To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

13zbyszek13 - 01-05-2010, 21:32

Pe.te napisał/a:
Dzisiaj przesiadłem się na iGO w wersji 8.3.4.102680
Działa bez problemu na ROF, a przynajmniej na nie-WinCE 5.0 wersji ROF
Poza paroma poprawkami w stosunku do 8.3.2.x działają na niej bez problemu najnowsze skórki Gurjona...

informuj na bierząco jak Ci to działa
Moja starsza śmiga super

mitsu00 - 01-05-2010, 21:33

Pe.te napisał/a:
Dzisiaj przesiadłem się na iGO w wersji 8.3.4.102680
Działa bez problemu na ROF, a przynajmniej na nie-WinCE 5.0 wersji ROF
Poza paroma poprawkami w stosunku do 8.3.2.x działają na niej bez problemu najnowsze skórki Gurjona...

Zaczyna mi się to iGO nawet podobać...

A sys.txt jakis nowy masz? Próbowałem z 8.3.4.... i mi sie wykrzaczał i na amerykańskich stronach poświęconych IGO pisali ze jest bardzo niestabilna....

Anonymous - 02-05-2010, 08:54

A w którym momencie Ci się wykrzaczał?

Sys.txt ma tyle możliwych opcji, że pracę doktorską możnaby napisać :wink: w każdym razie mój dotychczasowy Garmin został wyobcowany i już jeździ w aucie u żony :mrgreen:

Zacząłem od wgrania maksymalnie prostego sys.txt i stopniowo dodawałem kolejne interesujące mnie opcje... Wczoraj jakieś 2 godziny spędziłem jeżdżąc po Waw i wszystko działało OK.
Dzisiaj natomiast korzystając z brzydkiej pogody powalczę z najnowszą wersją 8.3.4.117940, która to podobno pozbawiona jest przypadłości iGO związanej z wyszukiwaniem miast i ulic zawierających "Ł".

Nie wiem tylko jak zrobić, aby w czasie gadania navi wyciszało mi się radio? Macie tak zrobione? U mnie jest tak, że radio sobie gra a "Pani Anna v2.2" nakłada mi się w tle...

mitsu00 - 02-05-2010, 10:36

Pe.te napisał/a:
Nie wiem tylko jak zrobić, aby w czasie gadania navi wyciszało mi się radio? Macie tak zrobione? U mnie jest tak, że radio sobie gra a "Pani Anna v2.2" nakłada mi się w tle...

Tutaj chyba będzie problem....

[ Dodano: 02-05-2010, 10:38 ]
Pe.te napisał/a:
A w którym momencie Ci się wykrzaczał?

Przy odpalaniu. Wydaje mi się że to 98% była wina sys.txt ale znalazłem w końcu tą wersję 8.3xxxx i przy niej ostalem. Działa mi bez zarzutu :wink:

Anonymous - 02-05-2010, 10:41

mitsu00 napisał/a:
Pe.te napisał/a:

Tutaj chyba będzie problem....

Czyli co, nie da się?
Wydawało mi się, że gdzieś w początkowych postach ktoś pisał, że radio wycisza się na czas "gadania" navi...

mitsu00 - 02-05-2010, 11:53

Pe.te napisał/a:

Czyli co, nie da się?
Wydawało mi się, że gdzieś w początkowych postach ktoś pisał, że radio wycisza się na czas "gadania" navi...

Ja to napisałem, ale miałem tu bardziej na myśli że mialem ustawiony glos lektora glośniej niz słuchane radio. Tak więc siłą rzeczy Knapik w moim przypadku zawsze gadal głośniej niż radio.

13zbyszek13 - 03-05-2010, 14:08

to co koledzy macie jakąś nowszą wersję IGO
czym ona różni się od tej co mamy rzaem z mitsu00

Anonymous - 03-05-2010, 17:01

Tak, testowałem, na chińczyku działa najnowsza wersja iGO, tzn. 8.3.4.117940
Na tej wersji działa też najnowsza skórka Gurjon'a, tzn. 6.16p_da (www.gurjon.com)

Nie wiem, czym dokładnie ta wersja iGO różni się od 8.3.2 poza tym, że na "starej" nie działa nowy Gurjon.

Przesiadłem się też testowo z TeleAtlasa na mapy Navteq, które również mają asystenta pasa ruchu.
Zresztą za pomocą skórki Gurjon można przełączać się pomiędzy mapami bezpośrednio z poziomu iGO...

tomko - 03-05-2010, 19:35

kombinowalem dzisiaj z TMC na Igo8 i po uruchomieniu "autowykrywania" pokazuje komunikat "brak urzadzen TMC" czy jakos tak.
Czy uzytkownicy chinczykow z Igo8 maja ten problem rozwiazany ? Bede wdzieczny za pomoc

13zbyszek13 - 05-05-2010, 13:10

Chińczyk nie ma TMC
Grzesq - 06-05-2010, 22:47

Dzisiaj ROF oficjalnie się przyznał w mailu, że nie posiadają sprzętów z WinCE5.0 :!:

Mają tylko z WinCE6.0 , więc jeśli ktoś się ma nadzieję, że od nich dostanie z 5.0 to chyba nie ma szans. mnie zwodzili kilka dni, dopiero jak ich przycisnołem napisali, że sorry ale nie mają :twisted:

Z drugiej strony 6.0 jest nowszym systemem i teoretycznie bardziej przyszłosiowym, może Auto Mapa będzie w końcu prawidłowo działać....

Niestety nie działa GPS, nic nie pomaga :( ,będę przecierał drogę reklamacji w ROF, zobaczymy co z tego wyjdzie.

rezon - 07-05-2010, 06:09

Grzesq napisał/a:
Niestety nie działa GPS, nic nie pomaga ,będę przecierał drogę reklamacji w ROF, zobaczymy co z tego wyjdzie.
trzymam kciuki.
13zbyszek13 - 07-05-2010, 10:53

Grzesq napisał/a:
Mają tylko z WinCE6.0

to że oni tak napisali to naprawdę niema znaczenia
równie dobrze może być to Windows o niższej numeracji.
I to tłumaczyło by dlaczego AM na niej nie śmiga bez zarzutu
tak jak IGO.
Jeśli byłby to 6.0 myślę że radził by sobie z AM

[ Dodano: 07-05-2010, 10:57 ]
Grzesq napisał/a:
będę przecierał drogę reklamacji w ROF, zobaczymy co z tego wyjdzie.

jak byś miał coś do wysłania im to mogę się podłączyć mam jeden zagłówek ROF6004 walnięty nie odtwarza DVD

Grzesq - 07-05-2010, 11:18

13zbyszek13 napisał/a:

jak byś miał coś do wysłania im to mogę się podłączyć mam jeden zagłówek ROF6004 walnięty nie odtwarza DVD

Spoko możemy się dogadać zawsze wyjdą taniej koszty przesyłki w 2 strony, ja chce im przesłać samego ROFa, bez panela, kabli itd... tylko nie wiem jaka forma i przez jaką firmę będzie najbardziej opłacalna...

Tylko zastanawiam się jak to wtedy wysłać, żeby nie było problemów z cłem, ktoś wie jak to się nadaje w takiej sytuacji bez cła - w końcu wysyłam towar który został już oclony i po jakimś czasie do mnie wróci... Jakieś pomysły, doświadczenia ? :)

jan2362 - 07-05-2010, 15:19

Wczoraj zamówiłem 2 zestawy w Ipmarcie, trochę drożej, ale mam nadzieję że z win CE 5.0. Dam znać jak przyjdą i kto wie czy nie będę prosił o pomoc przy montażu.

Płaciłem przelewem na konto w banku w W-wie, teraz mają taką opcję :mrgreen:
Zamówiłem także kamerki do cofania