Sport - Inne - Wisla Krakow & Legia Warszawa
Morfi - 10-03-2012, 21:05
Legia w tym sezonie nie do zatrzymania.
sieegurd - 10-03-2012, 21:25
Morfi napisał/a: | Legia w tym sezonie nie do zatrzymania. |
Ale gra pozostawia ostatnio trochę do życzenia
Dj Lexus - 11-03-2012, 15:12
Marcin-Krak napisał/a: |
A i goście przyjezdni to nie wiem czy na pewno z Poznania byli czy z okolic |
Cytat: | W sobotę Cracovia pokonała na własnym stadionie Lechię 3:0. Swoją frustrację z tego powodu wyładowali znajdujący się w sektorze gości chuligani z Gdańska i Krakowa, którzy dokonali dotkliwych zniszczeń na obiekcie Pasów. - Ze ścian wyrwane zostały grzejniki, sektor zalany jest wodą. Zdemolowane ubikacje, umywalki, armatura, poodrywane są podwieszane sufity, łącznie z lampami - wyliczał po meczu Ireneusz Smaś, kierownik ds. bezpieczeństwa w Cracovii. - Policyjni technicy stwierdzili, że na skutek podpalenia kosza w żeńskiej ubikacji włączył się system przeciwpożarowy, to przyczyniło się do zalania korytarza, stoi tam woda po kostki. Na sektorze nie zostały zniszczone krzesełka, ale poza nimi - dosłownie wszystko, co się dało zniszczyć. Wyrywane ze ścian zostały kable, wyrywano nawet kawałki tynku, którymi później rzucano - dodał w rozmowie z "Dziennikiem Polskim".
Z 690 osób, które znajdowały się na sektorze gości 350 przyjechało z Gdańska, resztę stanowiły zaprzyjaźnione z nimi osoby sympatyzujące z Wisłą Kraków. |
http://www.futbolnews.pl/...n-cracovii.html
Kwiecień 2011, tu na byli z R22 i zdemolowali stadion, podczas ubiegłorocznych derbów.... Też ''popisali się'', wyrywając kurki od kranów itp i potem rzucali między innymi w sektor rodzinny (gdzie były dzieci). W tym kierownik drużyny przyjezdnych p. Krzoska (frustracja po przegranych derbach?) zniszczył plekse na ławce rezerwowych gości.
Jeszcze można wspomnieć o przyśpiewkach kibiców z R22, w meczu z Koroną Kielce (a przyśpiewki dotyczyły tragicznie zmarłego kibica Korony). No i wreszcie najnowszy news (o którym nie piszę się).
Cytat: | Wysoka kara dla Wisły Kraków i Sergeia Pareiki od UEFA
Sergei Pareiko został zawieszony przez Komisję Dyscyplinarną na trzy mecze w europejskich pucharach. Bramkarza Wisły Kraków ukarano za jego zachowanie podczas meczu ze Standardem Liege. Karę poniósł także klub. Wisła będzie musiała zapłacić kwotę 80 tysięcy euro kary oraz pokryć koszty zniszczeń wyrządzonych na stadionie w Liege przez swoich kibiców. Dodatkowo UEFA nałożyła zakaz wyjazdów na najbliższe dwa mecze Białej Gwiazdy w europejskich pucharach dla kibiców Wisły - poinformowała oficjalna strona "Białej Gwiazdy". Przed Komisją Dyscyplinarną UEFA czekają jeszcze na rozpatrzenie zdarzenia z pierwszego meczu z Belgami w ramach Ligi Europejskiej. Decyzja ma zostać ogłoszona pod koniec miesiąca.
Zawieszony na trzy spotkana w europejskich pucharach został Pareiko za scysję z Serge'm Gakpe z końcówki meczu. Po strzale jednego z piłkarzy gospodarzy Estończyk odbił piłkę przed siebie i po chwili rzucił się, aby ją chwycić. Wtedy został nieprzepisowo zaatakowany przez rywala. Wywiązała się awantura, a bramkarz Wisły próbował jeszcze wymierzyć sprawiedliwość sam po meczu. |
http://www.futbolnews.pl/...ki-od-uefa.html
Co jak co, ale niszczyć stadiony gospodarzy to kibice Wisły mają opanowane. Pewnie zaraz pojawią się usprawiedliwienia, a pisanie że w meczu z Lechem Poznań ''goście przyjezdni to nie wiem czy na pewno z Poznania byli czy z okolic''. Jest trochę nie na miejscu, w obliczu tego co było w meczu Cracovii z Lechią.... Takie zachowania powinno się piętnować, a winnych surowo karać. A jeszcze co do ostatniego meczu Wisły z Lechem Poznań. To gdyby Poznaniacy wykorzystali sytuacje które mieli, to by bez większych problemów wygrali. Zdaję się już w 20 s mogło być 1:0 dla gości.
Marcin-Krak - 11-03-2012, 19:46
Dj Lexus, nie zrozumiałeś mojej intencji.
Włodzimierz Smolarek był jednym z czołowych reprezentantów naszego kraju.
Z Wisłą raczej wiele wspólnego nie miał - a minuta ciszy była i w 54 minucie były brawa dla Niego. Np w Anglii o czym wspomniałem uszanowanie tego jest normą. Ba w wypadku ciężkiej kontuzji jak znoszą piłkarza z drużyny przeciwnej potrafią bić brawo. Można gdzie indziej - można. Mi tylko o to chodziło.
A co do Twoich cytatów z innych portali - to jak dla mnie nie kibice, to raz - a dwa, że o każdym klubie i osobach, które się z nim utożsamiają można znaleźć podobne (niestety) historie ... i nie ważne czy to Wisła, Cracovia, Lech, Legia czy klub z jakiejś wioski - bo tam przebiją opony w samochodzie sędziego np
Gdyby to faktycznie tyczyło się kiboli jednego klubu ...
ale to niestety cały czas sprawa tycząca sie każdego klubu mniej lub bardziej.
gzesiolek - 11-03-2012, 20:02
Dj Lexus, sorki ale tlumaczenie jednego bydla zachowaniem innego bydla, nie zmienia faktu, ze jest to bydlo...
i zadne "swiete wojny" i "zgody" tego nie usprawiedliwiaja...
Marcin-Krak - 12-03-2012, 13:04
Dj Lexus, to tak jeszcze w nawiązaniu do tego o co mi chodziło:
http://www.sport.pl/sport...jak_kibice.html
Więc jak widać nie tylko mnie to zirytowało
yalook - 21-03-2012, 13:24
Po miesiącu banicji Patryk Małecki wraca do treningów z pierwszą drużyną Wisły.
Ciekawe czy ten miesiąc odsunięcia od gry utemperował trochę temperament zawodnika.
Mam nadzieję, że wykaże skruchę i w każdym meczu będzie pokazywał kunszt piłkarski, że pokaże, że warto było go przywrócić...
Trochę teraz zmieniłem swoje zdanie (wcześniej nie chciałem mu dawać szansy). Teraz wydaje mi się, że przywrócenie Małeckiego do składu może wyjść na dobre tak drużynie jak i jemu.
Patryk - wprowadź Wisłę do pucharów 2012
gzesiolek - 21-03-2012, 13:39
Tylko i wylacznie po oficjalnym pokajaniu sie pilkarza, bo jesli Malecki nic nie zrozumial to taka "nagroda" tylko go uswiadczy w przekonaniu "ja jestem OK, to Moskal z Basalajem byli be..."
Czyli kara miast pozytywow przyniesie odwrotny skutek...
No nic zobaczymy...
Marcin-Krak - 21-03-2012, 14:47
Skoro się powiedziało, że jest zawieszony do końca rundy - to powinno się tego trzymać.
Tym bardziej w przypadku recydywisty jakim jest Mały.
teraz wychodzi na to, że łatwiej było się pozbyć trenera i prezesa żeby jeden piłkarz mógł wrócić do treningów
Dj Lexus - 21-03-2012, 16:44
gzesiolek napisał/a: | Tylko i wylacznie po oficjalnym pokajaniu sie pilkarza, bo jesli Malecki nic nie zrozumial to taka "nagroda" tylko go uswiadczy w przekonaniu "ja jestem OK, |
Cytat: | "Małecki: Ta sytuacja pokazała mi na kogo mogę liczyć"
Patryk Małecki został zawieszony do końca sezonu przez zarząd klubu. Po miesiącu i indywidualnych treningów na wniosek trenera Michała Probierza został przywrócony do zespołu. - Zdaję sobie sprawę, że każdy popełnia błędy. Najważniejsze, żeby Patryk potrafił wyciągnąć z nich odpowiednie wnioski. Dlatego dostaje drugą szansę na mój wniosek - przyznaje szkoleniowiec krakowian.
Małecki przez miesiąc trenował indywidualnie. Ostatnio przebywał na tygodniowych testach w Middlesbrough, angielskim drugoligowcu. - Teraz wiem jak się zachowywać i czasem lepiej zacisnąć zęby. Ta sytuacja pokazała mi na kogo mogę liczyć. Ten czas nie był dla mnie łatwy i musiałem czekać na swoją szanse - stwierdził Małecki.
Zarówno trener, jak i zawodnik mają nadzieję na dobrą współpracę. - Liczy się zespół i jeśli będzie potrafił pracować na rzecz drużyny to wszystko będzie się między nami układało. Na treningach musi pokazać, że jestem lepszy od innych - zaznacza Probierz.
Małecki: - To trener jest szefem i to ja muszę się do niego dostosować. Zwłaszcza, że jako jeden z niewielu się za mną wstawił. |
Źródło: http://www.2x45.com.pl/ak...owala-o-7-rano/
Jak tak mówi się do innych piłkarzy...... dla mnie Małecki jest skończony. I niech ktoś powie że on nie jest chamski.... Wiadomo w nerwach zdarza się powiedzieć coś do rywala, ale to co wyprawia ''Mały'' przechodzi ludzkie pojęcie.
Cytat: | Najgłośniejsze "numery" Małeckiego.
Grudzień 2009
Małecki krzyczy do Tomasza Brzyskiego z Ruchu:
Wstawaj, k****, śmieciu! Wstawaj, ch***!”!
A do Macieja Sadloka:
Kim ty k**** jesteś, kim ty k**** jesteś, pedale?
Lipiec 2010
W czasie sparingu z Hanowerem Patryk Małecki odmówił wejścia na boisko. Trenerem był wtedy Henryk Kasperczak.
Listopad 2010
Zwyzywał jednego z dziennikarzy, krzycząc:
My sobie kur** pogadamy! Zobaczysz, kur**, na Wiśle! Chłopaki też są na ciebie wkur****!
Wrzesień 2010
W towarzyskim meczu z Koszarawą w Żywcu Małecki wyleciał z boiska za niesportowe zachowanie. Dostał karę finansową. |
Źródło: http://www.sportfan.pl/ar...ryki-maleckiego
Marcin-Krak - 21-03-2012, 21:56
Mieli go sprzedać za co najmniej 2 mln - Anglicy dają 600 tys.
Sprawa jasna - liczą, że coś więcej za niego po prostu dostaną jak będzie grał.
yalook - 28-03-2012, 12:36
a tymczasem kolejna zmiana trenera w Polonii W-wa. Wojciechowski to jest gość - przez 6 lat urzędowania w Polonii zyskał w środowisku trenerskim tylu nowych przyjaciół (to już 16-ta zmiana trenera za jego rządów)....
Marcin-Krak - 28-03-2012, 20:32
A co to ma wspólnego z tematem ?
Jest temat do tego:
http://forum.mitsumaniaki...=3289&start=930
No ... ostatni raz żeby mi to było - bo dawno żądnego RB nie dałem
A postów powyższych nie przenoszę - bo mam lenia.
Marcin-Krak - 30-03-2012, 23:21
M. Probierz: "By znów przy Reymonta była krakowska twierdza"
Kiepski coś ten budowniczy
Mecz jeszcze kiepsciejszy. I jeszcze ta wspaniała wiosna
Kiepski mistrz znów będzie ktokolwiek nim zostanie. Szkoda.
A dla tropiących skandaliczne zachowania - to widziałem, ze kibice Legii zafundowali nam "remont" autobusów Więcej miejsc stojących będzie i klimatyzacji naturalnej
Marcin-Krak - 11-04-2012, 00:10
Ciekawe co dalej z Wisłą.
Szkoda tego dzisiejszego, późnego zrywu, który i tak tylko chwilkę trwał.
Tak się zastanawiam czy to 100% przypadek z tymi, którzy dziś nie wykorzystali "11"
Szkoda, że się nie udało - choć obiektywnie nie zasłużyli
I wcale nie mam przekonania, że polski Guardiola jest tym, kto powinien zacząć budowę nowej Wisły
|
|
|