcphersona czy wielowahacza aluminiowego.
Co wpływa na niższą skuteczność tłumienia nierówności szczególnie tych mniejszych i średnich.
Poza tym jest źle wyważony szczególnie wersja 2.5 i ma za mały rozstaw osi w stosunku do długości.
Większa część masy przypada na przód aut i to sprawia, że gal prowadzi się w ciasnych zakrętach jak tankowiec.
Spróbujcie przejechać się z pustym bagażnikiem i z konkretnie załadowanym, różnica w prowadzeniu na ogromny plus jest dla pełnego bagażnika.
Owczar - 07-11-2013, 16:00
malina_drizzt napisał/a: | się na dużą masę amortyzowaną |
Chyba miałeś na myśli nieamortyzowaną
malina_drizzt napisał/a: | Spróbujcie przejechać się z pustym bagażnikiem i z konkretnie załadowanym, różnica w prowadzeniu na ogromny plus jest dla pełnego bagażnika. |
No tutaj bym się sprzeczał. Galanta ciężko jest wprowadzić w poślizg nadsterowny, nawet na ręcznym słabo zawraca na asfalcie. Jak dla mnie optymalnie się prowadzi gdy w aucie są maks 2 osoby.
malina_drizzt - 07-11-2013, 16:11
Owczar napisał/a: | malina_drizzt napisał/a: | się na dużą masę amortyzowaną |
Chyba miałeś na myśli nieamortyzowaną
|
Dokładnie tak pomieszałem pojęcia.
Na chłopski rozum im więcej ciężkiego żelaza pod amortyzatorem tym gorzej wybiera nierówności.
A co do prowadzenia w zakrętach to nie miałem na myśli skrajnych sytuacji tylko normalna jazdę i wydaje mi się, że przy pełnym bagażniku znacznie mniej się przechyla.
Nie wiem jak to się ma do utraty przyczepności.
Pewnie przy załadowanym bagażniku ma jeszcze się większą podsterowność i w zimie prędzej wyprostujemy zakręt niż polecimy bokiem.
Łysy88 - 07-11-2013, 17:11
Hugo napisał/a: | Łysy88 napisał/a: | Może jestem przewrażliwiony po prostu... | Najprawdopodobniej. Po pierwsze Peugeot 307 nie ma zawieszenia wielowahaczowego, więc nie jest tak sprężyste jak w Galancie. Po drugie czy masz obniżane zawieszenie? |
Niestety nie mam (stoi troche jak koza po przycięciu tylnych nóg). Widocznie macie rację i ten samochód stara się abym stracił stabilność psychiczną.
Pawlacz - 07-11-2013, 20:19
czapelka napisał/a: | Więc podejrzenie pada na wahacz dolny prosty. Czy jesteście w stanie potwierdzić je po filmikach? |
Potwierdzam. U mnie były te same objawy.
czapelka napisał/a: | proszę o informację gdzie otrzymam śrubę oznaczoną numerem 8 |
wpisz w allegro "galant śruba mimośrodowa" coś wybierzesz...:)
[ Dodano: 07-11-2013, 20:37 ]
z tą śrubą to się zakręciłem, że o tylną zawiechę chodzi. 2 tygodnie temu wymieniałem oba wahacze i dało radę odkręcić. Spróbuj popsikać czymś penetrującym (bez skojarzeń) i zostawić na jakiś czas.
Hugo - 07-11-2013, 22:44
czapelka napisał/a: | Dodatkowo zapytam co to może być po rozchuśtaniu auta na boki z tylnego lewego koła słychać ćwierkanie,piszczenie? | A ręczny zaciągnięty? Jeśli tak to trzeba podregulować szczęki hamulca ręcznego i po kłopocie. Sprawdź czy piszczy z ręcznym nie zaciagniętym, napewno nie będzie piszczało
Remington - 08-11-2013, 10:36
Ja mam taki problem, że czasami jak jadę prosto to słychać stukanie ( dźwięk przegubu ) , ale czy to może być przegub skoro jadę prosto, a nie stuka przy ostrych skrętach?
|
|
|