[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Olej
KaWu - 29-06-2011, 23:08
m6riano napisał/a: | Dokładnie... |
tym bardziej ze moich pozytywow tez z 4 tam jest
rikso - 30-06-2011, 08:47
tymbardziej, że kolegaberlin wysyła olej z niemiec, a na KUPUJĄCEGO przechodzi obowiązek opłaty akcyzy za olej, opłaty produktowej za olej i opakowanie. Stąd też różnica w cenie. Tak więc, kupując ten olej i nie wnosząc tych opłat - stajemy się przestępcami. Dokładnie o tym - o "kolegaberlin", było głośno jakiś czas temu w Radio Zet.
badmdfk - 30-06-2011, 09:02
rikso napisał/a: | olej i nie wnosząc tych opłat - stajemy się przestępcami | Nie do końca się z Tobą zgodzę. Na stronie sprzedającego nie ma żadnej takiej informacji, więc jak niby mam wiedzieć, że mam coś zapłacić.
marcinzam - 30-06-2011, 10:11
badmdfk napisał/a: | Chciałbym kupić ten olej i tu mam do was pytanie. Czy nie myślicie, że ten olej to jakaś ściema bo na stronce producenta i na innych tego typu aukcjach kosztuje on ok. 200 zeta. |
ale to nie jest pełny syntetyk ,tylko zrobiony w technologi syntetycznej
szkoda że tego nie ma w takiej cenie
KaWu - 30-06-2011, 10:29
rikso napisał/a: | tymbardziej, że kolegaberlin wysyła olej z niemiec, a na KUPUJĄCEGO przechodzi obowiązek opłaty akcyzy za olej, opłaty produktowej za olej i opakowanie. Stąd też różnica w cenie. Tak więc, kupując ten olej i nie wnosząc tych opłat - stajemy się przestępcami. Dokładnie o tym - o "kolegaberlin", było głośno jakiś czas temu w Radio Zet. |
To dziwne bo 2x odbieralem sam osobiscie olej z busa jak wracal z Niemiec.
Odbieralem na Shellu przy autostradzie.
Nikogo tutaj nie polecam - ale piszę, że ja bynajmniej nie zostałem oszukany. A w necie różne rzeczy można pisać i czytać.
rikso - 30-06-2011, 16:55
Nikt nie mówi, że ktoś oszukuje - po prostu takie jest prawo, że pierwszy nabywca środków smarnych w Polsce jest odpowiedzialny za opłacenie akcyzy i opłaty produktowej. Koniec i kropka. I urzędu celnego nie interesuje, czy ktoś wiedział, czy nie wiedział. Poza tym to nie jest informacja z netu, tylko wałkowana przez kilka tygodni w programie Weissa w radio zet.
wilukce - 01-07-2011, 17:22
Ja znalazłem na aledrogo coś takiego:
http://allegro.pl/olej-va...1676334211.html
kupował ktoś od tego użytkownika ?
Cena wydaje się być w miare atrakcyjna.
Co sądzicie ?
arturj123 - 01-07-2011, 19:26
Adres źle dodany jest bo nie można przejść. Ja już dwa razy brałem na allegro ten olej. Na razie bez niespodzianek.
baniak18 - 01-07-2011, 22:10
Mam pytanie odnosnie oleju. Do tej pory jezdzilem na Castrolu 10w40 ale strasznie stukaja mi wtryskiwacze bo szklanki raczej odpadaja . Na zimnym czy cieplym silniku stukaja podobnie....... Czy olej Valvoline 10w40 Maxlife bedzie dobry? dodam ze mam 240k przebiegu.
marcinzam - 01-07-2011, 22:32
baniak18 napisał/a: | Mam pytanie odnosnie oleju. Do tej pory jezdzilem na Castrolu 10w40 ale strasznie stukaja mi wtryskiwacze bo szklanki raczej odpadaja . Na zimnym czy cieplym silniku stukaja podobnie....... Czy olej Valvoline 10w40 Maxlife bedzie dobry? dodam ze mam 240k przebiegu. |
jakie szklanki ?? na pewno nie wtryskiwacze jak już to popychacze a olej to dobry jest 5w40 maxlife
baniak18 - 01-07-2011, 22:38
To chyba zabojstwo dla silnika lac syntetyk jak jezdzil na polsyntetyku Castrola do tej pory....?
wilukce - 01-07-2011, 22:53
baniak18 napisał/a: | To chyba zabojstwo dla silnika lac syntetyk jak jezdzil na polsyntetyku Castrola do tej pory....? |
Różne są opinie na ten temat. Jest wiele użytkowników forum, którzy przeszli z półsyntetyka na pełny i są zadowoleni. Nie wiem czy jest ktoś, kto w ten sposób zniszczył silnik (chyba nie, przynajmniej ja nie znam). Decyzja należy do Ciebie. Ja jeżdżę na półsyntetyki 10W40. Wymieniam olej co 10k km mam przejechane 280k i popychaczy na razie w ogóle nie słychać.
KaWu - 01-07-2011, 23:05
baniak18 napisał/a: | To chyba zabojstwo dla silnika lac syntetyk jak jezdzil na polsyntetyku Castrola do tej pory....? |
Moj silnik jezdzil na 10w40. A jezdzi obecnie na 5w40 za namowa "forumowa". Poki co nikt nie zginal
Owczar - 02-07-2011, 01:25
Polecam lekturę nt olejów:
http://p12.neostrada.pl/oleje.pdf
Trochę stronnicza i reklamuje LM, ale warto przeczytać.
baniak18 - 02-07-2011, 11:18
Dzieki za porady. A jeszcze pytanie czym i jak pezeplukac mój silniczek? Wiem że pewnie to już bylo ale proszę o porady. Chyba zdecyduje się na jakiś 5w40 :] Mam autko od 2 miesięcy dopiero a już te popychacze nie daja mi spokoju. Jak go kupiłem halasu praktycznie nie bylo , ale mam tzw. ciężką nogę i teraz wszystko wychodzi
|
|
|