To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - dj danio i VR4 2,5V6TT

londolut - 01-08-2013, 08:36

Kozak, grill też fajnie wyszedł :) Podoba mie siem :)
Tomii - 01-08-2013, 08:47

zapowiada się ciekawie :) tylko czemu ta maska tak odstaje ;) prosimy o więcej fotek
D1VenO - 01-08-2013, 09:24

Tomii napisał/a:
tylko czemu ta maska tak odstaje

to specjalne chłodzenie komory silnika. A tak na poważnie to ja obstawiam że siłowniki wypchnęły maskę. Trzeba obadać jak mają inni to zamontowane. W zasadzie teraz to już lipa bo nie wygnie się maski chyba że magik jakiś ją dorwie.

Lechfan - 01-08-2013, 12:55

Piękny białas, a czarny grill, wypas!
D1VenO - 01-08-2013, 15:21

Tylko ta anty gleba masakruje caly projekt :/
danino88 - 01-08-2013, 23:01

Cytat:
Tylko ta anty gleba masakruje caly projekt :/

to auto ma jezdzić a nie szlifować asfalt :)

D1VenO - 02-08-2013, 09:32

no na twoim gwincie to raczej nie ma co kombinować, za miękki jest. Nie dziwie się że kochaŚ zmienia gwint na ISC'a
danino88 - 02-08-2013, 09:44

Cytat:
no na twoim gwincie to raczej nie ma co kombinować, za miękki jest.

pożyjemy zobaczymy 8)

D1VenO - 02-08-2013, 13:02

naprawdę jak ci mówiłem kilka cm od tego co masz w dół żeby tylko nie była motorówka. Jak wyjechałem z garażu do płotu to czułem się jak bym pływał po wodzie, a wiem co mówie bo mam chorobę lokomocyjną :D
danino88 - 02-08-2013, 14:22

Cytat:
naprawdę jak ci mówiłem kilka cm od tego co masz w dół żeby tylko nie była motorówka. Jak wyjechałem z garażu do płotu to czułem się jak bym pływał po wodzie, a wiem co mówie bo mam chorobę lokomocyjną :D

nie mam twardego zawieszenia bo się źle jeździ :) to w zupełności wystarcza, a poczekaj jeszcze miesiąc to zobaczysz :P

D1VenO - 02-08-2013, 16:41

Umnie im blizej zimy tym bardziej prawdopodobne ze bede mial nowa zabawke. 4x4 hemisferyczne chodzi mi coraz bardziej po glowie. Agata mnie tez motywuje zeby zakupic magnuma.
Seiji - 02-08-2013, 20:32

D1VenO napisał/a:
Umnie im blizej zimy tym bardziej prawdopodobne ze bede mial nowa zabawke. 4x4 hemisferyczne chodzi mi coraz bardziej po glowie. Agata mnie tez motywuje zeby zakupic magnuma.

ano awd fajne, zwłaszcza jak śnieg spadnie

a już totalna miazga jak ma AYC

mkm - 04-08-2013, 13:49

D1VenO napisał/a:
Ja się dopiero uczę i każda uwaga jest cenna.

Sam chciałeś :twisted: .
Obejrzałem Twoja robotę centymetr po centymetrze i parę uwag jest.
D1VenO napisał/a:
walcze z pylem

To pierwsza. Na nadwoziu myślałem, że będzie go więcej, ale jest ok.
Trochę gorzej z plastikami i tapicerką. Musisz je szczelniej owijać, bo są przypylone, a to potem niepotrzebna robota.
D1VenO napisał/a:
Nie jest to dobre bo w momencie kiedy maluje drzwi z zewnątrz odkurz z lakieru siada na wnękach.

To druga uwaga.
Ogólnie mogłeś się bardziej przyłożyć do przygotowania się tych miejsc. Sporo syfu się złapało, ale na tych miejscach wykładają się najlepsi. Maskowanie też w paru miejscach padło.
Z wewnętrzną stroną drzwi kierowcy poszedłeś już „pędzikiem” tak samo z maską od wewnętrznej.
D1VenO napisał/a:
dzisiaj wracam do leguminy bo czas goni

danino88 napisał/a:
No dzialaj dzialaj bo juz sroda

I tu jest pies pogrzebany.
To jest uwaga numer trzy.
Pośpiech.
Za dużo go było.
Zabrakło Ci około tygodnia, ale wiem dlaczego (dziecko + zlot + przebierający nogami właściciel).
Całą polerkę wykonałeś za szybko i mocno agresywnie.
Ostrożnie z matowaniem na rantach – tam musi zostać grubsza warstwa – a nawet lekki nadlew.
Trzeba było poczekać nawet kosztem gorszego wyglądu na zlocie.
Lakier jeszcze nie siadł, a Ty już sporo zebrałeś.
Za miesiąc/dwa siądzie bardziej i musisz powtórzyć polerowanie całości.
Skazy powycinasz.
Maska raczej będzie do poprawy – nie wiem czy cała czy tylko kawałek.
Lakier prawdopodobnie zgazował i przez chwilę zastanawiałem się czy to nie perła. Potraktowałeś ją jak całą resztę auta, a tam było kombinowane.
Tak czy owak dałbym jej jeszcze szansę. Czasem zaczyna „znikać”, więc nie będziesz musiał drzeć do blachy.
Próba szlifu pogłębiła problem i spowodowała nowe (przebicia).
Zbij sobie jakiś podest – łatwiej będzie Ci się dostać do środka dachu.
Listwy nie są domalowane – prysnąłbym raz jeszcze.
Jest szpara na maskowanie, więc nawet odklejać nie będziesz musiał – danino88 , widział sztuczkę, żeby było dobrze tylko dodatkowo taśma maskująca od spodu.

To tyle moich uwag. Dodam, że auto oglądałem w świetle latarki z komórki w środku nocy – ale za to centymetr po centymetrze. I oczywiście zmierzamy do ideału i perfekcji w każdym calu.
D1VenO napisał/a:
Bardziej garażowiec hobbysta

Niepotrzebna skromność.
Jak dowiedziałem się ile wziąłeś to wg. mnie jest rewelka.
Jak przyłożyłeś się do przygotowania pod lakier to będzie dobrze i na dłużej.
danino88 , wyrażał chęć pomocy, więc jak zaprzęgasz do pracy małżonkę to pogoń i jego.
Pokaż mu co i jak i niech się pomęczy w zakamarkach – przy okazji mięśnie palców sobie wzmocni to mu się będzie lepiej miksowało :badgrin: – tylko daj mu rękawiczki!

deejay - 04-08-2013, 16:50

mkm napisał/a:
mkm napisał/a:
przy okazji mięśnie palców sobie wzmocni to mu się będzie lepiej miksowało :badgrin:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

danino88 - 04-08-2013, 21:42

mkm miałem pisać Michałowi co i jak ale widzę że byłeś pierwszy i dobrze bo dzięki temu wiemy co dalej trzeba robić :)

aha...
Cytat:
Zabrakło Ci około tygodnia, ale wiem dlaczego (dziecko + zlot + przebierający nogami właściciel).

wcale że nie przebierałem nogami :P :P :P