To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji

kaczka81s - 08-10-2015, 22:21

jacek11 napisał/a:
Zdaje się,że Wojtek w swoim e88 miał jak pamiętam

Ja w moim nie mam. Przekopałem trochę ruską stronę i na żadnych rysunkach nie znalazłem, więc chyba E5X i E8X nie miały filtra pyłkowego, no chyba że wersje na Japonię.
A w sklepach mają bałagan w katalogach, a na pewno w IC :evil: i może to być filtr od EA5X

Galantyna1 - 09-11-2015, 19:16

Witam. Mam do Was pytanie...A mianowicie jestem w trakcie zmiany koloru mojego galanta.. karoseria pomalowana teraz pozostało mi dobrać kolor felg .. I tu mam dylemat jak je pomalować?

[ Dodano: 09-11-2015, 19:17 ]
Może jakieś propozycje?

Hugo - 09-11-2015, 20:28

Kolorek lakieru pasuje do auta, a felgi zdecydowanie ze zdjęcia nr 1.
kaczka81s - 09-11-2015, 23:20

Galantyna1 napisał/a:
Może jakieś propozycje?

Ja mam felgi zrobione tak: najpierw lakier proszkowy czarny mat, a na to PRYŚNIĘTE lakierem GlassChrome, a na koniec bezbarwny. Efekt kolor felg grafitowy, stalowy, a największy plus nie widać, albo bardzo słabo pył z klocków hamulcowych. :mrgreen:
Dopiero teraz zobaczyłem zdjęcia, nie wiem czemu, ale strasznie długo się ładowały. Moim zdaniem ten czerwony nijak tu nie pasuje, ewentualnie bardzo cieniutki paseczek gdzieś na rancie. Srebrny jest OK, podejrzewam że grafit też byłby OK, złoty też by pasował, tylko że złote fele do niebieskich bud to mają Subarki :mrgreen:

areksz121 - 04-12-2015, 13:39

Galantyna1, też zastanawiałem się nad tym kolorkiem :wink: Pięknie wyszło, przynajmniej z powyższych zdjęć tak wynika. Odnośnie felg to tak jak wyżej, nr 1.

Więcej fotek poproszę, jeśli nie ma tematu założonego :wink:

kaczka81s - 08-01-2016, 13:10

Panowie mój Gal idzie na złom zobaczcie tutaj:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=95446

Wszyc - 17-01-2016, 12:56

Witajcie kochani daaawno mnie tu nie było i nic się u mnie nie działo a to przez zakup własnego mieszkanka :) ale ale o Galantach nie zapomniałem :) kupiłem mieszkanie aleeeee... przed blokiem mam 150m2 swojej i tylko swojej działki z garażem i altanką która posłuży za warsztat :) i w końcu będe miał garaż pod domem! :) ( chciałem przypomnieć ze z domu do garażu z granatowym E57A miałem 12km a do garażu z bordowym E54A miałem 32km )

Co tam uwas nowego ktoś jeszcze został po za mną i Arkiem?

kaczka81s - 18-01-2016, 12:15

Gratulacje zakupu :)
Wszyc napisał/a:
Co tam uwas nowego

Jak widać post wyżej :cry: :cry:
Wszyc napisał/a:
ktoś jeszcze został po za mną i Arkiem

Chyba pomału się wykruszamy

Soner - 19-01-2016, 22:30

Jeszcze ja jestem i mój E54.
jacek11 - 20-01-2016, 22:30

A ja cały czas szukam E5 kombi :P
Prawdę mówiąc,to bardzo mało się zrobiło E piątek.Jak już się coś pokaże,to zazwyczaj kupa złomu.

areksz121 - 20-01-2016, 23:06

Gdybym naprawdę nie miał co robić, to kupiłbym bordowe E5 :mrgreen: Oprócz mojego (przewróconego na głowę hehe) są jeszcze zadbane egzemplarze, ale nie na sprzedaż i utrzymane w oryginale :wink:

Zielony Diamond 177tkm nie na sprzedaż:

Bordo z uwaloną skrzynią (podobno):

Ehh te e-piątki... jakby nie patrzeć ponadczasowe jeśli chodzi o wygląd 20-letniego auta... :wink:

Do dwóch tygodni będzie mały apdejcik u mnie heh, gadżetowo :twisted:
Dziwne mi coś jest, ale na nic innego to nie wygląda...stuka mi regularnie jeden popychacz, może na czasie przynajmniej obadam który to... 1 z 24 :mrgreen:

kaczka81s - 21-01-2016, 13:51

Z wierzchu to i moje wyglądało podobnie jak te dwa. I teraz jak rozbierałem to nadal z wierzchu nic się nie działo, lakier tylko wypłowiał i miejscami bezbarwny poodłaził, a podwozie :evil: :evil: :evil: :evil: mocowania kielichów jeszcze do uratowania nie jakaś tragedia, ale podłużnice w okolicy mocowania tylnego wahacza wzdłużnego i okolica mocowania tylnych sanek TRAGEDIA, opaski mocujące bak z przodu odkręciłem, a z tylu szarpnąłem i zostały w rękach.
Druga sprawa auta użytkowane w Holandii, inne zimy niż u nas i przede wszystkim bez soli. Mój był sprowadzony do PL z Austrii lub Szwajcarii chyba w 2005 lub 2006 roku, więc kilka lat w PL zrobiło swoje, zwłaszcza w górach (Żywiec bo tam go kupiłem) gdzie pewnie zdrowo solą.
areksz121 napisał/a:
są jeszcze zadbane egzemplarze,
Są, ale przykro to stwierdzić coraz mniej :cry:
jacek11 - 21-01-2016, 14:57

Bordowy w automacie :?:
areksz121 - 21-01-2016, 22:24

Jacku bordo manual, a co do soli....hm tutaj śniegu nie ma a sypią jak mróz idzie. Chyba że coś innego sypią, jakiś odstraszacz na śnieg :mrgreen:
tpodsiadlo - 23-01-2016, 23:22

dzien dobry.
mnie tez tu dlugo nie bylo,
A galant jezdzi i to sporo, bo od 28 grudnia 2014, czyli rok i 3 tygodnie zrobilem 79tys km :)

a w miedzyczasie ...