Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
polaff - 26-03-2015, 08:03
Hugo, w zegarach nie HC chyba też była kontrolka
Hugo - 27-03-2015, 22:26
Przygotowałem sobie wahacze proste do Gala, są to stare-nowe oryginalne wahacze z Avance. Zaczął pojawiać się na nich nalot rdzy (w sumie po 14 latach to nic dziwnego), więc je oczyściłem szczotką na wiertarce, zapodkładowałem i polakierowałem. Brat rzucił pomysł na taki kolor, a ja szybko podłapałem Teraz nie mam wyjścia, więc może jeszcze w tym roku (chciałbym to zrobić przed lakierowaniem Gala) pozostałe przednie i wszystkie tylne wahacze zostaną wypiaskowane i polakierowane piecowo na taki kolor. Do tego profilaktycznie w bananach zostaną zregenerowane sworznie.
Oryginalne tulejki metalowo-gumowe zastąpiłem poliuretanem, podobno wiecznym... Sworznie są w idealnym stanie, osłony też, więc myślę, że jeszcze sporo posłużą.
Z przykrych spraw to przepaliła się żarówka podświetlenia włącznika świateł awaryjnych (z mojej winy, bo podłączając kable od głośników w tylnych drzwiach do radia walnąłem w niego niechcący z pięści ). Druga przykra sprawa to od października ubiegłego roku zabieram się do posprzątania Gala w środku, niestety z mizernym skutkiem, bo tylko raz wytrzepałem dywaniki. Ciągle brak czasu. Kurzu już jest tyle, że w dzień na wyświetlaczu klimatronika nic nie widzę. Dobrze, że są zegary HC, bo analogów też już bym nie widział
Tomii - 28-03-2015, 10:58
cacy te wahacze
arturj123 - 29-03-2015, 11:17
Też mi się podoba ten pomysł na kolor zawieszenia
Hugo napisał/a: | Do tego profilaktycznie w bananach zostaną zregenerowane sworznie. |
Znasz jakąś godna polecenie firmę, jakie to koszty dla wahacza?
Hugo - 29-03-2015, 11:20
Hugo napisał/a: | Znasz jakąś godna polecenie firmę, jakie to koszty dla wahacza? | W sumie nie interesowałem się tym nigdy, wiem tylko o firmie w Skórzewie k/Poznania. Koszt 80 zł/wahacz. Podobno piaskują i lakierują wahacze w cenie, tylko jeszcze nie wiem czy piecowo, bo inne lakierowanie mnie nie interesuje.
arturj123 - 29-03-2015, 11:25
Ciekawe jaka jakość tej regeneracji, co za sworzeń.
Wydaje mi się, że to pomysł na niezły biznes, jakby ktoś dobrze regenerował te sworznie, bo jak wiadomo z tymi zamiennikami to jest bardzo obszerny temat i większość na rynku to tandeta.
Hugo - 29-03-2015, 11:50
Ponoć dobrze robią, ktoś z forum już regenerował u nich i był zadowolony.
Hugo - 02-04-2015, 22:00
We wtorek mieliśmy śnieżycę jakiej świat nie widział, dziwiłem się dlaczego mrugają mi z naprzeciwka, po zatrzymaniu okazało się, że w ogóle nie widać świateł mijania:
A dzisiaj rano na liczniku wybiło:
tresorex - 02-04-2015, 22:01
A licznik ile cofnięty?
Po co ci te spryski skoro nie używasz?
Hugo - 02-04-2015, 22:10
tresorex napisał/a: | A licznik ile cofnięty? | To wiedzieć tresorex napisał/a: | Po co ci te spryski skoro nie używasz? | A po co mam używać skoro nie działają Wysuwają się, ale nie pryskają... Czekam na lepszą pogodę i wleci pompka spryskiwaczy reflektorów od Hondy Accord VIII, wtedy muszą zadziałać.
WreX - 02-04-2015, 22:45
Hugo, to chyba go dłutem skuwałeś przed jazdą? czy noc się grzał i odmarzał na webasto ?
Hugo - 02-04-2015, 23:12
WreX, to mokry śnieg. Po chwili sam zjechał.
eremita - 03-04-2015, 09:47
Nie ma jak to wiosna
Hugo - 26-04-2015, 22:23
Od jakiegoś czasu zaczyna gwizdać lewe przednie łożysko. A już myślałem, że ten egzemplarz się nie zużywa Powodem tego jest na 100% ogromna wyrwa w asfalcie, którą zaliczyłem późną jesienią podczas wyprzedzania autobusu, jechałem jeszcze na letnich kołach.
Poza tym chyba mam głupie pomysły, ale czy mógłbym prosić o jakiś VT z dołożonym oryginalnym szyberdachem i dachem w czarnym kolorze, oraz druga wersja, czyli szyberdach i dach w kolorze auta? Z góry dziękuję.
tresorex - 27-04-2015, 08:30
Szkoda, że do sedana nie pasuje panorama z wagona, przyjąłbym taki
|
|
|