Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś
MKV - 18-10-2013, 05:49
robertdg napisał/a: | Nie zmienia to systemu montazu:
Obrazek |
Akurat wieszaki były wykonane identycznie jak w demontowanym tłumiku i idealnie pasowały.
Jedynie odrobinę chyba źle wygięli rurę wydechową idąca w stronę silnika (jest kilka tych zagięć) bo końcówka wydechu była nieco przekręcona. wystarczyło jednak dać odrobinę innej długości gumowe wieszaki i jest ok. Gdybym wybrał okrągłą końcówkę to nie było by problemu od poczatku
MKV - 18-10-2013, 06:09
drexvs napisał/a: | Położyłeś za ultera przynajmniej 600zł ? Jak założysz pochwal się wrażeniami |
620zł za tłumik, 420zł za katalizator metalowy Magnaflow i 180zł za instalację tego wszystkiego w IPACO na ul. Syreny 14 w Warszawie (dzięki Piwor za polecenie miejsca )
Wrażenia?? No cóż zobaczymy jak będzie jak się tłumik wypali ale od pierwszego odpalenia ogólnie bardzo pozytywne. Wydech jest cichy i fajnie sobie mruczy. Jedynie mógłby mniej buczeć pod obciążeniem między 1000 a 2000obr/min ale nie jest źle - na wyższych obrotach bardzo przyjemnie się robi - homologacja zobowiązuje to wydzielanego hałasu
Dodatkowo nowy katalizator bardzo dobrze się spisuje - od razu wróciło moje utracone stado ponad 30 koni (w subiektywnym odczuciu)
Silnik już bez wyraźnich oporów (jak wcześniej) wkręca się na wysokie obroty - gdzieś chyba do 7200obr/min bez problemu momentalnie się wkręca. Jest moc!
Na koniec stary i nowy katalizator- jak widać stary w środku ma fragmenty prekatów które z nich wypadły. To są tylko te duże fragmenty - małe powciskały się i pozapychały otwory i dlatego miałem tak marny wynik na hamowni na zlocie
Stary katalizator sprzedał się dodatkowo do przetopienia za 150zł - myślałem, że nieco więcej za niego dostanę no ale cóż... lepsze to niż nic
radek79 - 18-10-2013, 07:29
MKV napisał/a: | Stary katalizator sprzedał się dodatkowo do przetopienia za 150zł - myślałem, że nieco więcej za niego dostanę no ale cóż... lepsze to niż nic |
ja za kata z gdi rok temu dostałem 460zł
Hugo - 18-10-2013, 07:49
radek79 napisał/a: | ja za kata z gdi rok temu dostałem 460zł | To mało, teraz na alle... licytują je do prawie 800 zł.
MKV - 18-10-2013, 07:58
radek79 napisał/a: | MKV napisał/a: | Stary katalizator sprzedał się dodatkowo do przetopienia za 150zł - myślałem, że nieco więcej za niego dostanę no ale cóż... lepsze to niż nic |
ja za kata z gdi rok temu dostałem 460zł |
Wiem, że mało ale co poradzić. Też się dziwiłem że tylko tyle.
Pisałem do jakiejś innej firmy wcześniej to nie potrafili mi go wycenić.
Z 2.5 V6 sa po okł 200-300zł na allegro ale za 300zł to handlarze sprzedają czyli drogo.
Marcino - 18-10-2013, 08:18
Na drugim zdjęciu po wspawaniu katalizatora widać że nawet nie probowali rozkcać kołnierzy tylko od razu ucięli na rurce. Moje są w podobnym stanie...
robertdg - 18-10-2013, 09:05
Tyle fajnych detakli w układzie wydechowym to i można było sie postarać dać nowy kawałek rurki z przelotnym tłumikiem środkowym i wszystko miałbys niemalże malinowo
Co do tego mocowania to szczerze się zamotałem, dobrze że pasuje, jednakże mając wizje tego jak w oryginale są wieszaki troszke mi się to wydawało dziwne
MKV - 18-10-2013, 10:16
robertdg napisał/a: | Tyle fajnych detakli w układzie wydechowym to i można było sie postarać dać nowy kawałek rurki z przelotnym tłumikiem środkowym i wszystko miałbys niemalże malinowo
Co do tego mocowania to szczerze się zamotałem, dobrze że pasuje, jednakże mając wizje tego jak w oryginale są wieszaki troszke mi się to wydawało dziwne |
No mocowanie Ultera wykonane został bardzo dobrze tylko minimalnie albo rurę któreś zagięcie minimalnie krzywo zrobili albo końcówkę wydechu mi krzywo dospawali ale zrobiliśmy tak, że jest poziomo (z okrągłą końcówką nie było by problemu).
Co do środkowego tłumika - po co wymieniać coś co jest sprawne a wymiana tego poza estetyką by absolutnie nic nie zmieniła???
Tutaj mam silnik seryjny a nie jak w Swifcie - tam to cały układ wydechowy mam od zera zrobiony.
robertdg - 18-10-2013, 14:21
Tak w kwestii estetycznej myślałem
MKV - 18-10-2013, 19:02
robertdg napisał/a: | Tak w kwestii estetycznej myślałem |
Wiesz co myślałem że nieco fajniej będzie wyglądać ale nie jest źle. Myślałem jeszcze o okrągłej końcówce ale to i tak tylko końcówka - zawsze można ją zmienić
Anonymous - 18-10-2013, 19:27
Maciek nagraj jak teraz gra ten wydech i konserwę przed zimą uzupełnij nad nowym katem
ciekawe czy teraz spalanie Ci wzrośnie czy spadnie
MKV - 18-10-2013, 19:51
Derpin napisał/a: | Maciek nagraj jak teraz gra ten wydech i konserwę przed zimą uzupełnij nad nowym katem
ciekawe czy teraz spalanie Ci wzrośnie czy spadnie |
Galant jeszcze na kilka dni pożyczony potem nagram. A konserwacją jakaś psikał pod koniec.
rosomak1983 - 19-10-2013, 22:19
niewiem czy obrze widze ale okolice zgrzewu na progu sa dosc skorodowane. Nasacz przed zima to dobrze olejem, na to baranka w spray-u i na wiosne lato piaskowanie epoksyd konserwa. Albo szlifowanie podkład baranek ale juz nieco kiepska pogoda na to...
inq - 20-10-2013, 10:32
Wrzuć też jakieś fotki jak wygląda z tą końcówką z tyłu. Zastanawiam się nad tym Ulterem, ale nie chcę zawadzać co chwila tłumikiem o krawężnik przy parkowaniu.
MKV - 20-10-2013, 10:43
inq napisał/a: | Wrzuć też jakieś fotki jak wygląda z tą końcówką z tyłu. Zastanawiam się nad tym Ulterem, ale nie chcę zawadzać co chwila tłumikiem o krawężnik przy parkowaniu. |
Końcówka jest wystarczająco wysoko ale myślałem, że będzie się prezentowała nieco bardziej urodziwie - nie wiem czy okrągła nie była by lepsza. Tak czy tak to stylistyka i końcówkę zawsze można zmienić. Wiele zdjęć nie mam ale tak to wygląda.
|
|
|