Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
13zbyszek13 - 01-05-2010, 21:32
Pe.te napisał/a: | Dzisiaj przesiadłem się na iGO w wersji 8.3.4.102680
Działa bez problemu na ROF, a przynajmniej na nie-WinCE 5.0 wersji ROF
Poza paroma poprawkami w stosunku do 8.3.2.x działają na niej bez problemu najnowsze skórki Gurjona... |
informuj na bierząco jak Ci to działa
Moja starsza śmiga super
mitsu00 - 01-05-2010, 21:33
Pe.te napisał/a: | Dzisiaj przesiadłem się na iGO w wersji 8.3.4.102680
Działa bez problemu na ROF, a przynajmniej na nie-WinCE 5.0 wersji ROF
Poza paroma poprawkami w stosunku do 8.3.2.x działają na niej bez problemu najnowsze skórki Gurjona...
Zaczyna mi się to iGO nawet podobać... |
A sys.txt jakis nowy masz? Próbowałem z 8.3.4.... i mi sie wykrzaczał i na amerykańskich stronach poświęconych IGO pisali ze jest bardzo niestabilna....
Anonymous - 02-05-2010, 08:54
A w którym momencie Ci się wykrzaczał?
Sys.txt ma tyle możliwych opcji, że pracę doktorską możnaby napisać w każdym razie mój dotychczasowy Garmin został wyobcowany i już jeździ w aucie u żony
Zacząłem od wgrania maksymalnie prostego sys.txt i stopniowo dodawałem kolejne interesujące mnie opcje... Wczoraj jakieś 2 godziny spędziłem jeżdżąc po Waw i wszystko działało OK.
Dzisiaj natomiast korzystając z brzydkiej pogody powalczę z najnowszą wersją 8.3.4.117940, która to podobno pozbawiona jest przypadłości iGO związanej z wyszukiwaniem miast i ulic zawierających "Ł".
Nie wiem tylko jak zrobić, aby w czasie gadania navi wyciszało mi się radio? Macie tak zrobione? U mnie jest tak, że radio sobie gra a "Pani Anna v2.2" nakłada mi się w tle...
mitsu00 - 02-05-2010, 10:36
Pe.te napisał/a: | Nie wiem tylko jak zrobić, aby w czasie gadania navi wyciszało mi się radio? Macie tak zrobione? U mnie jest tak, że radio sobie gra a "Pani Anna v2.2" nakłada mi się w tle... |
Tutaj chyba będzie problem....
[ Dodano: 02-05-2010, 10:38 ]
Pe.te napisał/a: | A w którym momencie Ci się wykrzaczał? |
Przy odpalaniu. Wydaje mi się że to 98% była wina sys.txt ale znalazłem w końcu tą wersję 8.3xxxx i przy niej ostalem. Działa mi bez zarzutu
Anonymous - 02-05-2010, 10:41
mitsu00 napisał/a: | Pe.te napisał/a: | Nie wiem tylko jak zrobić, aby w czasie gadania navi wyciszało mi się radio? Macie tak zrobione? U mnie jest tak, że radio sobie gra a "Pani Anna v2.2" nakłada mi się w tle... |
Tutaj chyba będzie problem.... |
Czyli co, nie da się?
Wydawało mi się, że gdzieś w początkowych postach ktoś pisał, że radio wycisza się na czas "gadania" navi...
mitsu00 - 02-05-2010, 11:53
Pe.te napisał/a: |
Czyli co, nie da się?
Wydawało mi się, że gdzieś w początkowych postach ktoś pisał, że radio wycisza się na czas "gadania" navi... |
Ja to napisałem, ale miałem tu bardziej na myśli że mialem ustawiony glos lektora glośniej niz słuchane radio. Tak więc siłą rzeczy Knapik w moim przypadku zawsze gadal głośniej niż radio.
13zbyszek13 - 03-05-2010, 14:08
to co koledzy macie jakąś nowszą wersję IGO
czym ona różni się od tej co mamy rzaem z mitsu00
Anonymous - 03-05-2010, 17:01
Tak, testowałem, na chińczyku działa najnowsza wersja iGO, tzn. 8.3.4.117940
Na tej wersji działa też najnowsza skórka Gurjon'a, tzn. 6.16p_da (www.gurjon.com)
Nie wiem, czym dokładnie ta wersja iGO różni się od 8.3.2 poza tym, że na "starej" nie działa nowy Gurjon.
Przesiadłem się też testowo z TeleAtlasa na mapy Navteq, które również mają asystenta pasa ruchu.
Zresztą za pomocą skórki Gurjon można przełączać się pomiędzy mapami bezpośrednio z poziomu iGO...
tomko - 03-05-2010, 19:35
kombinowalem dzisiaj z TMC na Igo8 i po uruchomieniu "autowykrywania" pokazuje komunikat "brak urzadzen TMC" czy jakos tak.
Czy uzytkownicy chinczykow z Igo8 maja ten problem rozwiazany ? Bede wdzieczny za pomoc
13zbyszek13 - 05-05-2010, 13:10
Chińczyk nie ma TMC
Grzesq - 06-05-2010, 22:47
Dzisiaj ROF oficjalnie się przyznał w mailu, że nie posiadają sprzętów z WinCE5.0
Mają tylko z WinCE6.0 , więc jeśli ktoś się ma nadzieję, że od nich dostanie z 5.0 to chyba nie ma szans. mnie zwodzili kilka dni, dopiero jak ich przycisnołem napisali, że sorry ale nie mają
Z drugiej strony 6.0 jest nowszym systemem i teoretycznie bardziej przyszłosiowym, może Auto Mapa będzie w końcu prawidłowo działać....
Niestety nie działa GPS, nic nie pomaga ,będę przecierał drogę reklamacji w ROF, zobaczymy co z tego wyjdzie.
rezon - 07-05-2010, 06:09
Grzesq napisał/a: | Niestety nie działa GPS, nic nie pomaga ,będę przecierał drogę reklamacji w ROF, zobaczymy co z tego wyjdzie. | trzymam kciuki.
13zbyszek13 - 07-05-2010, 10:53
Grzesq napisał/a: | Mają tylko z WinCE6.0 |
to że oni tak napisali to naprawdę niema znaczenia
równie dobrze może być to Windows o niższej numeracji.
I to tłumaczyło by dlaczego AM na niej nie śmiga bez zarzutu
tak jak IGO.
Jeśli byłby to 6.0 myślę że radził by sobie z AM
[ Dodano: 07-05-2010, 10:57 ]
Grzesq napisał/a: | będę przecierał drogę reklamacji w ROF, zobaczymy co z tego wyjdzie. |
jak byś miał coś do wysłania im to mogę się podłączyć mam jeden zagłówek ROF6004 walnięty nie odtwarza DVD
Grzesq - 07-05-2010, 11:18
13zbyszek13 napisał/a: |
jak byś miał coś do wysłania im to mogę się podłączyć mam jeden zagłówek ROF6004 walnięty nie odtwarza DVD |
Spoko możemy się dogadać zawsze wyjdą taniej koszty przesyłki w 2 strony, ja chce im przesłać samego ROFa, bez panela, kabli itd... tylko nie wiem jaka forma i przez jaką firmę będzie najbardziej opłacalna...
Tylko zastanawiam się jak to wtedy wysłać, żeby nie było problemów z cłem, ktoś wie jak to się nadaje w takiej sytuacji bez cła - w końcu wysyłam towar który został już oclony i po jakimś czasie do mnie wróci... Jakieś pomysły, doświadczenia ?
jan2362 - 07-05-2010, 15:19
Wczoraj zamówiłem 2 zestawy w Ipmarcie, trochę drożej, ale mam nadzieję że z win CE 5.0. Dam znać jak przyjdą i kto wie czy nie będę prosił o pomoc przy montażu.
Płaciłem przelewem na konto w banku w W-wie, teraz mają taką opcję
Zamówiłem także kamerki do cofania
|
|
|