[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe
j-rules - 01-04-2011, 14:34
a testował ktos klocki akebono? Jakies opinie mile widziane
Tomek - 01-04-2011, 14:41
j-rules napisał/a: | a testował ktos klocki akebono? Jakies opinie mile widziane |
chyba sporo ludzi
z tego co czytam po necie, to opinie są zazwyczaj podobne: nie ta jakosc co dawniej, zreszta jak przy wielu innych produktach
Bury - 01-04-2011, 18:09
Ja mam akebono na przodzie.
Pylą dość dobrze
Założyłem wraz nowymi tarczami blue print.
Złego słowa nie powiem.
Hamuje dobrze.
Nic nie bije,nic nie piszczy.
Z tego co pamiętam to ze zniżka klubową w intercarsie zapłaciłem za nie jakieś grosze.
marcinzam - 01-04-2011, 18:32
jedne z górnej półki to chyba Advics/AISIN w Polsce raczej niedostępne
http://www.rockauto.com/c....php?pk=1874684
m6riano - 01-04-2011, 19:09
Z podobnego materiału (wierzchniego) kupiłem dziś KASHIYAMY(na tył) czarne za 80 zł (podobno czarne są najmocniejsze)
[ Dodano: 01-04-2011, 19:10 ]
"the use of carbon ceramic friction material."
Czyżby te Kashiyamy tez były z tego zrobione?
j-rules - 01-04-2011, 19:17
carbon w klockach to zadna fantastyka, nawet najtansze service parts są carbon
m6riano - 01-04-2011, 19:25
Ale te moje wygladają podobnie do tych carbon-ceramic..wiesz to już może wyższa szkoła jazdy...;-)
połączyć taki wyngiel z ceramiką...ja bym nie umniał...;-)
Juiceman - 01-04-2011, 20:22
Wcześniej miałem KASHIYAMY czarne to popiskiwały sobie na tarczach kager'a =)
Tomii - 01-04-2011, 21:20
koledzy a jakie klocki polecacie do tarcz Nishioka Mountain? najlepiej żeby były nie za twarde do ww tarcz i by się nie pogięły przy jednym awaryjnym hamowaniu. Hamulce mam przedlift 1-tłoczkowe.
Hugo - 01-04-2011, 21:23
Tomii napisał/a: | koledzy a jakie klocki polecacie do tarcz Nishioka Mountain? | Ja mam na dwutłoczkowych zaciskach klocki Ate i wszystko w jak najlepszym porządku. Prawie wcale nie pylą i nigdy nie zapiszczały.
Tomii - 02-04-2011, 23:07
Owczar napisał/a: | Tomii, zgodzę się z Tobą, bo w Mondeo MKI nie bałem się wciskać hamulca przy 180km/h. Wszystko zależy od stanu układu hamulcowego.
Ale poza tym, to niezłe archiwum wygrzebałeś |
a bo tak szukam i czytam co się da i dalej nie wiem jakie hamulce założyć na przód, chyba się skuszę na tarcze TRW i klocki Kashijama
Owczar - 02-04-2011, 23:10
Tomii, tarcze ok, ale klocki nie. One są miękkie, nie pylą, ale tarcze dostają w kość. Polecam textar. Na małych tarczach hamują jak złe. Najlepsze klocki na jakich jeździłem.
Po kashijamach musiałem wymienić tarcze w lancerze. Przegrzane i spękane.
Tomii - 02-04-2011, 23:14
Owczar napisał/a: | Tomii, tarcze ok, ale klocki nie. One są miękkie, nie pylą, ale tarcze dostają w kość. Polecam textar. Na małych tarczach hamują jak złe. Najlepsze klocki na jakich jeździłem.
Po kashijamach musiałem wymienić tarcze w lancerze. Przegrzane i spękane. |
no właśnie myślałem że jak są miekkie to nie będą tak tarczą dawać w kość, dobrze wiedzieć, dzięki za info,
a tak poza tym Owczar jakie masz tarcze i ile na takim zestawie zrobiłeś już km tak z ciekawości.
Owczar - 02-04-2011, 23:18
Tarcze mam JC- nie polecam, ale dostałem za darmo.
Wcześniej jeździłem z tymi tarczami na ATE. Zrobiłem już prawie 30tys km. O ile z ATE hamowały słabo to z textarami już duża różnica na plus. Ale po 2 dohamowaniach z dużej prędkości biją, a do tego wydają z siebie dziwne dźwięki. Więc raczej je oszczędzam latem.
Tomii - 02-04-2011, 23:26
Owczar napisał/a: | Tarcze mam JC- nie polecam, ale dostałem za darmo. |
u mnie hamulce przód po rozgrzaniu trzeszczą i biją, zwłaszcza PP i już mnie to pomału do szału doprowadza, trzeba założyć coś nowego
|
|
|