Nasze Miśki - dj danio i VR4 2,5V6TT
londolut - 01-08-2013, 08:36
Kozak, grill też fajnie wyszedł Podoba mie siem
Tomii - 01-08-2013, 08:47
zapowiada się ciekawie tylko czemu ta maska tak odstaje prosimy o więcej fotek
D1VenO - 01-08-2013, 09:24
Tomii napisał/a: | tylko czemu ta maska tak odstaje |
to specjalne chłodzenie komory silnika. A tak na poważnie to ja obstawiam że siłowniki wypchnęły maskę. Trzeba obadać jak mają inni to zamontowane. W zasadzie teraz to już lipa bo nie wygnie się maski chyba że magik jakiś ją dorwie.
Lechfan - 01-08-2013, 12:55
Piękny białas, a czarny grill, wypas!
D1VenO - 01-08-2013, 15:21
Tylko ta anty gleba masakruje caly projekt :/
danino88 - 01-08-2013, 23:01
Cytat: | Tylko ta anty gleba masakruje caly projekt :/ |
to auto ma jezdzić a nie szlifować asfalt
D1VenO - 02-08-2013, 09:32
no na twoim gwincie to raczej nie ma co kombinować, za miękki jest. Nie dziwie się że kochaŚ zmienia gwint na ISC'a
danino88 - 02-08-2013, 09:44
Cytat: | no na twoim gwincie to raczej nie ma co kombinować, za miękki jest. |
pożyjemy zobaczymy
D1VenO - 02-08-2013, 13:02
naprawdę jak ci mówiłem kilka cm od tego co masz w dół żeby tylko nie była motorówka. Jak wyjechałem z garażu do płotu to czułem się jak bym pływał po wodzie, a wiem co mówie bo mam chorobę lokomocyjną
danino88 - 02-08-2013, 14:22
Cytat: | naprawdę jak ci mówiłem kilka cm od tego co masz w dół żeby tylko nie była motorówka. Jak wyjechałem z garażu do płotu to czułem się jak bym pływał po wodzie, a wiem co mówie bo mam chorobę lokomocyjną |
nie mam twardego zawieszenia bo się źle jeździ to w zupełności wystarcza, a poczekaj jeszcze miesiąc to zobaczysz
D1VenO - 02-08-2013, 16:41
Umnie im blizej zimy tym bardziej prawdopodobne ze bede mial nowa zabawke. 4x4 hemisferyczne chodzi mi coraz bardziej po glowie. Agata mnie tez motywuje zeby zakupic magnuma.
Seiji - 02-08-2013, 20:32
D1VenO napisał/a: | Umnie im blizej zimy tym bardziej prawdopodobne ze bede mial nowa zabawke. 4x4 hemisferyczne chodzi mi coraz bardziej po glowie. Agata mnie tez motywuje zeby zakupic magnuma. |
ano awd fajne, zwłaszcza jak śnieg spadnie
a już totalna miazga jak ma AYC
mkm - 04-08-2013, 13:49
D1VenO napisał/a: | Ja się dopiero uczę i każda uwaga jest cenna. |
Sam chciałeś .
Obejrzałem Twoja robotę centymetr po centymetrze i parę uwag jest.
D1VenO napisał/a: | walcze z pylem |
To pierwsza. Na nadwoziu myślałem, że będzie go więcej, ale jest ok.
Trochę gorzej z plastikami i tapicerką. Musisz je szczelniej owijać, bo są przypylone, a to potem niepotrzebna robota.
D1VenO napisał/a: | Nie jest to dobre bo w momencie kiedy maluje drzwi z zewnątrz odkurz z lakieru siada na wnękach. |
To druga uwaga.
Ogólnie mogłeś się bardziej przyłożyć do przygotowania się tych miejsc. Sporo syfu się złapało, ale na tych miejscach wykładają się najlepsi. Maskowanie też w paru miejscach padło.
Z wewnętrzną stroną drzwi kierowcy poszedłeś już „pędzikiem” tak samo z maską od wewnętrznej.
D1VenO napisał/a: | dzisiaj wracam do leguminy bo czas goni |
danino88 napisał/a: | No dzialaj dzialaj bo juz sroda |
I tu jest pies pogrzebany.
To jest uwaga numer trzy.
Pośpiech.
Za dużo go było.
Zabrakło Ci około tygodnia, ale wiem dlaczego (dziecko + zlot + przebierający nogami właściciel).
Całą polerkę wykonałeś za szybko i mocno agresywnie.
Ostrożnie z matowaniem na rantach – tam musi zostać grubsza warstwa – a nawet lekki nadlew.
Trzeba było poczekać nawet kosztem gorszego wyglądu na zlocie.
Lakier jeszcze nie siadł, a Ty już sporo zebrałeś.
Za miesiąc/dwa siądzie bardziej i musisz powtórzyć polerowanie całości.
Skazy powycinasz.
Maska raczej będzie do poprawy – nie wiem czy cała czy tylko kawałek.
Lakier prawdopodobnie zgazował i przez chwilę zastanawiałem się czy to nie perła. Potraktowałeś ją jak całą resztę auta, a tam było kombinowane.
Tak czy owak dałbym jej jeszcze szansę. Czasem zaczyna „znikać”, więc nie będziesz musiał drzeć do blachy.
Próba szlifu pogłębiła problem i spowodowała nowe (przebicia).
Zbij sobie jakiś podest – łatwiej będzie Ci się dostać do środka dachu.
Listwy nie są domalowane – prysnąłbym raz jeszcze.
Jest szpara na maskowanie, więc nawet odklejać nie będziesz musiał – danino88 , widział sztuczkę, żeby było dobrze tylko dodatkowo taśma maskująca od spodu.
To tyle moich uwag. Dodam, że auto oglądałem w świetle latarki z komórki w środku nocy – ale za to centymetr po centymetrze. I oczywiście zmierzamy do ideału i perfekcji w każdym calu.
D1VenO napisał/a: | Bardziej garażowiec hobbysta |
Niepotrzebna skromność.
Jak dowiedziałem się ile wziąłeś to wg. mnie jest rewelka.
Jak przyłożyłeś się do przygotowania pod lakier to będzie dobrze i na dłużej.
danino88 , wyrażał chęć pomocy, więc jak zaprzęgasz do pracy małżonkę to pogoń i jego.
Pokaż mu co i jak i niech się pomęczy w zakamarkach – przy okazji mięśnie palców sobie wzmocni to mu się będzie lepiej miksowało – tylko daj mu rękawiczki!
deejay - 04-08-2013, 16:50
mkm napisał/a: | przy okazji mięśnie palców sobie wzmocni to mu się będzie lepiej miksowało |
danino88 - 04-08-2013, 21:42
mkm miałem pisać Michałowi co i jak ale widzę że byłeś pierwszy i dobrze bo dzięki temu wiemy co dalej trzeba robić
aha...
Cytat: | Zabrakło Ci około tygodnia, ale wiem dlaczego (dziecko + zlot + przebierający nogami właściciel). |
wcale że nie przebierałem nogami
|
|
|