Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??
szuwar - 28-03-2013, 09:48
SAMSUNG GALAXY Y DUOS S6102
Od miesiąca użytkuję, głównym powodem wyboru był DUALSIM, wcześniej miałem C6112 i oprócz delikatnej obudowy i grubości nie mogłem narzekać.
S6102 jest dobrze wykonany, tu mnie zaskoczył. Minusem jest słaby aparat, szczególnie jak na dzisiejsze czasy, nie mówię, że oczekiwałem lustrzanki ale fotki marne, poza tym świetny telefon z funkcję DUAL co najważniejsze za rozsądną cenę !!! Działa dobrze, szczególnie jeżeli chodzi o połączenia z 2 kart, niewielkie rozmiary, wyświetlacz ok, dotyk również, nawet zaryzykowałbym stwierdzenie, że lepiej dotyk działa niż w Xperia J, bo ma żonka
Działa na Android 2.3 Gingerbread, Broadcom BCM21553, 832 MHz, nie powala ale daje radę
Mogę z czystym sumieniem polecić
Jaco_ - 28-03-2013, 21:33
Sony ericson U5i (Vivaz)
Zakupilem w sumie ze wzgledu na filmy jakie kreci (HD) koszt to od 350-500zl w zaleznosci od stanu. Jak kazdy SE jest bardzo prosty w obsludze i az za prosty co wplywa na brak jakis tam bajerow w oprogramowaniu, gier prawie w ogole a manu surowe. Wszystko wynagradza obiektyw ktory kreci IDEALNIE piekne filmy w jakosci HD czy aparat bo obiektyw ma az 8,1 mgpx. Myslalem ze telefon bedzie tez dobry do internetu jednak zapomnijcie o tym... Przegladanie netu na tym telefonie to KATORGA, tragedia i inne tego typu slowa. ;/ niestety telefon tylko i wylacznie polecam jesli ktos chce krecic w HD lub miec dobra nawi (firma Wisepilot) i wszystki mapy do sciagniecia calego swiata za free.
Pozdro!
Owczar - 26-06-2013, 15:59
Szybkie pytanie.
Alcatel One Touch Idol 6030x czy Xperia L?
seba314 - 26-06-2013, 16:51
od tygodnia w mojej kieszeni mieszka galaxy s4, przesiadka z s2. filozofia androida jest mi najbliższa więc nie było żadnych problemów przy przejściu z 2 na 4.
londolut - 26-06-2013, 20:45
Owczar, Xperia. Alcatel ? Kto to jeszcze produkuje?!
Owczar - 26-06-2013, 21:11
A ja tam lubię nietypowe telefony
Za Alcatelem przemawia wygląd i wyświetlacz. Reszta parametrów porównywalna.
Alcatel nie ma nfc i inne subtelne różnice. Ale może Alcatel wkraczając na rynek smartfonów się postara. W zasadzie to chyba zdecyduję się na Alcatela... Telefon nowy, ale póki co zbiera pozytywne opinie. Nigdy mnie nie rajcowało posiadanie telefonu high and, więc ten zupełnie mi wystarczy . Używam do dzwonienia, maili, smsów i internetu. W żadne gry nie gram. Więc ten wyświetlacz jest dla mnie istotny.
http://www.telepolis.pl/t...l,4,2,2376.html
Gdybym miał za to zapłacić to pewnie nie wziąłbym żadnego z nich.
londolut - 27-06-2013, 09:32
Owczar, a jak serwis Alcatela? POza tym, nie wiem czy na 4,7" nie będzie za mała qHD.
Owczar - 27-06-2013, 10:36
Serwis mnie nie boli bo to firmowy telefon
Gęstość pikseli będzie podobna do tego co teraz mam. Grunt, że nie będzie gorzej
Tomek - 27-06-2013, 12:57
ja od niedawna mam Blackberry Z10
używam BB od 3 lat, ze względu na emaile, bo poza tym to generalnie BB nic sobą nie prezentowało dobrego - ot zwykły telefon
ale muszę przyznać, że Z10 to inna liga, chwalę sobie ten telefon na wszystkie strony
RalfPi - 28-06-2013, 15:39
Byłem ostatnio na wyjeździ i poznałem Ukraińca, co miał naprawdę wypasiony telefon z Chin za 200$ - 4 rdzenie po jakieś 1.5GHz, do tego 2 karty sim, wypasiony aparat i oczywiście wyświetlacz bardzo duży - tak z 5'' - i pytanie jest takie - czy macie jakieś doświadczenia w temacie telefonów z Chin?
PS To chyba była podróbka Samsunga Galaxy S3.
[ Dodano: 28-06-2013, 19:50 ]
http://www.focalprice.com...Smartphone.html
To jest ten telefon - ktoś coś podpowie?
seba314 - 28-06-2013, 19:58
miałem przez jakąś chwilę taką podróbkę, kilka lat wstecz, w czasie gdy samsung produkował przeciętne telefony, a na rynku ogólnie rządziła nokia. kosztowało to 100usd,
double sim i było toto imitacją nokii n97 a nazywała sie norkla. wgrany był soft z menu uwczesnych samsungów. dało sie dzwonić i sms-ować z tego a jako dodatkowy gadzet był wbudowany moduł do odbioru telewizji analogowej. można bylo sobie obejrzeć telewizję na wyświetlaczu wysuwając malutką antenke teleskopową nie dłuższą od długopisu. w menu nie było polskiego języka, nie można było tego aktualizować. sprzet szybko oddałem moim dzieciom do zabawy i nawet im szybko sie znudził. tak, że ogólnie szkoda kasy na to.
RalfPi - 28-06-2013, 20:15
seba314 napisał/a: | . tak, że ogólnie szkoda kasy na to. |
Dzięki - Ukrainiec mówi, że generalnie jest to Android, nie ma żadnego problemu z językiem, pokazał mi nawet jakąś gierkę (z Dodgem Challengerem ).
Naprawdę jak się chwilę pobawiłem telefonem, to nie miałem się do czego przyczepić
Ale dzięki za opinię (może technologie poszła teraz do przodu? i podróby są podobnej jakości jak oryginały? ).
spown - 28-06-2013, 20:29
Mój szwagier za 250 czy 300 USD kupił coś takiego:
http://www.gogi.in/zopo-zp980-review.html
ma normalnie androida 4 coś tam wgranego, nie zacina się, śmiga, "już" z 2 miesiące używa i jeszcze sie nie rozleciał... Obudowa solidna... Moim zdaniem jest to jakaś alternatywa, bo osobiście używam S3 i powiem szczerze, że nie powala jakoś na kolana niesamowicie biorąc pod uwagę kae jaką kosztuje (już trochę mniej, bo s4 weszło, ale i tak...)
milo - 30-06-2013, 19:33
Zaczynam przygode z SE elm poprzedni SE k-850 i wytrzymał tylko 6 m-cy
maniax86 - 01-07-2013, 07:12
hmmm a sony XPERIA J ktoś używa?? bo za niedługo będę tela zmieniać.... a nie chce brać Samsunga galaxy ace 2 bo wszyscy wkoło latają z samsungami jakby jakichś innych telefonów już nie było...
|
|
|