Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia
DJ Fazi - 29-06-2014, 15:41
Kwotowo ok. 1500 zł, ja zawsze umawiałem się na przegląd przez e-mail i prosiłem o wycenę, tak na wszelki wypadek jakby się komuś coś zapomniało
jurekschroda - 29-06-2014, 21:24
Coś mi się wydaje, że będzie duuuużo taniej niż te 1500 zł. Pamiętaj, że przeglądy benzyniaków są tańsze niż diesli. Zawsze można zadzwonić do najbliższych ASO i zapytać o cenę, oraz o to co się na nią składa, np. czy obejmuje przegląd nadwozia i serwis klimy.
Zapytaj także o cenę samego oleju, oraz czy możesz przyjechać z własnym.
Myślę, że możesz zamknąć się spokojnie w 900 zł. Daj znać jak poszło.
borsak1 - 30-06-2014, 07:43
jurekschroda napisał/a: | Myślę, że możesz zamknąć się spokojnie w 900 zł. | nie szalej nie szalej, spokojnie ja myślę że wyjdzie tylko 1400 .
jurekschroda - 30-06-2014, 10:48
Karolewskiej, a kiedy masz ten przegląd ?
Karolewskiej - 08-07-2014, 13:24
Dzisiaj
jurekschroda - 09-07-2014, 14:12
I jak wrażenia ? Kto trafił z ceną ?
Stoney - 29-07-2014, 23:03 Temat postu: ęąż ;) Od dwóch tygodni zbieramy wrażenia z outka III (2012r). Gdy zbierzemy solidną porcję podzielimy się, ale zanim będzie się czym dzielić, prosimy o drobną podpowiedź - banalna, a jednak łamigłówka: jak w fabrycznej navi wpisać nazwę miejscowości bądź ulicy z polskimi znakami? Takie Łężce, albo Żołędowo na przykład. Na klawiaturce nie widać takiej opcji, w salonie pojęcia nie mają, Wy już pewnie wiecie...:)
sla - 29-07-2014, 23:52
Pewnie tak jak w innych nawigacjach, bez polskich znaków diakrytycznych
rezon - 30-07-2014, 08:52
sla napisał/a: | Pewnie tak jak w innych nawigacjach, bez polskich znaków diakrytycznych | większość innych nawigacji polskie znaki jednak ma - przynajmniej moja na pewno
Stoney - 30-07-2014, 09:50
Po wpisaniu bez polskich np. "BEDZIN" outkowa navi nie widzi takiej miejscowości... ma w ogóle dziwną opcję - po wprowadzeniu drugiej i kolejnych liter większość pozostałych staje się "nieaktywna" - pewnie stosownie do posiadanej bazy miejscowości. A jednak ktoś, kto jeździł z tą navi przed nami wpisał "Łęczycę" (bo taka opcja była w 50 ostatnich miejscach docelowych), więc gdzieś te ogonki muszą być...
A może ktoś z Was podmieniał fabryczną navi na inną? Wykonalne to?
PS: Co do przeglądu po 40 tysiącach - płaciliśmy parę dni temu 1350 zł.
Łącznie z wymianą klocków i serwisem klimy:)
Jackie - 25-08-2014, 09:16
mitsu00 napisał/a: | Tak jak wspomnialem wczesniej, przez pierwsze 5 lat lub 100kkm nie placisz nic za serwis, jesli auto pochodzi z polskiej sieci dilerskiej |
No ale wiesz, że tam cena serwisu jest "bardzo included" w cenie auta? Patent z resztą znakomity (moglibyśmy się wielu rzeczy od BMW nauczyć w tym względzie...) bo biorąc leasing na lat 5 opłacenie serwisu to jakieś 50-60 zł więcej na racie (czyli nawet nie zauważysz) a i same serwisy korzystają z kosztu pieniądza w czasie - wszyscy happy
rezon napisał/a: | Żeby jeszcze mnie zaskakiwali tak jakością jak u Jacki'ego (tych wypucowanych plastików to Wam długo nie zapomnę - pozdrawiam ) |
Podziękowałem - chłopakom przekażę (każdorazowo dla nich to wielka frajda, że ktoś widzi ich pracę)
mitsu00 napisał/a: | A co do ekipy Jaciego, to przeciez wiadomo ze to radykalisci i ewenement sam w sobie...... Tez mialem przyjemnosc robienia u nich testu bialej rekawiczki po serwisie bylego parcha Zdali...... |
No a tak mu dobrze z oczu patrzyło, testów narobił...
Żarcik oczywiście ale cieszę się, że nie oblaliśmy (choć ostatnio była wpadka estetyczna i nawet mało przyjemna rozmowa z chłopakiem z myjni)
rezon napisał/a: | Trudno Mitsu porównywać do BMW, ale jak chcemy porównywać, to obecnie mam prawie 78kkm i jeszcze nie wydałem 1350zł na wszystkie dotychczasowe przeglądy Superba razem z olejem, filtrami, itd... Oczywiście w ASO - tyle ze z kurą, a nie diamentami A tu tylko jeden przegląd po 40kkm , dołóż jeszcze ten po 20kkm, 60kkm - Outek jest drogi w utrzymaniu. A przynajmniej znacznie droższy od Superba. |
I to jest, niestety, stały punkt na naradach dealerskich. Na szczęście mamy teraz zmianę na stanowisku Japan General i wygląda na to, że ten nie zabetonował się w swojej jedynej słusznej wizji i są szanse na obniżenie cen części (obym nie zapeszył)
Pozdrawiam
borsak1 - 26-08-2014, 09:10
Jackie napisał/a: | Wiesz, tak z ciekawości zadzwoniłem do kolegi, który ma salon BMW. Otóż przegląd po 2 latach w BMW X3 2.0 Diesel to z częściami 2140 zł brutto (co swoją drogą jest dobrą ceną jak na tę markę). Roboczogodzina liczona po 280 zł netto. |
Wiesz co jakoś mnie nie dziwi to ze Ty jako pierwszy zanegujesz tą wypowiedź. Jak napisał mitsu serwis przez 5 lat jest wliczony w cenę, zapłacę za klocki a i to mogę je sobie kupić poza AO nikt nie robi problemu, ba powiem więcej mogę je wymienić na kanale u siebie i też nie będzie problemu. Można było zrezygnować z pakietu serwisowego na 5 lat za całe 1300 zł - to tyle co jeden przegląd w MITSU. Więc mistu ejst cholernie drogie w utrzymaniu jeśli chce wspierać ASO taka niestety jest rpawda.
[ Dodano: 26-08-2014, 09:15 ]
Jackie napisał/a: | No ale wiesz, że tam cena serwisu jest "bardzo included" w cenie auta? | jackie ale na prawdę nikt nie broni tego zrobić Mitsu, mają wolną rekę. Ale samą jakością bym nie prównał tych dwóch marek, jakoś teraz nic nie trzeszczy, skrzypi czy zgrzyta na dołkach, jak widać można.
Jackie - 26-08-2014, 10:40
borsak1 napisał/a: | jackie ale na prawdę nikt nie broni tego zrobić Mitsu, mają wolną rekę. |
Przecież napisałem, że powinniśmy się od nich sporo nauczyć, prawda?
borsak1 napisał/a: | Ale samą jakością bym nie prównał tych dwóch marek, jakoś teraz nic nie trzeszczy, skrzypi czy zgrzyta na dołkach, jak widać można. |
Rozumiem, że kwestię różnicy w cenach zakupu samochodów pomijamy wymownym milczeniem? Daj spokój, zapewniam Cię, że w Porsche Macan jakość wykonania jest nieporównywalnie lepsza niż w BMW. Cena również odstaje
borsak1 napisał/a: | Można było zrezygnować z pakietu serwisowego na 5 lat za całe 1300 zł - to tyle co jeden przegląd w MITSU |
Rozumiem, że używasz konfiguratora na stronie www. W przypadku negocjacji ze sprzedawcą rezygnacja z pakietu serwisowego może obniżyć koszty zakupu nawet o 8 000 zł (co nadal jest dobrą ceną za serwis - żeby nie było)
Pozdrawiam
borsak1 - 26-08-2014, 11:00
Jackie napisał/a: | Rozumiem, że kwestię różnicy w cenach zakupu samochodów pomijamy wymownym milczeniem? | Wiesz to porównam mitsu z RAV4 jak myślisz pewnie ta sama półka cenowa a jakość również nierporównywalna. I tu już skończę dywagacje bo mi się po prostu już nie chce słuchać jaką wspaniałą marką jest Mitsu wartą każdej wydanej złotówki.
p.s. Cena może jest ładna ale u dealerów, u brokerów jest zdecydowanie taniej a samochód ten sam, ja bym Outlandera z takim wyposażeniem na pewno w tej cenie nie kupił dużo by zabrakło.
Jackie - 26-08-2014, 11:25
borsak1 napisał/a: | Wiesz to porównam mitsu z RAV4 jak myślisz pewnie ta sama półka cenowa a jakość również nierporównywalna. |
Bardzom ciekaw opinii, ja porównywałem te auta i mam zgoła odmienne wrażenia, szczególnie w kontekście wykonania wnętrza (co nie oznacza, że RAV4 jest złym autem).
borsak1 napisał/a: | I tu już skończę dywagacje bo |
Zabrakło argumentów?
borsak1 napisał/a: | nie chce słuchać jaką wspaniałą marką jest Mitsu wartą każdej wydanej złotówki. |
Powiedz mi w takim razie jakie zaćmienie umysłu spowodowało, żeś się na tę markę zdecydował? Ty, taki znawca, wręcz profesjonalista a tak się dałeś zrobić w konia? No nie wstyd?
Pozdrawiam
|
|
|