[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia
Hugo - 04-09-2013, 18:51
misiek510 napisał/a: | firmy Yamato | Największy szmelc. misiek510 napisał/a: | Malik zaproponował Hyundaia całe wahacze za 170zł jeden | Pierwsze słyszę aby Hyundai robił te wahacze do Galanta, no chyba, że jakiś Hultaj ma takie zawieszenie, ale nie sądzę. Sonata, XG mają podobne, ale nieco inne. Tak czy inaczej jeśli to produkt ori Hyundai to bierz i się nie zastanawiaj.
pipi_ja - 04-09-2013, 21:39
Dario1986 napisał/a: | kupiłem Dokuji- banan, cena katalogowa 330 pln, że mam znizki to za 250 go nabyłem. Na dniach montaż i zobaczymy ile wytrzyma.
|
A ja za 340 zł zregenerowałem cały przód ponad 2 lata temu i zrobiłem ok 80tys km. Życzę takiego samego przebiegu na tym Dokuji.
Dziwi mnie dlaczego kombinujecie tracąc kasę na wątpliwej jakości podzespoły.
Zrobiłem tak raz w poprzednim galu, po bardzo krótkim czasie zaliczyłem wypięcie swożnia i dałem sobie spokój. Od tamtej pory tylko regeneracja.
Jak by kto pytał to regenerowałem w Skórzewie koło Poznania. Facet w tej cenie wymienia tez tuleje. Wahacze odebrałem jak nowe po piaskowaniu i malowaniu.
Szczerze ich polecam.
Marcino - 04-09-2013, 21:41
mohinder napisał/a: | Teraz do rzeczy. Jako, że w tym temacie pisałem o moim przypadku wypadnięcia sworznia i pomyśle wykonania jakiegoś zabezpieczenia to temat kontynuuję i dlatego dałem w dziale kupię/przyjmę ogłoszenie ale pozwole sobie i tutaj je umieścić.
Przyjmę zwrotnicę przednią lewą lub prawą do zaprojektowania i wykonania zabezpieczenia przed nieprzyjemnymi skutkami wypadnięcia sworznia. Zwrotnicę odeślę po wykonaniu zabezpieczenia. Doświadczyłem tego to wiem co mówię i wiem co chcę zrobić. Może wyjdzie mi coś sensownego to może sie podzielę z darczyńcą
Pozdrawiam |
Mam zwrotnicę jak chcesz... ale sądze że to niepotrzebna robota. Wolę 2razy do roku przy zmianie opon sprawdzić jak sie ma zawieszenie niż dorzucać szmeliwo. Może lepiej dołozyć parę PLN do lepszego wahacza???
Dziś byłem na przegladzie, oczywiście wszytko oki, ale wiem że lewy prosty mi puka.. czyli szarpaki nic nie wykryły
polaff - 05-09-2013, 06:40
mohinder napisał/a: | zaprojektowania i wykonania zabezpieczenia przed nieprzyjemnymi skutkami wypadnięcia sworznia | wystarczyło by mitsu tak jak wieśwagen miało odwrócony wahacz prosty i było by po kłopocie...
Krzyzak - 05-09-2013, 07:44
Hugo napisał/a: | jeśli to produkt ori Hyundai to bierz i się nie zastanawiaj | podpisuję się wszystkimi palcami
jeszcze na dodatek Malik je poleca, więc gdybym to ja wybierał, też bym kupił
Marcino - 05-09-2013, 08:55
A jakie ceny Malik szepta za te wahacze?
Hugo - 05-09-2013, 09:12
misiek510 napisał/a: | Malik zaproponował Hyundaia całe wahacze za 170zł jeden |
misiek510 - 05-09-2013, 11:17
Hugo może źle go zrozumiałem, że to ori ale napewno powiedział Hyundai
polaff - 05-09-2013, 11:41
Hugo napisał/a: | misiek510 napisał/a:
firmy Yamato
Największy szmelc. |
ja mam proste i już 20kkm bez zastrzeżeń.
Hugo - 05-09-2013, 13:09
polaff napisał/a: | ja mam proste i już 20kkm bez zastrzeżeń | Gumy osłonowe sworzni całe? Niemożliwe. Tylko na tej podstawie piszę, że to syf, bo wiadomo, ze jak guma pęknie to wszystko się szybko sypie
polaff - 05-09-2013, 13:14
Hugo napisał/a: | jak guma pęknie to wszystko się szybko sypie | nie koniecznie się sypie czasem coś się "buduje"
Gum nie oglądałem - olewam to jak padną to sprawdzę
Vtec88 - 05-09-2013, 15:11
misiek510 napisał/a: | Hugo może źle go zrozumiałem, że to ori ale napewno powiedział Hyundai |
a moze mu chodzilo o ori oslony sworznia Hyundai ?
Marcino - 05-09-2013, 15:20
Vtec88 napisał/a: | misiek510 napisał/a: | Hugo może źle go zrozumiałem, że to ori ale napewno powiedział Hyundai |
a moze mu chodzilo o ori oslony sworznia Hyundai ? |
he he, może być ze do whacza w cenie jest na zamianę gumka z Hyndaia..:P
mohinder - 05-09-2013, 17:01
Marcino napisał/a: | mohinder napisał/a: | Teraz do rzeczy. Jako, że w tym temacie pisałem o moim przypadku wypadnięcia sworznia i pomyśle wykonania jakiegoś zabezpieczenia to temat kontynuuję i dlatego dałem w dziale kupię/przyjmę ogłoszenie ale pozwole sobie i tutaj je umieścić.
Przyjmę zwrotnicę przednią lewą lub prawą do zaprojektowania i wykonania zabezpieczenia przed nieprzyjemnymi skutkami wypadnięcia sworznia. Zwrotnicę odeślę po wykonaniu zabezpieczenia. Doświadczyłem tego to wiem co mówię i wiem co chcę zrobić. Może wyjdzie mi coś sensownego to może sie podzielę z darczyńcą
Pozdrawiam |
Mam zwrotnicę jak chcesz... ale sądze że to niepotrzebna robota. Wolę 2razy do roku przy zmianie opon sprawdzić jak sie ma zawieszenie niż dorzucać szmeliwo. Może lepiej dołozyć parę PLN do lepszego wahacza???
Dziś byłem na przegladzie, oczywiście wszytko oki, ale wiem że lewy prosty mi puka.. czyli szarpaki nic nie wykryły |
Witam
Chętnie ją przyjmę i oddam Ci jak już zrobię to o co mi chodzi. Co do luzów to wiem że szarpaki nie wykryją tego luzu i co najgorsze nawet w czasie jazdy akurat ten luz nie będzie w większości przypadków słyszalny. Co da się zauważyć to skrzypienie przy skręcaniu ale wtedy jak pokazało mi życie zostaje do przejechania może 200-300km i koniec wahacza. Więc czy lepszy czy gorszy i tak ciężko wykryć dogorywanie wahacza. Ja miałem okazję przeżyć taką sytuację i nie życzę nikomu takiego przypadku przy prędkości większej. Chcę uniemożliwić wypadnięcie sworznia i tyle.
polaff napisał/a: | mohinder napisał/a: | zaprojektowania i wykonania zabezpieczenia przed nieprzyjemnymi skutkami wypadnięcia sworznia | wystarczyło by mitsu tak jak wieśwagen miało odwrócony wahacz prosty i było by po kłopocie... |
O tym już pisałem że gdyby wahacz był odwrócony to nie byłoby możliwości aby wypadł sworzeń ale tego nie zmienimy. Jest to bardzo niebezpieczna konstrukcja moim zdaniem.
Vtec88 - 05-09-2013, 20:08
Marcino napisał/a: | Vtec88 napisał/a: | misiek510 napisał/a: | Hugo może źle go zrozumiałem, że to ori ale napewno powiedział Hyundai |
a moze mu chodzilo o ori oslony sworznia Hyundai ? |
he he, może być ze do whacza w cenie jest na zamianę gumka z Hyndaia..:P |
No ja w przyszlym tygodniu kupuje od Malika 4 wahacze z oslonami Hyundai"a
na przod, 300 zl za strone ( prosty i banan) wiec moze o te mu chodzi.
|
|
|